ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dan Diaconescu pierde în primă instanţă procesul cu presa; are de achitat 40.000 lei

16 Ianuarie 2024   |   Agerpres

Alte publicaţii date în judecată de Dan Diaconescu au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată.

 
 
Fostul patron al OTV Dan Diaconescu a pierdut procesul în care a dat în judecată 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online, solicitând magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 să oblige pârâţii la plata unor daune, pentru că au prezentat date din ancheta în care este cercetat de procurori pentru sex cu minore.
 
Judecătoria Sectorului 1 a respins, ca neîntemeiată, cererea lui Dan Diaconescu şi l-a obligat să plătească unor publicaţii cheltuieli de judecată de aproximativ 40.000 lei, după cum urmează: Media Bit Software SRL (Hotnews) - 2.500 lei; G4 Global Journalism SRL (G4Media) - 2.468 lei; Ringier România SRL (Libertatea) - 2.468 lei; Pro TV - 10.000 lei; ABC Plus Media SA - 10.000 lei; SC Clas Media SRL - 10.000 lei; European Business Environment SRL (stiripesurse.ro) - 2.380 lei.
 
Alte publicaţii date în judecată de Dan Diaconescu au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată.
 
Decizia nu este definitivă.
 
În luna mai 2023, Dan Diaconescu a dat în judecată 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online, susţinând că este supus unui "linşaj mediatic" şi este "denigrat" şi "defăimat" în mass-media.
 
Printre televiziunile chemate în judecată se află Pro TV, Antena 1 şi Antena 3, Kanal D, România TV, Prima TV, B1 TV, Realitatea Plus, alături de publicaţiile Adevărul, Hotnews, G4 Media, Gândul, DC News şi trustul Ringier România.
 
Dan Diaconescu a reclamat că posturile de televiziune şi presa scrisă şi online au diseminat în spaţiul public informaţii nepublice/confidenţiale din dosarul în care este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, respectiv imagini cu victimele minore, stenograme, interceptări, fragmente din declaraţii.
 
"Reclamantul a devenit subiectul unei virulente campanii de presă, victimă a unui adevărat linşaj mediatic", a scris Dan Diaconescu în cererea de chemare în judecată.
 
"Prin campania de presă negativă exercitată de părţi, nu numai că s-a atentat la imaginea, numele, reputaţia şi activitatea profesională a reclamantului, fiind defăimat şi denigrat, aducându-se grave prejudicii de imagine, prin încălcarea prezumţiei de nevinovăţie, dar au fost diseminate/divulgate în spaţiul public date şi informaţii cu caracter nepublic/confidenţial din dosarul penal nr.1865/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa", susţine fostul patron de la OTV.
 
În apărarea sa, Diaconescu a invocat prevederi ale CEDO, directive ale Parlamentului şi Consiliului UE şi a vorbit despre concepte precum morală, demnitate, onoare şi reputaţie.
 
Dan Diaconescu dorea ca televiziunile şi publicaţiile să nu mai facă nicio referire "defăimătoare" la adresa lui şi să nu mai utilizeze apelative sau diverse descrieri care l-ar viza.
 
Fostul realizator TV a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele în formă continuată.
 
Conform Parchetului, în perioada septembrie - noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, Dan Diaconescu a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 - 400 de lei, cu două surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021.
 
"Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate", precizau procurorii. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 93 / 4463
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...