ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clubul avocaților români din Diaspora | Maria Ramona Bodescu, avocatul care și-a construt o carieră în Spania: Sunt mulți colegi din țară care se înscriu în barourile din Spania. Aceștia sunt doritori să cunoască legislația și modalitate de lucru de aici

18 Iulie 2022   |   Ștefania Enache

Avocat și mediator, Maria Ramona Bodescu este licențiată în Drept atât în România, cât și în Spania.

 
 
Numărul profesioniștilor români care își contruiesc cariere în Diaspora a crescut simțitor în ultimii ani.În țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie activează mulți avocați de origine română, iar munca pe care ei o desfășoară implică atât clienți români, cât și clienți străini.Maria Ramona Bodescu este unul dintre acești experți care s-au impus din punct de vedere profesional în țara de adopție. În cazul Mariei, alegerea a fost Spania. Este locul în care și-a construit o nouă viață după ce a decis să plece din România.

Avocat și mediator, Maria Ramona Bodescu este licențiată în Drept atât în România, cât și în Spania.

Impunerea pe piața profesională spaniolă nu a fost simplă. Maria subliniază faptul că momentul cel mai important din cariera sa l-a reprezentat recunoașterea studiilor, pe care le urmase în țara natală, în cea care a adoptat-o. „A fost o mare provocare. Pentru a putea face recunoașterea studiilor din România a trebuit să mă înscriu din nou la facultate și timp de doi ani să susțin examene la zece materii. În toată această perioadă, am făcut practică juridică la un birou de avocatură din Benicarlo (Castellon), și abia ulterior mi-am deschis propriul cabinet de avocatură”, își amintește Maria.


Nu s-a limitat doar la studiile de licență, ci în 2015 a urmat cursurile unui master de Mediere Familială, la Universitatea Jaime I, din Castellon. În plus, în 2017 a urmat cursurile unui alt program de master, de data aceasta de acces în avocatură, organizat de Universitatea Internațională La Rioja.

„După recunoșterea studiilor de licență în Drept, m-am înscris, în anul 2013, în Baroul din Castellon, iar în 2014 în Registrul Mediatorilor cu diverse specialități (Civil, Comerț, Familie) – CEMICACS”, mai spune avocatul.




Activează ca avocat independent

Astăzi, Maria Ramona Bodescu acționează ca liber profesionist din propriul său birou de avocatură. Mandatele pe care le abordează sunt complexe și vizează chestiuni ce țin de Dreptul internațional privat, de Dreptul comercial, Imobiliar, Civil sau de Dreptul familiei.

Maria este un avocat care are mai multe colaborări și care reprezintă pe instanțele spaniole clienți care se confruntă cu litigii civile, de familie sau comerciale.

De asemenea, se implică în dosare care vizează recunoașterea în Spania a unor sentințe date de judecătorii din România.

Totodată, oferă consultații în Drept civil și comercial persoanelor fizice și firmelor. „De exemplu, ofer firmelor românești asistență și reprezentare juridică în relațiile pe care acestea le dezvoltă cu partenerii spanioli, dar și consultanță de specialitate pentru investiții în interiorul Spaniei”, explică avocatul.

Majoritatea clienților săi sunt români, iar atunci când vine vorba despre spețe care au impresionat-o face trimitere la un caz în care o persoană era în Audiență Națională pentru 103 investigații, iar propunerea anchetatorilor era de opt ani de închisoare cu executare. După apărare, Maria Ramona Bodescu a reușit să obțină o sentință de doi ani cu suspendare.

Avocatul activ în Spania are și multe colaborări în România, consultându-se cu colegii de la noi din țară pe diferite spețe. De asemenea, lucrează cu firme din România care activează în sectorul imobiliar sau în cel comercial.

„Piața avocaturii din România este într-o continuă schimbare. Am observat că sunt mulți colegi care vin din țară se înscriu în barourile din Spania. Aceștia sunt doritori să cunoască legislația și modalitate de lucru de aici”, menționează avocatul.

--------------------------------------------------------------

Citește și

→   Avocații români din străinătate se organizează. Cei care doresc să intre în ‘Clubul avocaților români din Diaspora’ trebuie să fie membri ai unui barou din afara României. Alexandru Lazăr, unul dintre membrii fondatori: Construind acest think-thank, punem laolaltă know-how din întreaga lume

→   Cum să-ți împlinești visul de a practica avocatura în propria firmă, înființată în afara granițelor | Rețeta succesului, în varianta Florentinei Marin, fondatoarea Marin & Pasalodos, din Barcelona. ‘Planul nostru este să ne dezvoltăm și să deschidem cabinete în alte orașe din Spania, România și în alte țări’, spune avocata


→   Clubul avocaților români din Diaspora | Povestea Nadiei Irina Fundățeanu, avocatul care a luat-o de la zero în Spania. Absolventă de Drept în România, a lucrat într-un restaurant și în administrație, și-a echivalat diplomele și a absolvit Masterul de Drept Adminstrativ și Administrație Publică la Universitatea din Valencia. Azi este „alma libre”, avocat de succes, membră Efica Abogados

--------------------------------------------------------------

Clubul avocaților români din Diaspora


Maria Ramona Bodescu face parte dintr-o galerie impresionantă de profesioniști români care activează pe piața din Spania. Cu aproape un milion de români care s-au stabilit aici, avem și un număr important de avocați care au ales să profeseze în barourile spaniole.

Imagine României în afară este reprezentată tocmai de acești specialiști care au reușit să-și contruiască o carieră de succes în țările de adopție.

Maria, alături de alți juriști, pe care BizLawyer i-a prezentat deja sau urmează să-i prezinte, face parte dintr-o structură selectă, care mai nou se organizează într-un clubul avocaților români din Diaspora.

Clubul numără în acest moment peste 20 de membrii fondatori. Sunt avocați care activează în Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Franța, Austria, Italia, Germania, Grecia.

Printre ei îi regăsim pe  av. Nina Ghiță , av. Răzvan E. Miuțescu; av. Alina Chiriac, Loredana Dascălu, av. Adrián Ioan Toda, av. Maria Ramona Bodescu, av. Florentina Marin, av. Monica Novac,  av. Nadia Irina Fundățeanu, Geanina Loredana, av. Oana Nicolaescu, av. mag. Ioana-Maria Vilau, av. mag. Milorad Erdelean, av. Andrei Diaconu, av Adrian Nițu, av. Alexandra Sin, av. Irina Șerban, av. Adrian lie, av. Diana Dauphin, av, Dan Vișoiu, av. Iulia Buzdugan, av. Loredana Ungurusan, av. Liliana Turculeti, av. Octavia Rădulescu, av. Alexandru Stănescu, av. Alexandru Lazăr.

„Inițiativa acestui club aparține colegului meu, Alexandru Lazăr, căruia doresc să-i mulțumesc pe această cale. Este o onoare să fac parte din acest club alături de domnia sa, dar și de restul colegilor. Acest club este o pârghie de colaborare și comunicare între colegi avocați din diferite țări, dar facilitează și  un schimb de experiență.”, punctează Maria Ramona Bodescu.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 766 / 1881
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...