ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AROBS vizează o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 500 milioane de lei, în 2024

01 Aprilie 2024   |   BizLawyer

În 2024, AROBS se va concentra pe procesul de integrare a entităţilor din grup, un proces care în unele cazuri va include şi absorbţia entităţilor achiziţionate pentru a simplifica structura Grupului, pentru a uşura operaţiunile între companii, reducerea costurilor şi a funcţiunilor redundante şi pentru maximizarea sinergiilor.

 
 
AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, vizează în 2024 o cifră de afaceri consolidată de 494,9 milioane de lei şi un profit net normalizat de 48,8 milioane de lei, conform unui comunicat de presă.

În 2024, AROBS se va concentra pe procesul de integrare a entităţilor din grup, un proces care în unele cazuri va include şi absorbţia entităţilor achiziţionate pentru a simplifica structura Grupului, pentru a uşura operaţiunile între companii, reducerea costurilor şi a funcţiunilor redundante şi pentru maximizarea sinergiilor.

"2023 a fost un an de schimbări majore în zona de tehnologie, dar şi de modificări legislative care au avut impact asupra activităţii Grupului în ultimul trimestru al anului trecut. Aceste modificări continuă să pună presiune pe activitatea întregii industrii IT din România şi în 2024. Totodată, 2023 a fost un an cu presiune semnificativă pe profitabilitatea companiilor din domeniul IT. Din acest motiv, în 2024 preconizăm că va fi la fel de intens din această perspectivă şi, în AROBS, ne concentrăm pe optimizarea tuturor operaţiunilor", a declarat Bogdan Ciungradi, CFO AROBS.


În ceea ce priveşte extinderea grupului, în 2024, se are în vedere extinderea organică în pieţele din Uniunea Europeană şi SUA, printr-o apropiere şi mai mare de clienţi şi de centrele tehnologice globale.

În 2023, AROBS a înregistrat o cifră de afaceri 427,3 milioane de lei la nivel consolidat, o creştere cu 43% faţă de 2022, EBITDA normalizată de 92,6 milioane de lei, o majorare cu 21% şi un profit net normalizat de 51 milioane de lei, în scădere cu 4% comparativ cu 2022, pe fondul procesului de integrare în grup a companiilor achiziţionate în ultimii doi ani şi jumătate.

AROBS Transilvania Software furnizează servicii şi soluţii software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenţi în Europa şi America. Peste 11.000 de clienţi din Europa şi Asia folosesc produsele software ale companiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 148 / 16779
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...