ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România

12 Aprilie 2024   |   R. T.

Programul de premii de înaltă reputație derulat de Managing IP este unul dintre cele mai importante evenimente anuale de premiere pentru firmele și profesioniștii activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

 
 
SIMION & BACIU este câștigătoarea distincțiilor Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene în România, acordate în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Managing IP EMEA, organizată aseară (pe 11 aprilie 2024), la Londra. De asemenea, firma a fost finalistă pentru distincția Firma Anului în Domeniul Brevetelor. Acesta este al patrulea an consecutiv în care firma este inclusă printre câștigătorii mult râvnitelor premii dedicate comunității internaționale din domeniul proprietății intelectuale.  La nivel individual, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei, a câștigat premiul Practicianul Anului în România, pentru al doilea an consecutiv.


Firme de avocatură naționale și internaționale prestigioase, active în România, au concurat pentru o serie de premii, ca parte a noii abordări promovate de Managing IP, care a incorporat feedback-ul și evoluțiile pieței locale. SIMION & BACIU se mândrește cu faptul că a depășit, în două din cele trei categorii de premii analizate pentru România, o concurență excepțional de puternică și că a devenit prima firma căreia i-au fost acordate aceste premii nuanțate pe domenii de practică ale dreptului proprietății intelectuale.

La nivel individual, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei, a câștigat premiul Practicianul Anului în România, pentru al doilea an consecutiv. Ana-Maria este primul avocat român care a fost onorat cu această distincție pentru prima dată în 2023 și reconfirmat ulterior de ediția din acest an a programului. Această recunoaștere este acordată profesioniștilor care sunt foarte apreciați în jurisdicțiile în care sunt activi pentru activitatea lor în domeniul proprietății intelectuale. Ana-Maria a fost selectată dintr-un grup de 11 profesioniști din România.




Programul de premii de înaltă reputație derulat de Managing IP este unul dintre cele mai importante evenimente anuale de premiere pentru firmele și profesioniștii activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflat la cea de-a 19-lea editie, gala din acest an a prilejuit acordarea premiile unor firme, persoane fizice și companii "din spatele celor mai inovatoare și provocatoare activități de proprietate intelectuale din ultimul an, precum și celor care susțin evoluția pieței internaționale din domeniu" și acoperă peste 50 de jurisdicții, la nivel mondial.

Citește și
→   Managing IP EMEA Awards 2024 | Simion & Baciu și Răzvan Dincă & Asociaţii, printre firmele aflate pe lista scurtă pentru titlul de “Firma anului în România” în fiecare dintre cele trei domenii analizate. Cum arată clasamentele întocmite de piața locală de ghidul juridic internațional specializat în IP

Câștigarea a trei din cele patru distincții acordate pentru România reprezintă o recunoaștere independentă puternică a statutului SIMION & BACIU in domeniu, și a experienței cuprinzătoare a echipei în dreptului proprietății intelectuale.

Prezentă la ceremonia de decernare a premiilor Managing IP EMEA 2024, Ana-Maria Baciu a declarat:
"Ne dorim sa asiguram echilibrul atât de necesar între precizie juridică, perspicacitate comercială și viziune strategică în beneficiul direct al clienților noștri. Cu fiecare proiect în care suntem implicați, folosim, cu curaj și entuziasm, cunoștințele și experiența acumulate, o abordare care sprijină dorința și efortul fiecărui membru al echipei noastre de a-și descoperi vocea unică într-un mediu de business plin de provocări și de oportunități.
Acordarea distincțiilor Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene pentru România este o confirmare a angajamentului nostru de a identifica și răspunde nevoilor și provocărilor profesionale cu care se confruntă clienții, partenerii de afaceri și colegii noștri, cu claritate și prin anticiparea perspectivelor.
Sunt extrem de încântată și de primirea premiului de Practicianul Anului în România pentru al doilea an consecutiv. Această distincție este un catalizator puternic care alimentează dorința noastră colectivă de a ne valorifica cunoștințele, creativitatea și timpul pentru a depăși cele mai sofisticate așteptări.
Viziunea mea pentru noi, ca indivizi și ca echipă, este să ne îmbunătățim și să evoluăm constant pentru a ne sprijini clienții și partenerii într-o manieră relevantă, mai rapid și mai inteligent.
"

SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală active în România, punând la dispoziția comunității de afaceri cunoștințele aprofundate asociate mai frecvent cu firmele de proprietate intelectuală de tip boutique, corelate în mod autentic cu resursele și experiența necesare pentru activități tranzacționale complexe și reprezentare în soluționarea litigiilor, proprie caselor de avocatura de business.

Andreea Bende, Partener, de asemenea prezentă la gală, a adăugat:

"Suntem foarte mândri să fim prima firmă căreia i se acordă aceste distincții prestigioase, precum Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene pentru România. Acestea reflectă dedicarea noastră de a oferi soluții autentice relevante pentru clienții noștri și necesare pentru ca aceștia să își atingă obiectivele de business.
Contribuția nostru are la bază oferirea de consiliere în domeniul proprietății intelectuale prin crearea unui amestec echilibrat de măiestrie tehnică și elemente de afaceri, într-o maniera inovatoare și accesibilă.
Suntem recunoscători și le mulțumim tuturor celor care ne-au încredințat aspirațiile și provocările lor
."



În ultimul an, membrii echipei au continuat să ofere consultanță cu privire la aspecte importante legate de mărci comerciale, brevete și drepturi de autor și au asigurat reprezentarea în cazuri sofisticate de soluționare a litigiilor pentru diverse companii internaționale și naționale active în industrii precum retail, farmaceutice, tehnologie, media și publicitate, jocuri de noroc și divertisment, automobile, FMCG, tutun, bunuri de lux sau modă.

Despre SIMION & BACIU
O firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent,
SIMION & BACIU este un reper pe piața serviciilor de avocatură de business cu un puternic caracter de reglementare din România.
Activitatea se desfășoară într-o structură matricială consultanță – litigii, în arii principale de practică precum proprietate intelectuală, protecția consumatorilor, publicitate și protecția datelor cu caracter personal, reglementare în domeniul jocurilor de noroc, tehnologie & media, dreptul societăților, fuziuni & achiziții și soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum AmCham (American Chamber of Commerce in Romania), INTA (International Trademark Association), ECTA (European Communities Trademark Association), IMGL (International Masters of Gaming Law),  sau Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.
Membri ai echipei sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal, IAM Patent 1000 și WTR 1000, toate fiind evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.
Reputația firmei este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
►    Premiul Firma Anului în România, acordat de Managing IP (2021, 2022 și 2023)
►    Recunoașterea ca firmă de top în Proprietate Intelectuală și TMT de către Chambers and Partners și Legal500
►    Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS
►    Recomandată de IAM Patent 1000
►    Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, în cadrul IP Global Awards (2022)
►    Recunoașterea în categoria GOLD de către WTR 1000, în ambele categorii analizate pentru România: Enforcement & Litigation și Prosecution & Strategy
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 193 / 1879
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...