ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ultima zi pentru înscrierea la simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept a Universității București. Gradul de dificultate al subiectelor va fi similar celui de la concursul de admitere propriu-zis | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept: Concursul de admitere are reputația unui concurs exigent întrucât funcțiunea lui este aceea de a selecta, de regulă la o rată de 4-5 candidați pentru fiecare loc finanțat de la bugetul de stat, pe viitorii studenți ai uneia dintre cele mai prestigioase facultăți din țară

06 Mai 2024   |   Ștefania Enache

Duminică, 12 mai, este programată simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept. Până acum, s-au înscris peste 1.150 de candidați, dar înscrierile continuă până marți, ora 14.00.

 
 
Tinerii care își doresc să devină studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București au posibilitatea de a se familiariza cu atmosfera examenului de admitere. Instituția de învățământ organizează, pe 12 mai, simularea admiterii. Concursul se derulează după aceleași reguli care se aplică și în cazul admiterii propriu-zise, subiectele pe care candidații le primesc având același grad de dificultate. Înscrierile la simulare se mai pot face până pe 7 mai, ora 14.00.

Duminică, 12 mai, este programată simularea examenului de admitere la Facultatea de Drept. Până acum, s-au înscris peste 1.150 de candidați, dar înscrierile continuă până marți, ora 14.00. „Înscrierile sunt încă în curs de înregistrare și confirmare. Înscrierile la simularea concursului de admitere se fac online, prin încărcarea pe platforma ADMA de către candidat a cărții de identitate/pașaport și a chitanței/ordin de plată/dovada achitării online a taxei de înscriere la simularea concursului de admitere”, ne-a declarat Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.


Candidații își verifică nivelul de pregătire

Instituția de învățământ din Capitală organizează această simulare din anul 2022. „Este o formă de a sprijini candidații la concursul din vară  pentru ca, spre sfârșitul primăverii, să își verifice nivelul de pregătire în modul cel mai relevant cu putință prin rezolvarea, în condiții similare celor de concurs, a unor subiecte de natura și gradul de dificultate al celor care vor fi administrate la concursul propriu-zis. În felul acesta candidații se obișnuiesc cu atmosfera de concurs și cu nivelul de exigență al acestuia. Ei pot verifica aspectele în care este nevoie să își îmbunătățească nivelul de pregătire și au la dispoziție încă două luni în care să-și orienteze eforturile pentru a se perfecționa, întocmai cu privire la acele aspecte, astfel încât nivelul atins până la data concursului să le permită promovarea lui cu succes”, a explicat Prof. univ. dr. Răzvan Dincă.

Totodată, această simulare oferă și Facultății de Drept prilejul de a evalua nivelul general al competențelor candidaților din următoarea sesiune de admitere față de subiecte de natura și dificultatea celor relevante pentru clasificarea din această sesiune, astfel încât această relevanță să fie calibrată corect față de obiectivele de selecție ale concursului în adecvare cu aria de selecție.

Până sâmbătă, 4 mai, instituția din București înregistrase deja peste 1.150 de candidați la simularea examenului de admitere, dar înscrierile sunt încă în curs de înregistrare și confirmare, numărul participanților fiind posibil să crească. Anul trecut, de exemplu, au participat la simulare 1.250 de tineri.

Simularea se organizează după reguli similare cu examenul de admitere, subiectele fiind elaborate după aceleași criterii de dificultate ca și cele de la concursul din vară. Și corectarea lucrărilor se face în același mod ca și lucrările de concurs, utilizându-se o procedură automată de corectare a răspunsurilor la grile.

„Gradul de dificultate al subiectelor la simularea concursului de admitere trebuie să fie similar celui de la concursul de admitere propriu-zis pentru a le transmite candidaților un mesaj relevant cu privire la stadiul pregătirii lor. Desigur, concursul de admitere de la Facultatea de Drept are reputația unui concurs exigent întrucât funcțiunea lui este aceea de a selecta, de regulă la o rată de 4-5 candidați pentru fiecare loc finanțat de la bugetul de stat, pe viitorii studenți ai uneia dintre cele mai prestigioase facultăți din țară”, a punctat decanul Facultății de Drept.

Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a subliniat faptul că de când organizează simularea concursului de admitere, Facultatea de Drept a înregistrat o creștere atât numărul candidaților la concurs cât și numărul candidaților admiși în fiecare an.

„Creșterea numărului candidaților la concurs se explică prin parteneriatul pe care, prin exercițiul de pregătire pe care îl organizează în cadrul simulării concursului, facultatea îl oferă tinerilor absolvenți de liceu dornici de a încerca să-i treacă pragul. Este o formă de a ne împrieteni cu viitorii noștri candidați și de a-i ajuta să fie mai buni la adevărata întâlnire cu noi. Iar faptul că ei sunt cu adevărat mai buni la acea întâlnire rezultă din creșterea numărului candidaților admiși (care se repercutează asupra programului de învățământ la distanță întrucât la cursurile de zi întreaga capacitate de școlarizare a fost an de an ocupată). Rezultă, de asemenea, din creșterea de la un an la altul a mediilor minime de admitere la buget și la taxă din învățămntul de zi, deși cam tot din 2022 s-a adăugat o nouă probă în cadrul concursului și anume aceea de gândire critică. Aceste dinamici demonstrează că simularea prealabilă a concursului contribuie atât la îmbunătățire nivelului de pregătire al candidaților cât și la adecvarea dificultății subiectelor la aria de selecție a studenților pe care o alcătuiesc acești candidați. În ultimă instanță, având candidați mai buni avem și studenți mai buni, ceea ce se verifică în generațiile ultimilor ani care ne dau speranța că viitorul dreptului românesc are o perspectivă promițătoare”, a nuanțat interlocutorul BizLawyer.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 68 / 1776
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
Schoenherr a asistat fondurile BlackPeak Capital și Catalyst Romania Fund II în runda de finanțare Seria B de 10 milioane EUR pentru Leanpay. Partenerul Mădălina Neagu a coordonat echipele din 5 jurisdicții
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...