ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri

29 Aprilie 2024   |   BizLawyer

RTPR sărbătorește două decenii de excelență juridică cu o recunoaștere prestigioasă în domeniu

 
 
RTPR, unul dintre cei mai importanți consultanți juridici din România, a primit premiul „Firma de avocatură a anului în România” la gala Chambers Europe Awards 2024. Sărbătorind 20 de ani la vârful profesiei juridice în România, premiul recunoaște realizările RTPR pe piața locală în ultimul an, precum și angajamentul său pentru excelență în serviciile oferite clienților.

Premiul, decernat ieri seară, 25 aprilie, în cadrul unui eveniment de gală la Paris, celebrează evoluția strategică și activitatea RTPR și evidențiază rolul său major în unele dintre cele mai importante tranzacții din România.

„Suntem foarte onorați să primim o astfel de recunoaștere, care are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate. Acest premiu este o dovadă a angajamentului nostru pentru excelență, implicare și rezultate remarcabile la nivelul tuturor ariilor de practică majore în care activăm”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner RTPR.


Distincția reflectă performanța constantă a RTPR la vârful consultanței juridice, remarcată în special pentru experiența vastă și gestionarea celor mai sofisticate și complexe tranzacții din România și din regiune.

„Fiecare mandat pe care îl gestionăm, fiecare tranzacție pe care o încheiem cu succes - toate sunt marcate de ethosul excelenței. Acest premiu din partea Chambers Europe nu este doar o recunoaștere pentru RTPR, ci și pentru clienții noștri și a complexității proiectelor pe care ni le încredințează. Mai mult, premiul este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri. Dedicarea, contribuția și talentul fiecăruia dintre avocații noștri sunt reflectate în acest succes comun”, a încheiat Tărăcilă.

Reamintim că cinci firme de avocatura din Romania au fost invitate sa participe la ceremonia decernarii premiilor “Chambers Europe Awards - 2024”, ce a avut loc la Paris.

Pentru România, firmele de avocati aflate pe lista scurta din care Chambers and Partners a anunțat castigatorul pe 25 aprilie au fost, in ordine alfabetica, CMSFilip & Company,  Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) și Schoenherr..

Chambers & Partners
este una dintre cele mai importante publicații independente în domeniul juridic. În fiecare an ghidul juridic internațional realizează analize amănunțite și clasamente ale celor mai bune firme de avocatură și avocați din peste 200 de jurisdicții din întreaga lume. Întregul proces se bazează pe cercetarea în detaliu a pieței, firmelor, tranzacțiilor și echipelor de avocați, și include feedback-ul primit în urma unor interviuri cu clienții, dar și competitorii, asigurând astfel o evaluare exhaustivă și obiectivă a firmelor analizate.

Premiile recunosc realizările din ultimele 12 luni ale firmelor de avocatură naționale și internaționale din Europa pe baza cercetărilor pentru ediția recentă a Chambers Europe, în care clienții RTPR le apreciază „abordarea față de situațiile provocatoare și capacitatea de a privi o situație din diferite unghiuri, precum și modul de gândire orientat spre rezolvarea problemelor”. Un alt client a punctat: „Echipa a demonstrat ceea ce ne-am aștepta de la o firmă de avocatură de top: creativitate, determinare și ingeniozitate”.

Printre cele mai semnificative mandate în care RTPR a acordat consultanță în perioada analizată de Chambers se numără:
►    MidEuropa Partners cu privire la vânzarea Profi cu o valoare de 1,3 miliarde euro, oferind totodată suport Profi în cea mai mare tranzacție în sectorul de retail încheiată vreodată în România
►    Intesa Sanpaolo Bank, cea mai mare bancă din Italia, cu privire la achiziția First Bank de la fondul de investiții american J.C. Flowers
►    Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) în legătură cu o finanțare multivalută acordată către două dintre filialele sale din România, unul dintre cei mai mari operatori de distribuție a energiei electrice din România
►    UniCredit Bank AG cu privire la finanțarea unei achiziții în valoare de 750 milioane EUR a 5 filiale din România ale împrumutatului, lider de piață în industria imagistică medicală
►    Groupama Asigurări într-un litigiu de concurență în care RTPR a reușit reducerea unei amenzi aplicate de Consiliul Concurenței pe piața asigurărilor, de la aproape 8 milioane de euro la sub 500.000, printr-o hotărâre judecătorească ce nu mai poate fi atacată, după respingerea a trei căi extraordinare de atac exercitate de Consiliul Concurenței și de ANAF
►    Zenith Media Communications într-un litigiu de concurență în care echipa RTPR a obținut o victorie istorică la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), contribuind astfel la crearea dreptului european în materia principiilor de calcul al amenzilor aplicate de către autoritățile de concurență din toate Statele Membre.

RTPR este una dintre cele mai experimentate și apreciate firme de avocatură din România. Echipa are o experiență greu de egalat în diferite arii de drept, fiind constant implicată în cele mai mari și mai sofisticate tranzacții din România și din regiune. Calitatea echipei și a serviciilor furnizate este recunoscută din nou în ultima ediție a ghidului juridic Chambers Europe publicată luna trecută, unde firma de avocatură este inclusă pe primele locuri, iar avocații RTPR sunt recomandați în topuri pentru diverse arii de practică, precum Corporate/M&A, Drept bancar și finanțări, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Real estate, Dreptul Proprietății Intelectuale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 13 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...