ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Allianz-Ţiriac: Volumul total al primelor brute subscrise a crescut anul trecut cu peste 21%

05 Aprilie 2024   |   Agerpres

Un avans semnificativ a fost înregistrat în segmentul asigurărilor de viaţă, de 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

 
 
Allianz-Ţiriac a înregistrat în 2023 un volum total al primelor brute subscrise de aproape 3,5 miliarde lei, în creştere cu peste 21% faţă de anul precedent, conform datelor financiare neauditate, informează compania printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, un avans semnificativ a fost înregistrat în segmentul asigurărilor de viaţă, de 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Cheltuiala totală cu daunele brute în 2023 a fost de aproximativ 2,1 miliarde de lei, reprezentând despăgubiri brute plătite şi variaţia rezervei de daune brute avizate şi neavizate. Din aceasta, aproape 1,3 miliarde de lei au fost plătite clienţilor ca despăgubiri în 2023, cu 15% mai mult decât în 2022, oferindu-le astfel un sprijin financiar real.


Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Ţiriac a încheiat 2023 cu peste 4,5 miliarde de lei în rezerve tehnice şi o rată a solvabilităţii de 130%, raportată conform Solvency II.

"În contextul creşterii costurilor de trai şi a unui deficit de protecţie tot mai mare în rândul populaţiei, asigurările generale, dar mai ales cele de viaţă devin o componentă vitală pentru siguranţa financiară a populaţiei. Sumele plătite anul trecut clienţilor noştri au reprezentat un sprijin important pentru cei care au trecut printr-o situaţie acoperită de asigurarea lor, ajutându-i să se descurce mai uşor financiar, fără să fie nevoie să-şi folosească economiile sau să apeleze la alte soluţii pentru acoperirea cheltuielilor neprevăzute. Performanţele noastre financiare solide, cu o evoluţie de peste 3,6 ori mai rapidă decât creşterea PIB-ului sau a pieţei de asigurări care s-au dublat în ultimul deceniu, confirmă capacitatea noastră de a sprijini financiar tot mai mulţi clienţi care aleg să-şi protejeze viitorul cu ajutorul asigurărilor", a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări, citat în comunicat.

Profitul operaţional după plata despăgubirilor, constituirea rezervelor şi deducerea cheltuielilor operaţionale, a fost de 346 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 44% faţă de 2022. Creşterea profitului operaţional s-a datorat unui volum de afaceri semnificativ în creştere, precum şi unui venit din plasamente mai bun (+59% faţă de 2022), în condiţiile în care rata combinată pe linia de afaceri principală (RCA), este de 97,4%.

În acelaşi timp, pe lângă despăgubirile plătite asiguraţilor, compania şi-a amplificat amprenta în economie prin contribuţii totale de aproximativ 962 milioane de lei reprezentând cheltuieli cu salarii, comisioane, taxe, impozite şi contribuţii (BAAR, FGA, ASF).

La finalul lui 2023, 1,6 milioane de persoane şi companii beneficiau de protecţia financiară oferită de Allianz-Ţiriac, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate în segmentele asigurărilor de viaţă, asigurărilor auto şi a celor facultative pentru locuinţe. În acelaşi timp, numărul clienţilor care au achiziţionat asigurări online a crescut cu 59% în ultimul an, asigurările RCA, de bunuri sau de călătorie fiind cel mai frecvent achiziţionate în mediul online.

Cea mai mare despăgubire din 2023 a fost de aproape 5,5 milioane de lei şi a fost plătită în baza unei asigurări RCA pentru un accident auto cu vătămări care a avut loc în străinătate. A doua cea mai mare sumă despăgubită, de aproximativ 3,6 milioane de lei, a fost pentru o asigurare de răspundere civilă a unei companii de producţie pentru vătămarea unei persoane prin pierderea ambelor membre superioare în urma unui accident prin electrocutare. O despăgubire de aproximativ 2,2 milioane de lei a fost plătită în urma unui incendiu care a distrus complet o hală şi echipamentele de producţie aferente ale unui client din industria de construcţii.

În cazul asigurărilor de sănătate, cea mai mare despăgubire plătită a fost de 437.026 de lei, pentru tratament în străinătate a unei boli grave, în baza clauzei specifice ataşată produselor de asigurare de viaţă.

Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări şi cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand. În România, compania are peste 30 de ani.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 482 / 17134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...