ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”

28 Septembrie 2022   |   BizLawyer

Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”

 
 
Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.) anunță organizarea a patru cursuri extracurriculare, concepute în sistem interactiv, destinate avocaților (definitivi și stagiari). Unul dintre acestea, ”Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”, va fi susținut de Cosmin Vasile, coordonatorul firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), una dintre cele patru case de avocați locale încluse de Global Arbitration Review (GAR 2022) în topul global al celor mai bune firme implicate în arbitraje internaționale.


Împărțit pe module -  (1) Convenția arbitrală și regimul său juridic, (2) Despre convențiile arbitrale patologice. Ineficiența convenției arbitrale, (3) Elemente esențiale privind configurația arbitrajului ales de părți. Explicații teoretice și exemple practice și (4) Convenția arbitrală și alte convenții judiciare - cursul se va desfășura în sistem videoconferință, pe platforma „Zoom”, în intervalul 17 octombrie – 30 noiembrie 2020, cu începere de la ora 16.00, inclusiv în zile de sâmbătă.

Cursul este creditat cu 12 puncte de pregătire profesională. În termen de 5 zile de la încheierea cursului, I.N.P.P.A. va transmite participanților certificatul de participare la curs, atestând acordarea punctajului de pregătire profesională.

Înscrierea se face până la data de 10 octombrie 2022, prin email la adresa
office@inppa.ro.

Reamintim că prestigioasa publicație Global Arbitration Review (GAR) l-a evidențiat în ultima ediție pe avocatul asociat coordonator al ZRVP, Dr. Cosmin Vasile, numit de unul dintre clienți ”probabil cel mai bun tânăr litigator din România”, avocatul având ”o înțelegere aprofundată a nevoilor și așteptărilor clientului.


Ingo Steinwender, Group Head of Legal la CA Immobilien Anlagen, companie reprezentată de o echipă condusă de Cosmin Vasile într-o dispută VIAC pentru un proiect de construcții, l-a numit pe partenerul ZRVP „un avocat de soluționare a litigiilor de primă clasă, capabil să gestioneze cazuri complexe, cu o tactică deosebită.”

GAR 2022 notează, în analiza sa, că în ultimul an echipa de arbitraj a ZRVP a fost implicată concomitent în 19 arbitraje internaționale, aflate în diferite stadii, cu o valoare totală în dispută de cca. 1,7 miliarde de Euro.

Avocații și arbitrii ZRVP reprezintă Guvernul României la ICSID, instituții publice, întreprinderi de stat și organisme guvernamentale (ANRM), companii din energie precum Hidroelectrica sau SAPE. Din portofoliul de clieți fac parte și corporații private, printre care de amintit sunt OMV Petrom, Alro-Vimetco, Arcadis France SAS, DIWI Consult International, Societa Edile Costruzioni e Lavori, Group Investment Portico sau grupul Saint-Gobain.

Pe de altă parte, portofoliul de dosare încredințate cuprinde mandate extrem de interesante si provocatoare profesional, în dispute complexe ca obiect și impresionante în ceea ce privește valoarea reclamată.

Practica include o gamă largă de litigii arbitrale în domenii precum construcții și infrastructură, energie, inginerie, insolvență, drept maritim, media, finanțe/bănci, distribuție și transport, producție, imobiliare și altele

Printre victoriile răsunătoare, publicația amintește și proiectul SAPE vs ENEL în cadrul unui arbitraj în valoare de peste 500 ‎milioane € cu privire la o clauză de opțiune de vânzare în cadrul unui contract de privatizare a unui distribuitor de electricitate, Zamfirescu Racoți Vasile & Partners reușind să câștige pentru prima dată pentru Statul Român după mulți ani în care s-a pierdut în dispute similare. De asemenea, este menționat  proiectul Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) vs companiei petroliere americane CHEVRON, care a plătit ANRM 100 milioane USD, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, fără respectarea obligațiilor financiare prevăzute de Legea petrolului. În mod impresionant, notează GAR 100, firma a fost singurul consilier extern al agenției în acest caz, în timp ce Chevron s-a bazat pe o echipă puternică, alcatuită din avocații firmelor Three Crowns și DLA Piper.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 592 / 1783
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Erste Group și BCR în finanțarea dezvoltării unui proiect eolian onshore de 99,2 MW achiziționat de Nala Renewables de la OX2. Nadia Badea (Partener) și Andreea Șișman (Counsel), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
CMS asistă Nala Renewables la achiziția unui portofoliu de proiecte eoliene de 99,2 MW în România. Echipa multidisciplinară a fost condusă de Ramona Dulamea (Energy Counsel), sub supravegherea Variniei Radu (Energy Partner). Asistență pe parcursul întregului proces al tranzacției și cu privire la finanțarea proiectului
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...