ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Women in Business Law Awards EMEA 2023 | Popescu & Asociații câștigă titlul de ”Firma anului în Europa de Est”. A fost apreciată inovația, capacitatea de a sprijini dezvoltarea femeilor în profesia juridică și de a oferi programe echilibrate din punct de vedere profesional și personal. Loredana Popescu (Partener): ”Este o recunoaștere a modului în care încurajăm leadership-ul feminin în cadrul firmei”

05 Iulie 2023   |   R. T.

Lista tuturor câștigătorilor și criteriile de evaluare pot fi consultate pe pagina oficială.

 
 
Firma de avocați Popescu & Asociații a triumfat miercuri seara, la Londra, la gala premiilor Women in Business Law Awards EMEA 2023. Casa de avocatură înființată de Octavian Popescu în urmă cu patru ani a primit prestigioasa distincție ”Eastern Europe Firm of the Year”, titlu pentru care au concurat 7 firme cu o activitate intensă în regiune. De remarcat este și faptul că Popescu & Asociații a avut cinci nominalizări, două poziționând firma în plutonul finalistelor la nivel național și european, alte trei aducând avocaților recunoaștere în practicile de Dreptul Mediului, Piețe de Capital și Restructurare și Insolvență.


Susținute de IFLR (International Financial Law Review), ITR (International Tax Review) și Benchmark Litigation - mărci care fac parte din portofoliul Euromoney, în prezent sub umbrela Delinian, premiile Women in Business Law Awards au ca scop celebrarea femeilor aflate în prim-planul activității juridice în domeniul dreptului afacerilor și a acelor firme care au elaborat inițiative și programe de susținere și încurajare a femeilor și a diversității în cadrul industriei.

Potrivit organizatorilor, câștigătorii au fost desemnați de către o comisie formată din editori seniori, în urma unui amplu proces de analiză a întregii activități din anul 2022. Firmele desemnate câștigătoare, la nivelul țărilor și regiunilor de care aparțin, au fost evaluate în funcție de o serie de criterii cum ar fi inovația, capacitatea de a sprijini dezvoltarea femeilor în profesia juridică și de a oferi programe echilibrate din punct de vedere profesional și personal pentru a le permite astfel femeilor să se dedice carierei juridice.

De asemenea, printre criteriile de departajare s-au numărat: raportul ce vizează numărul femeilor și al bărbaților avocați (pe toate nivelurile), desemnarea femeilor-avocat la nivel de partener și încurajarea  inițiativelor privind diversitatea și egalitatea de șanse. Juriul a evaluat atât contribuțiile femeilor-avocat de top pentru ariile lor de practică, cât și eforturile colective ale societăților de avocatură de a împărți activitatea cât mai echilibrat și de a contribui astfel la dezvoltarea firmelor și la atingerea obiectelor propuse.

Suntem încântați și onorați de acest rezultat extraordinar. Trofeul primit în cadrul Galei Women in Business Law 2023 este o recunoaștere a modului în care încurajăm leadership-ul feminin în cadrul firmei și demonstrează determinarea în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și susținerea în carieră de care se bucură avocații noștri. De asemenea, alături de toate reușitele de până acum, și acest premiu reprezintă atât munca și eforturile constante din partea colegilor, cât și încrederea pe care ne-o acordă clienții noștri zilnic”, a declarat Loredana Popescu, Partener Popescu & Asociații, prezentă la gala decernării premiilor.

Această distincție este o dovadă în plus că reușim să oferim servicii premium clienților noștri. La nivel managerial alocăm toate eforturile și resursele necesare pentru a oferi oportunități egale tuturor celor care își doresc să progreseze. De asemenea, printr-o organizare cât mai bună, reușim să echilibrăm timpul dedicat profesiei noastre cu viața personală”, a adăugat Dana Bivol, Partener Popescu & Asociații, după ridicarea premiului.

Lista tuturor câștigătorilor și criteriile de evaluare pot fi consultate pe pagina oficială, aici.
Popescu & Asociații este societatea de avocatură din prima linie ce pune la dispoziția clienților premium servicii integrate de excepție, atât în România cât și peste hotare, în toate ariile de practică relevante și în mod special, în industriile de interes pentru jucătorii economici activi.

Popescu & Asociații și avocații săi sunt incluși în elita avocaturii de business din România în arii precum Corporate/Fuziuni și Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat și Achiziții Publice, Restructurare și Insolvență, Taxe și Dreptul Penal al Afacerilor, în baza capabilităților extraordinare în sectorul juridic și a aprecierilor clienților, recunoașteri acordate de cele mai recente ediții ale tuturor directoarelor juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation și Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusă pe lista scurtă a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului în Litigii și de către Europa Property, publicația specializată în sectorul imobiliar comercial din Europa Centrală și de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului în România în Imobiliare în cadrul SEE Real Estate Awards, ediția a 15-a.

Popescu & Asociații a fost desemnată în 2022, pentru al 2-lea an consecutiv, cea mai apreciată firmă de avocatură (Highly Commended Law Firm) din Sud-Estul Europei în cadrul The Lawyer European Awards fiind prima firmă de avocatură din România, cu mai puțin de 3 ani de activitate la momentul acordării premiului în 2021, care a obținut această recunoaștere, poziționarea în clasament vizând o categorie regională, dominată de nume cu rezonanță în avocatura europeană. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 322 / 1765
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...