![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Şantierul Naval Constanţa renunţă la procesul prin care cerea anularea licitaţiei pentru corvete
19 Februarie 2019
MediafaxAcţiunea intentată de Şantierul Naval Constanţa Guvernului României şi Ministerului Apărării Naţionale s-a bazat pe faptul că norme europene privind achiziţiile publice ar fi încălcate în acest caz.
Şantierul naval Constanţa renunţă la procesul intentat Guvernului României şi Ministerului Apărării Naţionale, prin care solicita anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale, motivând că, astfel, procedura de achiziţie s-ar putea finaliza cât mai repede.
Şantierul naval a depus, luni, o cerere la Curtea de Apel Constanţa, prin care renunţă la procesul în contencios administrativ, deoarece reprezentanţii MApN au invocat acţiunea în instanţă drept cauză principală pentru care procedura este suspendată.
„Dacă toată lumea spune că din cauza procesului nu se poate face achiziţia, s-a decis să renunţăm la procesul cu Ministerul Apărării. Astfel, la termenul din 20 februarie, la Curtea de Apel se va constata că ne-am retras acţiunea”, au precizat reprezentanţii şantierului.
Şantierul naval a depus, luni, o cerere la Curtea de Apel Constanţa, prin care renunţă la procesul în contencios administrativ, deoarece reprezentanţii MApN au invocat acţiunea în instanţă drept cauză principală pentru care procedura este suspendată.
„Dacă toată lumea spune că din cauza procesului nu se poate face achiziţia, s-a decis să renunţăm la procesul cu Ministerul Apărării. Astfel, la termenul din 20 februarie, la Curtea de Apel se va constata că ne-am retras acţiunea”, au precizat reprezentanţii şantierului.
În actul de renunţare prezentat în instanţă, se face referire la comunicatul de presă din data de 11 ianuarie 2019, când secretarul de stat pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării Nationale, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achizitie aferentă Programului de inzestrare esential „Corvetă multifunctională”, a anuntat că procedura de achiziţie se suspendă, unul dintre motivele suspendării fiind „existenţa pe rolul Curţii de Apel Constanţa a prezentei cauze, prin care a fost atacată H.G. nr.48 din 15 februarie 2018 care reglementează respectiva procedură”.
„Pentru a veni în întâmpinarea dorinţei exprimate de Guvernul României de a finaliza cât mai repede procedura de achiziţie şi pentru a înlătura orice impediment privind acţiunea formulată de societatea noastră, declarăm expres prin prezenta cerere că renunţăm la judecată”, se arată în documentul citat..
Acţiunea intentată de Şantierul Naval Constanţa Guvernului României şi Ministerului Apărării Naţionale s-a bazat pe faptul că norme europene privind achiziţiile publice ar fi încălcate în acest caz.
Potrivit datelor oficiale, prezentate în portalul Curţii de Apel Constanţa, dosarul, de contencios administrativ şi fiscal, fusese deschis la Secţia a II-a civilă de către Şantierul Naval Constanţa SA, în calitate de reclamant, împotriva Guvernul României, prin Ministerul Apărării Naţionale.
Dosarul a fost înregistrat la data de 19 octombrie 2018.
Prin această acţiune, Şantierul Naval Constanţa SA a solicitat anularea în tot a HG nr. 48 / 2018, act normativ care fundamentează derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, declara că nu se putea lua o hotărâre în termen în privinţa achiziţiei noilor corvete, având în vedere faptul că Şantierul Naval Constanţa a atacat în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.
Ministerul Apărării Naţionale anunţa că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale şi că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4392 / 4603 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...