ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Uniunea Europeană amână cu un an aplicarea reglementărilor finale Basel III

18 Iunie 2024   |   AGERPRES

UE intenţiona să introducă toate reglementările în ianuarie 2025 dar acum va amâna cu un an secţiunea referitoare la modul în care băncile asigură riscurile în portofoliile lor de tranzacţionare.

 
 
Uniunea Europeană va amâna cu un an implementarea elementului de bază din etapa finală a standardelor globale privind capitalul băncilor (cunoscute sub denumirea Basel III), până în ianuarie 2026, în contextul întârzierii "foarte probabile" din Statele Unite, a anunţat marţi comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi uniunea pieţelor de capital, Mairead McGuinness, transmite Reuters.

Organismele globale de reglementare s-au străduit aproape un deceniu după criza financiară din 2008 să forţeze băncile să îşi majoreze rezervele de fonduri proprii, pentru a evita o repetare a acesteia. Băncile europene trebuie să îşi majoreze nivelul capitalului pentru a ajunge din urmă băncile americane, mai profitabile. Comitetul de la Basel pentru Supraveghere Bancară a convenit în 2017 cerinţe suplimentare de capital.


Este clar că SUA nu vor putea îndeplini termenul limită pe care l-au stabilit în iulie 2025 pentru standardele globale mai stricte privind capitalul băncilor. "În practică, este foarte probabil ca aplicarea reglementărilor Basel III în SUA să nu aibă loc înainte de 1 ianuarie 2026, cel mai devreme", a declarat Mairead McGuinness, la o conferinţă.

UE intenţiona să introducă toate reglementările în ianuarie 2025 dar acum va amâna cu un an secţiunea referitoare la modul în care băncile asigură riscurile în portofoliile lor de tranzacţionare.

"Această amânare de un an asigură un nivel global de concurenţă echitabil, pentru acele bănci europene care concurează cu alţi jucători mondiali. Le dă timp pentru a vedea ce fac alţii. În UE, aderăm cu fermitate la intrarea în vigoarea a majorităţii reglementărilor Basel III la 1 ianuarie 2025", a afirmat oficialul european.

UE a inclus şi alte reglementări, care nu fac parte din Basel III, pentru a armoniza cerinţele minime din blocul comunitar în vederea autorizării subsidiarelor băncilor care au sediile în afara UE.

De asemenea, sunt incluse reguli privind cerinţele tranzitorii de capital pentru criptoactivele deţinute de bănci şi modificări pentru a îmbunătăţi modul în care creditorii gestionează riscurile legate de mediu, societate şi guvernanţă (ESG).

Rezerva Federală a SUA (Fed) a propus aplicarea reglementărilor finale Basel III de la mijlocul anului viitor, în acelaşi timp cu Marea Britanie.

Dar băncile importante din SUA sunt reticente în îndeplinirea cerinţelor organismului global de reglementare bancară, în special a reformelor finale privind capitalul, necesar pentru ca plătitorii de taxe să nu mai trebuiască să salveze creditorii cu probleme.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8 / 5198
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
De vorbă cu Corina Oana Mazilu, admisă în primii zece la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acum avocat stagiar: ”Ceea ce mă fascinează cu privire la această profesie este că, prin ajutorul oferit oamenilor, ajungi să te descoperi și să te redescoperi pe tine însuți”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...