ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bucureşti, pe locul II în Top 10 oraşe cu cel mai mare număr de utilizatori Revolut, la nivel global

22 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Pe parcursul anului 2021 (1 ianuarie - 15 noiembrie 2021), locuitorii Bucureştiului care folosesc super-aplicaţia Revolut au realizat mai multe tranzacţii decât în perioada similară a anului trecut, în creştere cu 52,6%, şi s-au dovedit a fi fani ai diferitelor tipuri de carduri şi planuri financiare propuse de Revolut.

 
 
Capitala României, cu peste 390.000 de utilizatori Revolut, reprezentând 26% din baza totală de clienţi activi înregistraţi în ţară, se află pe locul al doilea în top 10 oraşe cu cei mai mulţi clienţi Revolut, potrivit datelor disponibile în aplicaţie la nivelul lunii noiembrie 2021.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, clasamentul este condus de Londra, iar Bucureşti este urmat de Dublin, Paris, Varşovia, Budapesta, Madrid, Vilnius, Sofia şi Lisabona.

Sursa citată mai menţionează că unul din cinci bucureşteni este deţinătorul unui cont Revolut. Cele mai ridicate rate de adopţie printre locuitorii oraşelor din top 10 se înregistrează în Dublin şi Vilnius, cu aproape 30%, urmate de Bucureşti cu 21% rată de adopţie, Varşovia şi Budapesta, cu peste 11%, Londra cu 10%, Sofia (9%) şi Madrid, cu 4,7% rată de adopţie. Pe locurile 9 şi 10 după rata de adopţie se află Paris (2%) şi Lisabona (3,2%). Pe teritoriul României, Bucureşti este, de asemenea, lider şi ca număr de conturi şi ca rată de adopţie. Pe poziţia a doua, în topul naţional, se află Cluj-Napoca, cu o rată de adopţie de 20,3%, Iaşi (16,5%), Timişoara (15,4%), Braşov (15%) şi Constanţa (12%).


"Dacă ne uităm la comportamentul consumatorilor localizaţi în Bucureşti şi la modul în care folosesc aplicaţia Revolut pentru a-şi gestiona resursele financiare, vom vedea că Milenialii domină statisticile în privinţa ponderii conturilor deţinute şi a tranzacţiilor realizate: clienţii cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani reprezintă 59,3% din total, urmaţi de categoria de vârstă 18 - 24 de ani (16,3%) şi de categoria + 45 ani (20,8%)", subliniază comunicatul.

Pe parcursul anului 2021 (1 ianuarie - 15 noiembrie 2021), locuitorii Bucureştiului care folosesc super-aplicaţia Revolut au realizat mai multe tranzacţii decât în perioada similară a anului trecut, în creştere cu 52,6%, şi s-au dovedit a fi fani ai diferitelor tipuri de carduri şi planuri financiare propuse de Revolut. Comparativ cu perioada 1 ianuarie - 15 noiembrie 2020, în 2021, bucureştenii au comandat aproape de două ori mai multe carduri Revolut (+170%). De asemenea, numărul tranzacţiilor personale (peer-to-peer) a crescut cu 47%, iar valoarea totală a tranzacţiilor a progresat cu 57%, în aceeaşi perioadă.

Ca urmare a relaxării măsurilor privind mobilitatea internaţională şi pe fondul redeschiderii turismului în anumite ţări preferate de bucureşteni, tranzacţiile transfrontaliere au avut o dinamică remarcabilă, crescând de patru ori (+388% tranzacţii realizate), din ianuarie până în noiembrie 2021, comparativ cu acelaşi interval din 2020.

La nivel naţional, Bucureştiul deţine poziţia de lider cu peste 390.000 de clienţi Revolut. Pe locul al doilea se află Cluj-Napoca, având aproximativ 62.700 clienţi, Iaşi, cu circa 52.600 utilizatori, Timişoara (47.300 clienţi), Braşov (41.300 clienţi) şi Constanţa (36.600 clienţi).

Revolut este prima super-aplicaţie financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să îşi folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, peste 16 milioane de clienţi din lume, din care mai mult de 1,4 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacţii pe lună.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10018 / 17377
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...