ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aproximativ 89% dintre organizaţii nu îşi protejează datele în mod eficient (studiu)

23 Februarie 2022   |   Agerpres

Raportul arată că 67% dintre companii apelează la soluţii bazate pe cloud pentru a-şi proteja datele, în timp ce capacitatea de a le recupera în urma atacurilor de tip ransomware continuă să primeze în ceea ce priveşte strategiile de continuitate a afacerii.

 
 
Aproximativ 89% dintre organizaţii nu îşi protejează datele în mod eficient, în timp ce bugetele cresc pentru a face faţă provocărilor tot mai mari legate de securitatea cibernetică, potrivit raportului Veeam Data Protection Trends Report 2022.
 
Raportul arată că 67% dintre companii apelează la soluţii bazate pe cloud pentru a-şi proteja datele, în timp ce capacitatea de a le recupera în urma atacurilor de tip ransomware continuă să primeze în ceea ce priveşte strategiile de continuitate a afacerii.
 
Conform cercetării, decalajul dintre aşteptările mediului de afaceri şi capabilităţile departamentelor de IT de a acţiona în cazul unor atacuri cibernetice nu a fost niciodată mai mare.
 
"Circa 89% dintre organizaţii nu sunt suficient de precaute când vine vorba despre protejarea datelor. Veeam Software, lider pe piaţa soluţiilor de backup, recuperare şi gestionare a datelor care oferă o abordare modernă în ceea ce priveşte protecţia datelor, a constatat că 88% dintre managerii IT se aşteaptă ca bugetele pentru protecţia datelor să crească într-un ritm mai accelerat faţă de cheltuielile IT în general, pe măsură ce datele devin tot mai importante pentru succesul de business al companiilor, iar provocările legate de protejarea acestora sunt din ce în ce mai complexe. Mai mult de două treimi dintre companii apelează la servicii bazate pe cloud pentru a-şi proteja datele esenţiale", susţin autorii studiului.
 
Conform sursei citate, la baza raportului stau peste 3.000 de interviuri cu "profesionişti cu putere de decizie din departamentele IT", dar şi din organizaţii globale pentru a înţelege care sunt strategiile lor de protecţie a datelor pentru următoarele 12 luni, dar şi pe termen lung.
 
De asemenea, studiul analizează modul în care organizaţiile se pregătesc pentru provocările IT cu care se confruntă, inclusiv creşterea uriaşă a utilizării serviciilor cloud şi a infrastructurii cloud-native, precum şi diversificarea atacurilor cibernetice şi măsurile pe care le iau pentru a implementa o strategie modernă de protecţie a datelor care să asigure continuitatea afacerii.
 
"Creşterea volumelor de date din ultimii doi ani a fost mai mult decât dublă, în mare parte datorită modului în care lumea întreagă a adoptat munca la distanţă în pandemie şi serviciile bazate pe cloud. Pe măsură ce volumele de date au explodat, au crescut şi riscurile asociate cu protecţia datelor; atacurile de tip ransomware-ul fiind un prim exemplu. Acest studiu arată că organizaţiile sunt conştiente de aceste provocări şi investesc masiv, adesea din cauza faptului că nu au reuşit să ofere protecţia de care utilizatorii au nevoie', a declarat Anand Eswaran, Chief Executive Officer în cadrul Veeam.
 
Astfel, companiile pierd teren, deoarece ritmul de modernizare a platformelor de "producţie" depăşeşte ritmul modernizării metodelor şi strategiilor de "protecţie".
 
Potrivit respondenţilor, capacităţile lor de protecţie a datelor nu pot ţine pasul cu cerinţele de business: 89% dintre ei raportând un decalaj între cantitatea de date pe care îşi pot permite să le piardă în urma unui incident şi frecvenţa cu care se face back-up-ul datelor. Studiul arată că această cifră a crescut cu 13% în ultimele 12 luni.
 
În timp ce volumul şi importanţa datelor continuă să crească, se accentuează şi nevoile legate de protejarea acestora la un nivel satisfăcător. Astfel, principalul factor care stă la baza acestei situaţii este faptul că provocările cu care se confruntă organizaţiile în materie de protecţie a datelor sunt imense şi din ce în ce mai diverse.
 
Autorii cercetării susţin că, pentru al doilea an consecutiv, atacurile cibernetice au fost cea mai mare cauză a întreruperii activităţii, 76% dintre organizaţii raportând cel puţin un eveniment ransomware în ultimele 12 luni. Astfel, nu numai frecvenţa acestor evenimente este alarmantă, ci şi magnitudinea lor. În cazul fiecărui astfel de atac, organizaţiile nu au reuşit să mai recupereze 36% din datele pierdute, ceea ce dovedeşte că strategiile lor de protecţie a datelor nu reuşesc în prezent să ajute organizaţiile să prevină, să remedieze şi să recupereze în mod eficient date în urma atacurilor de tip ransomware.
 
"Pentru a reduce decalajul dintre capacităţile de protecţie a datelor şi tendinţa de creştere a peisajului ameninţărilor, organizaţiile vor investi anual cu aproximativ 6% mai mult pentru a-şi proteja datele decât pentru investiţii generale în IT. Cu toate că acest lucru va contribui doar într-o oarecare măsură la inversarea tendinţei ca nevoile de protecţie a datelor să depăşească capacitatea de implementare, este îmbucurător să vedem că directorii de companii recunosc nevoia urgentă de soluţii moderne de protecţie a datelor", susţin autorii raportului.
 
Totodată, pe măsură ce cloud-ul îşi continuă traiectoria de a deveni platforma dominantă pentru stocarea date, 67% dintre organizaţii utilizează deja servicii cloud ca parte a strategiei lor de protecţie a datelor, în timp ce 56% dintre acestea rulează acum containere în producţie sau intenţionează să o facă în următoarele 12 luni.
 
"Diversitatea platformelor se va extinde în cursul anului 2022, decalajul dintre centrele de date (52%) şi serverele cloud (48%) continuând să se micşoreze. Acesta este unul dintre motivele pentru care 21% dintre organizaţii au evaluat capacitatea de a proteja sarcinile de lucru găzduite în cloud ca fiind cel mai important factor de decizie când vine vorba despre achiziţia de soluţii de protecţie a datelor în 2022. În plus, 39% consideră că capabilităţile IaaS/SaaS reprezintă atributul cel mai important când vine vorba de soluţii moderne de protecţie a datelor.", mai arată datele studiului.
 
Veeam a angajat compania independentă de cercetare de piaţă Vanson Bourne să efectueze un studiu de cercetare cantitativă privind tendinţele pieţei de protecţie a datelor, adoptarea şi percepţiile în cadrul organizaţiilor la nivel global. Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 3.000 de angajaţi cu putere decizie din domeniul IT (în organizaţii cu peste 1.000 de angajaţi) din 28 de ţări, folosind o abordare cantitativă imparţială pentru a asigura obiectivitatea rezultatelor.
 
Veeam este liderul în soluţii de backup, recuperare şi gestionare a datelor care oferă protecţie modernă a datelor. Compania oferă o platformă unică pentru mediile Cloud, virtuale, fizice, SaaS şi Kubernetes. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9952 / 18354
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Deloitte România a asistat IMO Property Investments București, parte a Grupului Eurobank, în vânzarea a 100% din acțiunile sale către Grupul APS
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...