ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CNC îşi va plăti contribuţia la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD

22 Noiembrie 2023   |   Agerpres

Deputaţii au adoptat astfel proiectul de lege pentru aprobarea plăţii contribuţiei financiare pentru participarea Centrului Naţional al Cinematografiei la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD, precum şi pentru completarea anexei nr. 2.2 la Ordonanţa Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

 
 
Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) îşi va plăti contribuţia la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD, în cuantum de 37.500 euro, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, în unanimitate, de Camera Deputaţilor.
 
Deputaţii au adoptat astfel proiectul de lege pentru aprobarea plăţii contribuţiei financiare pentru participarea Centrului Naţional al Cinematografiei la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD, precum şi pentru completarea anexei nr. 2.2 la Ordonanţa Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.
 
Prin acest proiect de lege se propune aprobarea plăţii contribuţiei financiare pentru participarea Centrului Naţional al Cinematografiei la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD. Totodată, se propune completarea anexei nr. 2.2 - Cotizaţii la alte organisme internaţionale, la Ordonanţa Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte, cu introducerea unui nou număr în secţiunea dedicată Ministerului Culturii, reprezentând cotizaţia pe care CNC trebuie să o plătească pentru participarea la EFAD, a precizat în plenul Camerei Deputaţilor reprezentantul Ministerului Culturii, Irina Cajal.
 
"Se aprobă plata contribuţiei financiare pentru participarea Centrului Naţional al Cinematografiei la Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 37.500 euro, aferentă cotizaţiei pentru anii 2014-2023", prevede proiectul de lege.
 
Suma prevăzută de proiect se suportă din bugetul Centrului Naţional al Cinematografiei, cu încadrarea în bugetul aprobat pentru anul 2023.
 
Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, calitatea CNC de membru la EFAD subzistă din anul 2014. România, în toată această perioadă a avut o activitate intensă şi susţinută în cadrul organizaţiei, care reprezintă interesele industriilor cinematografice naţionale la nivelul Uniunii Europene (UE) în materie de politici publice sectoriale. Prezenţa şi activitatea României în cadrul EFAD avut un rol extrem de important inclusiv pe durata Preşedinţiei României a Consiliului UE.
 
Pentru a beneficia de calitatea de membru EFAD, trebuie plătită o cotizaţie anuală, stabilită prin hotărârea Adunării Generale EFAD. Dacă nu va efectua plata, CNC va fi exclusă din lista celor 35 de membri EFAD.
 
Asociaţia Directorilor Agenţiei Europene de Film - EFAD este vocea agenţiilor naţionale europene de film, care reuneşte directorii fondurilor naţionale de film din ţările europene. Membrii EFAD acoperă ţările Uniunii Europene, precum şi Islanda, Norvegia, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Elveţia şi Regatul Unit
 
Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 141 / 4426
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a primit un nou mandat la conducerea Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Cu cine face echipă
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2024 | Țuca Zbârcea & Asociații, Simion & Baciu, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Un jucător nou și extrem de puternic a intrat pe piața locală și se anunță drept un concurent serios pe acest segment
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...