ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mandate variate pentru echipa de Banking & Finance de la Bohâlțeanu & Asociații, anul acesta | Proiecte de finanțare, inclusiv din fonduri europene, autorizarea unor instituții financiare-nebancare și pregătirea unor acorduri de vânzare de NPLs, printre mandatele cheie ale echipei. Implementarea unor noi soluții de digitalizare și proiecte complexe de regulatory, printre cele mai interesante mandate on-going

12 Ianuarie 2023   |   Ștefania Enache

Daniela Milculescu (Partener) coordonează aria de Banking & Finance din cadrul BSMP.

Daniela Milculescu (Partener) şi Andreea Roman, Managing Associate - Bohâlţeanu & Asociaţii

 
 
Pentru Departamentul de Banking & Finance din  cadrul firmei Bohâlțeanu & Asociații (BSMP), anul 2022 a fost unul extrem de activ, pe masa de lucru a avocaților aflându-se un număr important de proiecte. Mandatele soluționate au fost unele variate și au vizat atât probleme de banking, cât și finanțări, digitalizare sau leasing.„Proiectele-cheie în care echipa noastră s-a implicat anul acesta sunt reprezentate de proiecte de finanțare (inclusiv din fonduri europene), asistență juridică acordată unor instituții financiare cu privire la procesul de autorizare a unor instituții financiare-nebancare, dar și pregătirea sau restructurarea documentației de creditare sau în legătură cu operațiuni de factoring”, precizează Daniela Milculescu, Partener BSMP.


Munca intensă a avocaților în dosarele de finanțare din 2022 s-a finalizat cu succes, avocatul BSMP caracterizând perioada ca fiind una aglomerată, în care numărul mandatelor încheiate a surclasat anii anteriori. „În ceea ce privește zona de finanțare, am asistat cu privire la un acord de finanțare, implicând fonduri europene, dar și proiecte inedite de finanțare prin intermediul unor operațiuni de factoring, care, în mod tradițional, erau utilizate de instituțiile financiare ca o componentă auxiliară activităților de creditare”, explică Daniela Milculescu.

Proiecte care implică digitalizarea afacerilor

La rândul său, Andreea Roman, Managing Associate BSMP, menționează faptul că mulți dintre clienții departamentului de Banking & Finance din cadrul firmei Bohâlțeanu și Asociații sunt într-o continuă căutare de soluții de digitalizare a modului în care își conduc afacerile, conștienți fiind, în primul rând, de beneficiile acestor demersuri, dar și de provocările actuale posibil cauzate de lipsa unor astfel de soluții.

„Astfel, anul acesta, mandatele legate de digitalizare ale clienților din domeniul financiar-bancar au fost concentrate înspre soluții ce facilitează utilizarea semnăturilor electronice în cadrul procesului de identificare a clienții, precum și înspre soluții de digital onboarding. Astfel, consultanța juridică acordată de către avocații firmei Bohâlțeanu și Asociații a presupus o serie de acțiuni necesare pentru implementarea acestor procese de digitalizare, precum analiza din punct de vedere juridic, prin raportare la normele legale aplicabile în această materie, a modelului de business ce nu implică digitalizarea (prin raportare la politicile interne aplicabile, contractele încheiate de către clienți), a noilor metode de lucru ce presupun digitalizarea, precum și redactarea actelor cu caracter juridic necesare în vederea implementării acestor soluții”, detaliază avocatul.

De asemenea, echipa de specialiști a firmei de avocatură a oferit asistență și în tranzacții cu portofolii de credite. În această categorie regăsim, de exemplu, un proiect care a implicat asistență acordată unei importante instituții financiare în vederea pregătirii și negocierii unor acorduri de vânzare de NPLs ale clientului, precum și o serie de adaptări particulare ulterioare ale acestor acorduri. Totuși, în ultimul an, ponderea acestui tip de mandate a fost mai redusă în tabloul proiectelor BSMP.

„Cele mai interesante proiecte aflate pe masa BSMP în continuare sunt cele din materia implementării unor noi soluții de digitalizare, provocările fiind multiple în special datorită reglementărilor în permanentă evoluție în această materie – și aici amintim intrarea în vigoare a Normei ADR privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video, care aduce multe schimbări în practica jucătorilor din piață în ceea ce privește implementarea soluțiilor de online onboarding. De asemenea, echipa BSMP are în derulare proiecte complexe de regulatory, printre care maparea legislației aplicabile anumitor sectoare din piața de banking&finance, ținând cont de activitatea specifică derulată”, punctează Daniela Milculescu.

Din perspectiva complexității, o provocare pentru avocații firmei Bohâlțeanu și Asociații a fost procesul prin care un grup de firme financiare au fost asistate în procesul de autorizare la Banca Națională a României ca entitate financiară-nebancară. Chiar dacă la o primă vedere un astfel de proces nu ar trebui să poarte cu sine dificultăți extraordinare, regulile jocului se pot schimba în funcție de particularitățile și structura grupului.

Proiectul a fost coordonat în integralitate, atât din perspectivă corporate, cât și din perspectiva banking & finance de către de către Partenerul Daniela Milculescu, alături de care au lucrat Andreea Roman (Avocat Senior Coordonator) și Andrei Cîmpan (Avocat Senior).

O echipă cu experiență vastă


De altfel, Daniela Milculescu este cea care coordonează aria de Banking & Finance din cadrul BSMP.
Daniela este un profesionist cu o vechime de peste 18 ani și cu o experiență considerabilă în domeniul Banking & Finance, dar și Technology și Real Estate. Ea a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte de anvergură cum ar fi tranzacții de tip project finance, credit sindicalizat, achiziția unor bănci sau IFN-uri, înființarea unor instituții financiare locale, redactarea diverselor opinii legale în problematici de drept bancar, dar și în proiecte complexe de restructurare a finanțării, asigurând asistența juridică a băncilor locale și internaționale, atât de partea creditorilor, cât și de partea debitorilor. În același timp, Daniela deține o vastă experiență în chestiuni privind fondurile structurale UE.

Alături de ea o regăsim pe Andreea Roman, Avocat Senior Coordonator. Ea este specializată în Banking & Finance și face parte din echipa care a acordat asistență juridică în multiple proiecte din această arie de practică, precum consultanță juridică în vederea alinierii la standardele și cerințele tehnice specifice impuse la nivel european ale unor soluții și produse pe piața financiară, consultanță juridică cu privire la înființarea unor instituții financiare nebancare, precum și privind implementarea unui acord de finanțare implicând fonduri europene.

Din echipă face parte și Andrei Cîmpan, Avocat Senior. Andrei a lucrat în echipa BSMP de Banking & Finance care a acordat asistență juridică cu privire la pregătirea documentației în vederea autorizării în unui IFN, precum și în multiple mandate în zona Regulatory, inclusiv pregătirea diverselor opinii legale în problematici de drept bancar. Totodată, Andrei este activ în zona digitalizării, participând în diverse mandate în zona de digital banking.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 511 / 1769
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...