
ANRE a acordat autorizaţia de înfiinţare pentru Centrala de la Mintia, cu o capacitate totală de peste 1.677 MW
17 Aprilie 2025
AgerpresProiectul, dezvoltat de Mass Group Holding (MGH), presupune construirea unei centrale pe gaz natural, echipată cu două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 şi trei generatoare SGen5-3000W furnizate de Siemens Energy.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a emis autorizaţia de înfiinţare pentru o centrală electrică cu ciclu combinat la Mintia, cu o capacitate totală de 1.677,12 MW, a anunţat miercuri autoritatea.
"Este cea mai mare autorizaţie de înfiinţare pentru o singură locaţie aprobată până în prezent de ANRE. Documentul a fost înmânat, personal, de către preşedintele ANRE, George Niculescu", precizează ANRE într-un comunicat transmis AGERPRES.
Proiectul, dezvoltat de Mass Group Holding (MGH), presupune construirea unei centrale pe gaz natural, echipată cu două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 şi trei generatoare SGen5-3000W furnizate de Siemens Energy.
"Este cea mai mare autorizaţie de înfiinţare pentru o singură locaţie aprobată până în prezent de ANRE. Documentul a fost înmânat, personal, de către preşedintele ANRE, George Niculescu", precizează ANRE într-un comunicat transmis AGERPRES.
Proiectul, dezvoltat de Mass Group Holding (MGH), presupune construirea unei centrale pe gaz natural, echipată cu două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 şi trei generatoare SGen5-3000W furnizate de Siemens Energy.
Potrivit preşedintelui ANRE, cei 1.700 de megawaţi în bandă care vor fi produşi la Mintia reprezintă o dovadă că România este atrăgătoare pentru investitorii serioşi şi că are un cadru de reglementare în energie care favorizează investiţiile.
"La întrebarea ce are nevoie România, răspunsul este mereu: mai multă energie produsă în bandă. De aceea, îmi doresc să văd progrese cât mai rapide în ceea ce priveşte construcţia de capacităţi de energie electrică care pot produce în bandă. ANRE a emis autorizaţia de înfiinţare cu cea mai mare putere instalată pentru Mintia. Cei 1.700 de megawaţi în bandă care vor fi produşi la Mintia reprezintă o dovadă că România este atrăgătoare pentru investitorii serioşi şi că are un cadru de reglementare în energie care favorizează investiţiile. Prin activităţile de simplificare a autorizaţiilor de înfiinţare şi de licenţiere pe care le avem în vedere acum, vom face ca România să fie şi mai atrăgătoare pentru investiţiile mari în energie", a declarat preşedintele ANRE, în comunicat.
Noua centrală de la Mintia va contribui semnificativ la securitatea energetică a României, asigurând o sursă stabilă de energie electrică şi facilitând tranziţia către surse de energie mai curate, se mai spune în comunicatul ANRE.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2 / 18929 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...