ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”

11 Iunie 2024   |   Ștefania Enache

În prezent, echipa include șase avocați foarte bine pregătiți, care lucrează sub îndrumarea Ligiei Cecilia Popescu, un profesionist cu peste 25 de ani experiență internațională și locală.

 
 
Departamentul Litigii și Arbitraj din cadrul Wolf Theiss gestionează mandate dintre cele mai complexe. Avocații din echipă sunt implicați în litigii civile și comerciale locale şi transnaţionale, în arbitraje comerciale şi de investiţii, în insolvențe și proceduri de executare cu o valoare care depășește 350 milioane de euro. Portofoliul de clienți deținut de firmă include jucători dintr-o varietate de industrii cum ar fi energie, construcții și infrastructură, servicii financiare, agribusiness, retail etc.

„Profilul standard al clienților constanți ai Departamentului Litigii și Arbitraj al Wolf Theiss a rămas neschimbat în ultimii ani, aceștia fiind societăți multinaționale, instituții de credit și fonduri de investiții internaționale active într-o multitidine de domenii”, menționează Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează activitatea din această practică.


Activitatea în segmentul Dispute Resolution este într-o creștere constantă de mulți ani, iar 2023 nu a făcut excepție. Reprezentanții biroului de avocatură estimează faptul că majorarea aceasta se va înregistra și în anul în curs, așteptându-se la o creștere de 20-30%, până la sfârșitul anului 2024, față de anul precedent.

În prezent, echipa include șase avocați foarte bine pregătiți, care lucrează sub îndrumarea Ligiei Cecilia Popescu, un profesionist cu peste 25 de ani experiență internațională și locală.

Avocații firmei sunt listați în directoarele internaţionale în practica de Dispute Resolution, atât în Chambers cât şi în Legal 500. „Ligia este un avocat strălucit şi tenace care livrează rezultate excepţionale pentru clienţii săi. De asemenea, este o plăcere să lucrăm cu ea”, notează Chambers.




În economia biroului Wolf Theiss din București, activitatea acestui departament generează al doilea volum de încasări. „Avem o echipă foarte puternică. Majoritatea avocaților echipei pot pune concluzii la Curtea de Apel, iar avocații seniori pot pune concluzii la Înalta Curte de Casație și Justiție. Practica de Litigii acoperă un procent de aproximativ 30% din volumul total de activitate al biroului Wolf Theiss din Bucureşti. Departamentul de Litigii şi Arbitraj este al doilea ca volum de activitate și ca încasări”, punctează Partenerul Wolf Theiss.

În munca de zi cu zi pe care o derulează, experții Departamentului Litigii și Arbitraj colaborează în mod constant cu firme internaţionale de avocatură, atât în legătură cu dosare de arbitraj internaţional comercial şi de investiţii, litigii transfrontaliere, insolvenţă. De asemenea, colaborează în proiecte de consultanţă în perioada pre-litigiu. „ Acest lucru se datorează faptului că o parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii de litigii şi arbitraj provine din recomandări (referals) provenite de la firme internaţionale de avocatură”, precizează Ligia Cecilia Popescu.

Dosare complexe, care necesită soluții pe măsură

Dosarele în care avocații se implică sunt unele complexe, care necesită soluții pe măsură. De exemplu, în ultimul an, echipa Wolf Theiss a avut în lucru anumite arbitraje în domeniul energiei cu implicații tehnice și juridice cross-border cu o complexitate crescută care necesită coordonarea activității unor experți români și străini în procesul de administrare a probelor de natură tehnică.

De asemenea, a avut dosare de instanță generate de efectele juridice ale sancțiunilor economice impuse Federației Ruse, din cauza situației din Ucraina. „Dificultatea în aceste dosare este dată de interpretările juridice complexe ale legislației europene și aspectele etice ale acestor cause”, subliniază Ligia Cecilia Popescu.

La fel de provocatoare sunt și proiectele de arbitraj investiţional, dar și cele care vizează probleme de proprietate intelectuală şi industrială (mărci şi brevete).

În opinia reprezentanților casei de avocatură, arbitrajele de investiţii prezintă cea mai mare complexitate în general din cauza îmbinării între dreptul privat şi dreptul internaţional public precum şi a unor aspecte tehnice specifice anumitor industrii. Dar Wolf Theiss se bazează pe contribuția importantă a Ligiei Cecilia Popescu, care, datorită specializării anterioare în drept investiţional în calitate de diplomat, coordonează cu succes aceste proiecte.

De altfel, în această perioadă, avocații firmei continuă să fie implicaţi în arbitraje de investiţii şi comerciale (ICSID, ICC, Curtea de Arbitraj Bucureşti). Pretenţiile însumate în aceste dosare depăşesc 100 milioane de euro.

Totodată, în ultimul an, au prevalat dosarele de criminalitate economică (diferite forme de fraude), cybercrime, trucare licitaţii provenite atât de la clienţi existenţi, interni şi internaţionali cât şi de la clienţi noi. Avocaţii specializaţi în aceste probleme sunt Ligia Cecilia Popescu (Partener), Bogdan Bibicu (Partener), Sorin Dumitru (Senior Associate), Bogdan Lamatic (Senior Associate).

„Datorită experienţei internaţionale substanţiale şi locale gestionăm dosare extrem de complexe, indiferent de natura acestora. De asemenea, de multe ori intervenim ca experţi în drept romanesc în cadrul unor procese care se desfăşoară în străinătate unde acest lucru este relevant”, încheie Ligia Cecilia Popescu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7 / 1745
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...