ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații i.Lo | Legal Design obțin o soluție de referință într-o procedură de achiziție publică a unui contract cu o valoare estimată totală de peste 6 milioane Euro

02 Octombrie 2023   |   BizLawyer

Echipa implicată în acest proiect a fost formată din Amelia Teis - Avocat Partener, Luana Popovici - Avocat Partener și Anastasia Ilie - Avocat Asociat.

Amelia Teis (Partener) si Luana Popovici (Partener) - i.Lo | Legal Design

 
 
Echipa de avocați i.Lo | Legal Design specializați în litigii administrative și achiziții publice a obținut în fața Curții de Apel București o nouă soluție definitivă favorabilă clientului într-o procedură de achiziție publică de produse cu o valoare totală estimată de peste 6 milioane euro.

Soluția este una de referință, atât CNSC, cât și Curtea de apel București, reținând că, în cazul procedurilor de atribuire derulate în mai multe etape, solicitarea de clarificare, în etapa a II-a a unei proceduri, a modului de îndeplinire a unei cerințe aferente etapei I a aceleiași proceduri, este inadmisibilă.

În cauză, autoritatea contractantă a transmis în cadrul etapei a II-a a procedurii licitației restrânse o solicitare de clarificări care viza depunerea de către ofertant a unor documente și explicații care fie erau aferente etapei I a Procedurii, deja finalizată, fie se circumscriau unor cerințe noi, nespecificate în cuprinsul documentației de atribuire.


Or, în cadrul procedurilor de atribuire derulate în mai multe etape (cum este licitația restrânsă), solicitările de clarificări privind criteriile de calificare și selecție pot fi formulate de către Autoritatea contractantă exclusiv în etapa aferentă analizei acestora, singura excepție de la această regulă fiind reprezentată doar de o procedură de atribuire derulată într-o singură etapă.

În egală măsură, o solicitare de clarificări trebuie să vizeze modul de îndeplinire a cerințelor cuprinse în documentația de atribuire, orice clarificare sau solicitare de documente suplimentare fiind limitată la cadrul creat deja de către autoritatea contractantă prin cerințele documentației de atribuire, devenite obligatorii.

„În linie cu jurisprudența europeană, autoritatea contractantă poate analiza oferta exclusiv prin raportare la criteriul de atribuire stabilit prin documentația de atribuire, fără a putea reveni asupra evaluării inițiale a candidaturii” – Luana Popovici, Partener i.Lo I Legal Design.

„Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să obținem rezultate remarcabile pentru clienții noștri, cu atât mai mult cu cât acestea sunt unele care trasează linii jurisprudențiale într-un domeniu de nișă cum este cel al achizițiilor publice.” – Amelia Teis, Partener i.Lo I Legal Design.

Echipa implicată în acest proiect a fost formată din Amelia Teis - Avocat Partener, Luana Popovici - Avocat Partener și Anastasia Ilie - Avocat Asociat.

Despre i.Lo Legal Design:
Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul juridic, Teis Cercel Mareș Popovici SCA a creat o combinație unică între consultanța juridică de top și automatizarea proceselor din domeniul juridic prin intermediul tehnologiilor digitale inovative, adaptate nevoilor clienților.
Societatea de avocatură oferă nu doar servicii juridice tradiționale, cum ar fi soluționarea disputelor, achizițiile publice, dreptul muncii, comercial sau administrativ, dar mai ales soluții de automatizare a activității juridice.
Primul produs recent lansat în zona legal tech este i.Lo Legal Design, un chatbot juridic care are și o componentă proprie AI și care răspunde în fracțiuni de secundă la peste 1000 de întrebări din domeniul dreptului muncii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 130 / 1657
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...