Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
11 Iunie 2024
Ștefania EnacheÎn prezent, echipa include șase avocați foarte bine pregătiți, care lucrează sub îndrumarea Ligiei Cecilia Popescu, un profesionist cu peste 25 de ani experiență internațională și locală.
Departamentul Litigii și Arbitraj din cadrul Wolf Theiss gestionează mandate dintre cele mai complexe. Avocații din echipă sunt implicați în litigii civile și comerciale locale şi transnaţionale, în arbitraje comerciale şi de investiţii, în insolvențe și proceduri de executare cu o valoare care depășește 350 milioane de euro. Portofoliul de clienți deținut de firmă include jucători dintr-o varietate de industrii cum ar fi energie, construcții și infrastructură, servicii financiare, agribusiness, retail etc.
„Profilul standard al clienților constanți ai Departamentului Litigii și Arbitraj al Wolf Theiss a rămas neschimbat în ultimii ani, aceștia fiind societăți multinaționale, instituții de credit și fonduri de investiții internaționale active într-o multitidine de domenii”, menționează Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează activitatea din această practică.
„Profilul standard al clienților constanți ai Departamentului Litigii și Arbitraj al Wolf Theiss a rămas neschimbat în ultimii ani, aceștia fiind societăți multinaționale, instituții de credit și fonduri de investiții internaționale active într-o multitidine de domenii”, menționează Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează activitatea din această practică.
Activitatea în segmentul Dispute Resolution este într-o creștere constantă de mulți ani, iar 2023 nu a făcut excepție. Reprezentanții biroului de avocatură estimează faptul că majorarea aceasta se va înregistra și în anul în curs, așteptându-se la o creștere de 20-30%, până la sfârșitul anului 2024, față de anul precedent.
În prezent, echipa include șase avocați foarte bine pregătiți, care lucrează sub îndrumarea Ligiei Cecilia Popescu, un profesionist cu peste 25 de ani experiență internațională și locală.
Avocații firmei sunt listați în directoarele internaţionale în practica de Dispute Resolution, atât în Chambers cât şi în Legal 500. „Ligia este un avocat strălucit şi tenace care livrează rezultate excepţionale pentru clienţii săi. De asemenea, este o plăcere să lucrăm cu ea”, notează Chambers.
În economia biroului Wolf Theiss din București, activitatea acestui departament generează al doilea volum de încasări. „Avem o echipă foarte puternică. Majoritatea avocaților echipei pot pune concluzii la Curtea de Apel, iar avocații seniori pot pune concluzii la Înalta Curte de Casație și Justiție. Practica de Litigii acoperă un procent de aproximativ 30% din volumul total de activitate al biroului Wolf Theiss din Bucureşti. Departamentul de Litigii şi Arbitraj este al doilea ca volum de activitate și ca încasări”, punctează Partenerul Wolf Theiss.
În munca de zi cu zi pe care o derulează, experții Departamentului Litigii și Arbitraj colaborează în mod constant cu firme internaţionale de avocatură, atât în legătură cu dosare de arbitraj internaţional comercial şi de investiţii, litigii transfrontaliere, insolvenţă. De asemenea, colaborează în proiecte de consultanţă în perioada pre-litigiu. „ Acest lucru se datorează faptului că o parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii de litigii şi arbitraj provine din recomandări (referals) provenite de la firme internaţionale de avocatură”, precizează Ligia Cecilia Popescu.
Dosare complexe, care necesită soluții pe măsură
Dosarele în care avocații se implică sunt unele complexe, care necesită soluții pe măsură. De exemplu, în ultimul an, echipa Wolf Theiss a avut în lucru anumite arbitraje în domeniul energiei cu implicații tehnice și juridice cross-border cu o complexitate crescută care necesită coordonarea activității unor experți români și străini în procesul de administrare a probelor de natură tehnică.
De asemenea, a avut dosare de instanță generate de efectele juridice ale sancțiunilor economice impuse Federației Ruse, din cauza situației din Ucraina. „Dificultatea în aceste dosare este dată de interpretările juridice complexe ale legislației europene și aspectele etice ale acestor cause”, subliniază Ligia Cecilia Popescu.
La fel de provocatoare sunt și proiectele de arbitraj investiţional, dar și cele care vizează probleme de proprietate intelectuală şi industrială (mărci şi brevete).
În opinia reprezentanților casei de avocatură, arbitrajele de investiţii prezintă cea mai mare complexitate în general din cauza îmbinării între dreptul privat şi dreptul internaţional public precum şi a unor aspecte tehnice specifice anumitor industrii. Dar Wolf Theiss se bazează pe contribuția importantă a Ligiei Cecilia Popescu, care, datorită specializării anterioare în drept investiţional în calitate de diplomat, coordonează cu succes aceste proiecte.
De altfel, în această perioadă, avocații firmei continuă să fie implicaţi în arbitraje de investiţii şi comerciale (ICSID, ICC, Curtea de Arbitraj Bucureşti). Pretenţiile însumate în aceste dosare depăşesc 100 milioane de euro.
Totodată, în ultimul an, au prevalat dosarele de criminalitate economică (diferite forme de fraude), cybercrime, trucare licitaţii provenite atât de la clienţi existenţi, interni şi internaţionali cât şi de la clienţi noi. Avocaţii specializaţi în aceste probleme sunt Ligia Cecilia Popescu (Partener), Bogdan Bibicu (Partener), Sorin Dumitru (Senior Associate), Bogdan Lamatic (Senior Associate).
„Datorită experienţei internaţionale substanţiale şi locale gestionăm dosare extrem de complexe, indiferent de natura acestora. De asemenea, de multe ori intervenim ca experţi în drept romanesc în cadrul unor procese care se desfăşoară în străinătate unde acest lucru este relevant”, încheie Ligia Cecilia Popescu.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 92 / 1828 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea de obligațiuni prin care Romgaz a atras 500 mil. € de pe piețele internaționale | Olga Niță (partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...