ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ultimele 12 luni au contribuit la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, spun partenerii firmei | Tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Multe soluții favorabile primite în diferite dosare

28 Septembrie 2022   |   Ștefania Enache

Avocații intervievați de BizLawyer spun că CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații are o echipă puternică, extrem de sudată, cu o putere fantastică de organizare și de adaptare în cele mai complexe situații care pot apărea in practica de litigii.

Radu Boanta (Partener) si Iulia Stanciulescu Ilie (Partener) - CEE Attorneys/Boanta, Gîdei si Asociatii

 
 
Activitatea echipei de litigii a CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații a fost una intensă pe parcursul ultimului an, atât din punctul de vedere al mandatelor primite, cât și al rezultatelor obținute în dosare mai vechi, începute în perioada pandemiei.Avocații firmei au obținut unele soluții inovatoare în litigii cu o specificitate crescută, litigii din domeniul energie, petrol și gaze/investiții/IMM.În aceeași linie se înscrie și o soluție posibil singulară, la acest moment, într-un litigiu comercial, în domeniul energiei electrice, legată de posibilitatea operatorului unei rețele de distribuție de a solicita despăgubiri de la consumatorul final, în afara prevederilor specifice din domeniul energiei. De asemenea, casa de avocatură a obținut un rezultat favorabil într-un arbitraj internațional și are trei excepții de neconstituționalitate pe rolul Curții Constituționale. La toate acestea se adaugă multe alte soluții favorabile primite în diferite dosare.


„În puține cuvinte, ultimele 12 luni au contribuit categoric la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații fiecare cauză în parte, oricât de asemănătoare sau diferită față de precedenta, implicând aceeași pasiune, curiozitate, nerăbdare (a se înțelege un chin atunci când soluția este amânată câte două luni sau când cauza este repusă pe rol după cele două luni de amânări de pronunțare)”, punctează Radu Boanță, Partener CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații.

Toamna a debutat în forță pentru echipa de litigii

La rândul său, Iulia Stănciulescu-Ilie, Partener CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații, subliniază faptul că „fiecare început de toamnă pentru echipele de litigii poate fi ușor comparat cu o scenă din picturile lui Ivan Aivazovsky. Precum o furtună, toamna începe tumultuos, cu reluarea activității în instanță, cu temenele „pârguite” ale căilor de atac ale hotărârilor comunicate în timpul verii, cu cereri noi și aprige ce se trimit sau se primesc, toate într-un iureș. Lucrurile nu stau altfel nici în echipa noastră de litigii. Avem un început de septembrie plin și o toamnă ce se anunță la fel de încărcată”.




De altfel, anul 2022 a continuat cu litigii noi născute din situații/măsuri aplicate/acte normative adoptate pe perioada pandemiei în industria de retail/Horeca, litigii de muncă și litigii cu autorități publice (din domeniile sănătății, asigurări sociale, invățământ, dezvoltare și turism).

Experții CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații sunt de părere că sunt predictibile unele situații litigioase pentru anul 2023, domeniile vizate fiind cele afectate de măsurile economice și fiscale preconizate a fi adoptate, cu impact la nivel de companii, dar și la nivelul populației generale care va resimți cel mai puternic efectele acestor măsuri.

„Comparativ cu anul 2021, am  remarcat o tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Dacă se va menține această creștere, preconizăm că sărbătorile de iarnă ne vor aduce în dar și un nou membru al echipei”, explică Iulia Stănciulescu-Ilie.

Mandate care ating probleme de drept complexe


Toate mandatele pe care departamentul de litigii le are în lucru în această perioadă sunt spectaculoase prin prisma multitudinii problemelor de drept pe care le ridică.

Un astfel de exemplu îl constituie un dosar în pretenții, născut dintr-o aparentă neexecutare culpabilă a unui contract (vânzare-cumpărare porumb) care a pus în discuție câteva dintre cele mai importante instituții de drept civil, de la forța majoră, la impreviziune, la imposibilitatea executării prin lipsa obiectului/ajungerea la termen.

Soluția obținută în prima instanță, deși formal favorabilă, aduce în prim plan o altă situație paradoxală, respectiv obligarea la penalități de întârziere în paralel cu ajustarea prețului contractului, în condițiile în care nu se reține culpa vreunei părți, penalitățile ridicându-se numai la acest moment la o valoare de 10 ori mai mari decât cea a contractului (vorbim de penalități de peste 25 de milioane de lei și care curg in continuare - N.R.).

„O altă provocare derivă, de această dată, din punerea în executare a unei hotărâri arbitrale împotriva unui debitor din China, procedura executării silite în China înaintând cu greutate, din pricina unor impedimente care țin de recunoașterea și încuviințarea executării silite a unei hotărâri care este pronunțată în afara jurisdicției/teritoriului chinez”, argumentează avocatul.

 
 
 
Iulia Stănciulescu-Ilie precizează faptul că firma are toate resursele interne pentru a gestiona proiectele pe care le primește sau pe care își propune să le preia. „În cazul unor litigii din domenii specifice (achiziții, corporate, dreptul muncii), pe partea substanțială, ne bazăm pe sprijinul  colegilor din celelalte departamente ale firmei.  În situațiile în care proiectul necesită și suportul unor specialiști externi, avem parteneriate de lungă durată cu specialiști din Romania și din afara tării, în domeniul fiscal, economic, concurență”, completează Partenerul CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații.

Serviciile oferite de firma de avocatură sunt unele complexe, echipa fiind implicată și în arbitraje. De exemplu, în ultimul an, profesioniștii CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații au finalizat un arbitraj internațional judecat sub regulile ICC la Londra, iar acum se pregătesc pentru un nou arbitraj, de aceasta dată la Curtea de Arbitraj Internațional din Londra (LCIA). Valoarea cumulata a pretențiilor depășește 10 milioane euro.

Pandemia nu a adus schimbări în ceea ce privește profilul clienților asistați de echipa de litigii CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații. Avocații lucrează cu clienți care caută să găsească cea mai potrivită abordare juridică pentru problemele cu care se pot confrunta la un moment dat.

„Rezultatele obținute și munca depusă au validat de fiecare dată alegerea făcută de clienții noștri, astfel încât ceea ce s-a schimbat, în ultimii doi ani, este doar paleta de clienți care a cunoscut o ușoară diversificare și extindere. Clienții sunt în principal companii care activează în domeniul transporturilor/logistică (pentru două dintre cele mai mari companii la nivel internațional care operează și pe piața din România, CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații având  exclusivitate la nivel național), agribusiness, turism, construcții clădiri, spații industriale și parcuri logistice, domeniul medical, retail, IT/digital media. În ultimii doi ani, practica de litigii a crescut și prin adăugarea unor mandate primite de la persoane fizice, cu precădere în litigii de malpraxis medical și contencios administrativ”, susține Iulia Stănciulescu-Ilie.

O echipă care s-a format și a crescut în timp


De la stanga la dreapta: Radu Boanță (partener), Ioana Palenciuc (asociat manager), Irina Postolachi (asociat senior), Mihai Doibani (asociat senior) și Iulia Stănciulescu-Ilie (partener) - CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații 


Departamentul de litigii al CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații  este format din șapte avocați, dintre care cinci seniori și doi tineri care se pregătesc pentru susținerea examenului de definitivare din această toamnă.

„Dincolo de cifre, însă, ne mândrim cu vechimea ca echipă a litigatorilor din echipă,  membrii acesteia având un parcurs comun, încă de la începutul formării sale, crescând și evoluând odată cu aceasta. Prin prisma acestui fapt, esențial într-o firmă de talie medie, suntem o echipă puternică, extrem de sudată, cu o putere fantastică de organizare și de adaptare în cele mai complexe situații care pot apărea in  practica noastră de litigii”, spun coordonatorii departamentului.

În ceea ce privește ariile de practică, acestea acoperă o plajă relativ restrânsă, dar care le permite avocaților confortul de a fi foarte bine pregătiți și extrem de eficienți. Iar acest lucru este evidențiat de rezultatele obținute în dosarele care le sunt încredințate.

Echipa firmei de avocatură este implicată în litigii de contencios-administrativ (autorizații de construcție, relația cu autoritățile, funcționari publici, achiziții), în domeniul contravențional – incluzând aici contravenții în domeniul energiei/petrol și gaze, protecția consumatorului, litigii de muncă, fiscale, malpraxis medical, dispute comerciale variate, litigii imobiliare. De asemenea, se ocupă de mandate de arbitraj.

Echipa este formata din avocații seniori Ioana Palenciuc (asociat manager), Irina Postolachi (asociat senior) și Mihai Doibani (asociat senior) și este coordonată de Iulia Stănciulescu-Ilie și Radu Boanță, parteneri cu o vechime de peste 15 ani în avocatura de afaceri.

„Întotdeauna clientul este interesat de rezultate. Obținerea acestor rezultate într-un interval de timp considerat esențial pentru buna desfășurare a activității sale, onestitatea în abordarea oricărui caz de instanță și creativitatea în găsirea celor mai bune strategii sunt câteva dintre trăsăturile cheie care definesc relația client-avocat în concepția echipei de litigii CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații. Desigur, pe lângă acestea, există și chimia reciprocă dintre client și avocatul său, acesta fiind ingredientul care întărește relația și conferă încrederea pe mai departe că orice problemă, oricât de complicată, își va găsi o rezolvare prin iscusința și dăruirea avocatului căruia i-a fost încredințată”, a conchis Iulia Stănciulescu-Ilie, Partener - CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 570 / 1766
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...