ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie

03 Octombrie 2024   |   BizLawyer

Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie

 
 
  • BizLawyer TV
Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.) anunță organizarea a șase cursuri extracurriculare, concepute în sistem interactiv și desfășurate în sistem online, destinate avocaților, în perioada 16 octombrie 2024 – 30 noiembrie 2024. Unul dintre acestea, ”Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat”, va fi susținut de Cosmin Vasile, coordonatorul firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), una dintre cele patru case de avocați locale încluse de Global Arbitration Review în topul global al celor mai bune firme implicate în arbitraje internaționale.

Cursul este împărțit în cinci ateliere de câte două ore:  
 
(1) NOȚIUNI GENERALE (Arbitraj ad-hoc și arbitraj instituționalizat * Definiția legală și specificul arbitrajului instituționalizat * Reglementările dreptului român în materie de arbitraj instituționalizat * Noțiunea și tipuri de convenție arbitrală * Cazuri practice – dezbateri)


(2) ALEGEREA ARBITRAJULUI INSTITUȚIONALIZAT (Modul de numire a arbitrilor * Rolul convenției arbitrale * Problema conflictului dintre convenția arbitrală și regulile instituției * permanente de arbitraj * Versiunea regulilor arbitrale ce urmează a se aplica unei anume proceduri arbitrale * Cazuri practice - dezbateri),

(3) CONFIGURAȚIA PROCEDURII ARBITRALE (Faza scrisă și cea orală în procedura arbitrală * Rolul și obligaţiile părților, curţii de arbitraj (secretariatului) și arbitrilor în procedura arbitrală * Cazuri practice - dezbateri),

(4) ADMINISTRAREA PROBELOR ÎN ARBITRAJ (Reguli speciale și specificul arbitrajului * Privire specială asupra fiecărei categorii de probe * Cazuri practice - dezbateri)
și
(5) PROCEDURI SPECIALE ÎN ARBITRAJUL INSTITUȚIONALIZAT (Noțiune, scop și aplicare * Arbitrul de urgență și procedura simplificată * Cazuri practice - dezbateri).

Cursul se va desfășura în sistem videoconferință, pe platforma „Zoom”, în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie  2024, cu începere de la ora 16.00, inclusiv în zile de sâmbătă.

Înscrierea se face prin email la adresa office@inppa.ro cu subiectul „Înscriere curs extracurricular Arbitraj”, până la data de 10 octombrie 2024. Taxa generală de participare este de 400 lei. Taxa pentru cursanți I.N.P.P.A. este de 150 lei, iar taxa pentru formatori I.N.P.P.A. este de 250 lei.

Cursul este creditat cu 12 puncte de pregătire profesională. În termen de 5 zile de la încheierea cursului, I.N.P.P.A. va transmite participanților certificatul de participare la curs, atestând acordarea punctajului de pregătire profesională.

Reamintim că prestigioasa publicație Global Arbitration Review (GAR) notează, în ediția din 2024, că valoarea mandatelor în desfășurare din arbitrajul internațional, gestionate de echipa Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, este de cca. 2,4 miliarde de dolari, societatea de avocați fiind implicată în 15 astfel de proiecte.

Avocații și arbitrii ZRVP reprezintă Guvernul României la ICSID, instituții publice, întreprinderi de stat și organisme guvernamentale (ANRM), companii din energie precum Hidroelectrica sau SAPE. Din portofoliul de clieți fac parte și corporații private, printre care de amintit sunt OMV Petrom, Alro-Vimetco, Arcadis France SAS, DIWI Consult International, Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori, Portico Investment sau grupul Saint-Gobain.

Pe de altă parte, portofoliul de dosare încredințate cuprinde mandate extrem de interesante si provocatoare profesional, în dispute complexe ca obiect și impresionante în ceea ce privește valoarea reclamată, notează GAR 100 în ediția din acest an.

Prestigioasa publicație amintește și de aprecierile obținute de avocatul asociat coordonator al ZRVP, Dr. Cosmin Vasile. Un partener de la Jenner & Block care a lucrat ca și co-consilier juridic pentru Zamfirescu Racoți Vasile & Partners în mai multe arbitraje și proceduri de executare spune că ZRVP este "de departe cea mai bună firmă din România pentru probleme mari și complexe de arbitraj internațional". Cosmin Vasile se evidențiază ca fiind "iscusit și experimentat".

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 1826
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
PeliPartners a asistat Alfa Group în procesul de achiziție IRIDE Business Park. Echipa, coordonată de Francisc Peli (Managing Partner) și Alexandra Ioniță (Managing Associate)
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...