ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dan Diaconescu pierde în primă instanţă procesul cu presa; are de achitat 40.000 lei

16 Ianuarie 2024   |   Agerpres

Alte publicaţii date în judecată de Dan Diaconescu au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată.

 
 
Fostul patron al OTV Dan Diaconescu a pierdut procesul în care a dat în judecată 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online, solicitând magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 să oblige pârâţii la plata unor daune, pentru că au prezentat date din ancheta în care este cercetat de procurori pentru sex cu minore.
 
Judecătoria Sectorului 1 a respins, ca neîntemeiată, cererea lui Dan Diaconescu şi l-a obligat să plătească unor publicaţii cheltuieli de judecată de aproximativ 40.000 lei, după cum urmează: Media Bit Software SRL (Hotnews) - 2.500 lei; G4 Global Journalism SRL (G4Media) - 2.468 lei; Ringier România SRL (Libertatea) - 2.468 lei; Pro TV - 10.000 lei; ABC Plus Media SA - 10.000 lei; SC Clas Media SRL - 10.000 lei; European Business Environment SRL (stiripesurse.ro) - 2.380 lei.
 
Alte publicaţii date în judecată de Dan Diaconescu au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată.
 
Decizia nu este definitivă.
 
În luna mai 2023, Dan Diaconescu a dat în judecată 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online, susţinând că este supus unui "linşaj mediatic" şi este "denigrat" şi "defăimat" în mass-media.
 
Printre televiziunile chemate în judecată se află Pro TV, Antena 1 şi Antena 3, Kanal D, România TV, Prima TV, B1 TV, Realitatea Plus, alături de publicaţiile Adevărul, Hotnews, G4 Media, Gândul, DC News şi trustul Ringier România.
 
Dan Diaconescu a reclamat că posturile de televiziune şi presa scrisă şi online au diseminat în spaţiul public informaţii nepublice/confidenţiale din dosarul în care este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, respectiv imagini cu victimele minore, stenograme, interceptări, fragmente din declaraţii.
 
"Reclamantul a devenit subiectul unei virulente campanii de presă, victimă a unui adevărat linşaj mediatic", a scris Dan Diaconescu în cererea de chemare în judecată.
 
"Prin campania de presă negativă exercitată de părţi, nu numai că s-a atentat la imaginea, numele, reputaţia şi activitatea profesională a reclamantului, fiind defăimat şi denigrat, aducându-se grave prejudicii de imagine, prin încălcarea prezumţiei de nevinovăţie, dar au fost diseminate/divulgate în spaţiul public date şi informaţii cu caracter nepublic/confidenţial din dosarul penal nr.1865/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa", susţine fostul patron de la OTV.
 
În apărarea sa, Diaconescu a invocat prevederi ale CEDO, directive ale Parlamentului şi Consiliului UE şi a vorbit despre concepte precum morală, demnitate, onoare şi reputaţie.
 
Dan Diaconescu dorea ca televiziunile şi publicaţiile să nu mai facă nicio referire "defăimătoare" la adresa lui şi să nu mai utilizeze apelative sau diverse descrieri care l-ar viza.
 
Fostul realizator TV a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele în formă continuată.
 
Conform Parchetului, în perioada septembrie - noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, Dan Diaconescu a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 - 400 de lei, cu două surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021.
 
"Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate", precizau procurorii. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 297 / 4667
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...