CNC îşi va plăti contribuţia la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD
22 Noiembrie 2023
AgerpresDeputaţii au adoptat astfel proiectul de lege pentru aprobarea plăţii contribuţiei financiare pentru participarea Centrului Naţional al Cinematografiei la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD, precum şi pentru completarea anexei nr. 2.2 la Ordonanţa Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.
Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) îşi va plăti contribuţia la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD, în cuantum de 37.500 euro, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, în unanimitate, de Camera Deputaţilor.
Deputaţii au adoptat astfel proiectul de lege pentru aprobarea plăţii contribuţiei financiare pentru participarea Centrului Naţional al Cinematografiei la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD, precum şi pentru completarea anexei nr. 2.2 la Ordonanţa Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.
Prin acest proiect de lege se propune aprobarea plăţii contribuţiei financiare pentru participarea Centrului Naţional al Cinematografiei la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD. Totodată, se propune completarea anexei nr. 2.2 - Cotizaţii la alte organisme internaţionale, la Ordonanţa Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte, cu introducerea unui nou număr în secţiunea dedicată Ministerului Culturii, reprezentând cotizaţia pe care CNC trebuie să o plătească pentru participarea la EFAD, a precizat în plenul Camerei Deputaţilor reprezentantul Ministerului Culturii, Irina Cajal.
"Se aprobă plata contribuţiei financiare pentru participarea Centrului Naţional al Cinematografiei la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 37.500 euro, aferentă cotizaţiei pentru anii 2014-2023", prevede proiectul de lege.
Suma prevăzută de proiect se suportă din bugetul Centrului Naţional al Cinematografiei, cu încadrarea în bugetul aprobat pentru anul 2023.
Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, calitatea CNC de membru la EFAD subzistă din anul 2014. România, în toată această perioadă a avut o activitate intensă şi susţinută în cadrul organizaţiei, care reprezintă interesele industriilor cinematografice naţionale la nivelul Uniunii Europene (UE) în materie de politici publice sectoriale. Prezenţa şi activitatea României în cadrul EFAD avut un rol extrem de important inclusiv pe durata Preşedinţiei României a Consiliului UE.
Pentru a beneficia de calitatea de membru EFAD, trebuie plătită o cotizaţie anuală, stabilită prin hotărârea Adunării Generale EFAD. Dacă nu va efectua plata, CNC va fi exclusă din lista celor 35 de membri EFAD.
Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD este vocea agenţiilor naţionale europene de film, care reuneşte directorii fondurilor naţionale de film din ţările europene. Membrii EFAD acoperă ţările Uniunii Europene, precum şi Islanda, Norvegia, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Elveţia şi Regatul Unit
Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 246 / 4531 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea de obligațiuni prin care Romgaz a atras 500 mil. € de pe piețele internaționale | Olga Niță (partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...