ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consultare publică pentru implementarea programului ‘Start-Up Nation România 2024’

03 Septembrie 2024   |   Agerpres

Cea de-a patra ediţie a programului "Start-Up Nation România" pune accentul pe dobândirea de competenţe antreprenoriale, prin facilitarea accesului la cursuri de formare.

 
 
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a lansat în consultare publică proiectul-pilot al procedurii de implementare a programului "Start-Up Nation România", ediţia 2024.

"Invităm viitorii aplicanţi, structurile asociative din domeniul antreprenoriatului, consultanţii sau orice alte persoane interesate de această măsură de sprijin, aflată la cea de-a patra ediţie, să transmită propuneri de îmbunătăţire sau de modificare şi, astfel, să contribuie la definitivarea documentului. Împreună cu proiectul-pilot al procedurii de implementare Start-Up Nation România, sunt înaintate, spre analiză şi dezbatere publică, criteriile privind evaluarea cererilor de finanţare, cuprinse în grila de punctaj. Şi în acest caz, sunt aşteptate propuneri şi idei, referitoare la departajarea aplicanţilor care obţin punctaje egale, adăugarea unor noi elemente ce ar putea fi punctate suplimentar şi altele asemenea", se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort, transmis AGERPRES.


Potrivit sursei citate, cea de-a patra ediţie a programului "Start-Up Nation România" pune accentul pe dobândirea de competenţe antreprenoriale, prin facilitarea accesului la cursuri de formare.

Bugetul disponibil este de 450 de milioane de euro, suma fiind finanţată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Programul Educaţie şi Ocupare 2021-2027. Un IMM va putea primi finanţare de cel mult 250.000 lei, care va acoperi până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Beneficiarul are obligaţia, însă, să creeze minimum două locuri de muncă.

Programul va avea trei etape distincte de derulare: înscrierea şi selecţia formatorilor de cursuri de pregătire antreprenorială; persoanele fizice eligibile, interesate de dobândirea acestor competenţe, vor putea aplica pentru a participa la cursuri; înfiinţarea de întreprinderi de către absolvenţii certificaţi ai cursurilor menţionate anterior şi înscrierea acestora pentru obţinerea finanţării.

Toate propunerile şi sugestiile pot fi transmise prin completarea unui formular specific, disponibil pe site-u MEAT.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 191 / 5421
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...