ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Beijingul le-a spus constructorilor auto să oprească investiţiile în ţările UE care sprijină tarifele suplimentare

30 Octombrie 2024   |   Agerpres

Potrivit Reuters, tot la reuniunea din 10 octombrie, constructorilor chinezi şi s-a comunicat că ar trebui să evite să poarte discuţii separate privind investiţiile cu guvernele europene, şi în schimb să facă eforturi pentru a purta negocierile colective.

 
 
Autorităţile chineze le-au spus constructorilor auto să oprească investiţiile mari în acele ţări europene care sprijină aplicarea de tarife vamale suplimentare la importurile de automobile electrice din China, o decizie care este posibil să creeze noi diviziuni în Europa, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Noi tarife, de până la 45,3%, au intrat miercuri în vigoare în Uniunea Europeană, la finalul unei anchete care a provocat diviziuni în blocul comunitar şi a declanşat represalii din partea Beijingului.


Cu prilejul unui vot care a avut loc la începutul acestei luni, zece state membre, inclusiv Franţa, Polonia şi Italia, au sprijinit introducerea de tarife suplimentare la importurile de vehicul electrice "Made in China", în timp ce alte cinci state membre, inclusiv Germania, s-au opus şi restul de 12 ţări s-au abţinut.

Într-un moment în care Beijingul continuă să negocieze cu Bruxelles-ul pentru găsirea unei soluţii alternative, constructorilor chinezi, inclusiv BYD, SAIC şi Geely, li s-a spus la o întâlnire organizată în data de 10 octombrie la sediul Ministerul Comerţului, că ar trebui să oprească investiţiile în active importante, precum uzine, în acele ţări care au sprijinit propunerea de introducere de tarife suplimentare, susţin sursele citate de Reuters. Mai mulţi constructori străini au participat şi ei la aceeaşi reuniune, la care participanţilor li s-a spus să fie prudenţi cu investiţiile lor în ţări care s-au abţinut de la vot şi au fost "încurajaţi" să investească în acele ţări care au votat împotriva tarifelor, au adăugat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Italia şi Franţa se numără printre ţările UE care au curtat constructorii chinezi pentru investiţii, dar totodată au tras un semnal de alarmă cu privire la riscul pe care îl reprezintă o avalanşă de automobile electrice chineze ieftine pentru constructorii europeni.

Grupul de stat SAIC, al doilea mare exportator chinez de automobile, urmează să aleagă locaţia pentru uzina sa europeană de automobile electrice şi, în paralel, are de gând să deschidă un centru european pentru componente în Franţa, pentru a veni în întâmpinarea cererii pentru automobilele sale marca MG.

De asemenea, Guvernul italian poartă discuţii cu Chery, cel mai mare exportator chinez de automobile, precum şi cu alţi constructori chinezi, inclusiv Dongfeng Motor, cu privire la posibile investiţii.

BYD construieşte o uzină în Ungaria, ţară care a votat împotriva tarifelor. Gigantul chinez din domeniul automobilelor electrice analizează posibilitatea de a-şi muta cartierul general european din Ţările de Jos în Ungaria, din cauza îngrijorărilor cu privire la costuri, au dezvăluit alte două surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit Reuters, tot la reuniunea din 10 octombrie, constructorilor chinezi şi s-a comunicat că ar trebui să evite să poarte discuţii separate privind investiţiile cu guvernele europene, şi în schimb să facă eforturi pentru a purta negocierile colective.

Directiva Beijingului vine după un avertisment similar lansat în luna iulie, când Ministerul Comerţului i-a sfătuit pe constructorii auto să nu investească în ţări precum India şi Turcia, şi de asemenea să fie prudenţi cu investiţiile lor în Europa.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1066 / 18942
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...