ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CE: 65 de startup-uri şi IMM-uri vor primi finanţare de 363 milioane euro pentru inovaţii revoluţionare

14 Octombrie 2021   |   Agerpres

Fiecare întreprindere va primi o combinaţie de finanţare prin granturi şi investiţii de capital de până la 17 milioane de euro pentru a-şi dezvolta şi aplica la scară largă inovaţiile revoluţionare în domeniul asistenţei medicale, al tehnologiilor digitale, al energiei, al biotehnologiei, al spaţiului, precum şi în alte domenii. Acesta este prima serie de întreprinderi care vor fi finanţate în cadrul instrumentului Accelerator al Consiliului European pentru Inovare (CEI), în prezent pe deplin funcţional.

 
 
Consiliul European pentru Inovare al Comisiei Europene a selectat 65 de startup-uri şi IMM-uri inovatoare pentru a primi finanţare în valoare de 363 de milioane de euro pentru inovaţii revoluţionare, a anunţat joi Comisia Europeană.
 
Fiecare întreprindere va primi o combinaţie de finanţare prin granturi şi investiţii de capital de până la 17 milioane de euro pentru a-şi dezvolta şi aplica la scară largă inovaţiile revoluţionare în domeniul asistenţei medicale, al tehnologiilor digitale, al energiei, al biotehnologiei, al spaţiului, precum şi în alte domenii. Acesta este prima serie de întreprinderi care vor fi finanţate în cadrul instrumentului Accelerator al Consiliului European pentru Inovare (CEI), în prezent pe deplin funcţional.
 
"Acceleratorul CEI este un instrument european de finanţare unic al Consiliului European pentru Inovare. Acceleratorul sprijină dezvoltarea inovaţiilor de vârf prin atragerea investitorilor privaţi şi oferă un portofoliu de servicii care sprijină aplicarea la scară largă a acestor inovaţii. Prin intermediul Consiliului European pentru Inovare urmărim să aducem Europa în avangarda inovării şi a noilor tehnologii, investind în soluţii noi pentru provocările cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte sănătatea, mediul şi societatea", a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.
 
Întreprinderile au fost selectate în urma unui nou proces în două etape, introdus în cadrul programului Orizont Europa. Cererile sunt evaluate în mod riguros de experţi externi, această evaluare fiind urmată de un interviu cu un juriu format din investitori şi antreprenori cu experienţă. Printre întreprinderile selectate se numără: Sensius BV (Ţările de Jos), care a dezvoltat un sistem de termoterapie pentru tratarea cancerului de cap şi gât fără efecte secundare negative; Alice & Bob (Franţa), care a inventat un nou tip de hardware cuantic cu autocorectare pentru a construi primele calculatoare cuantice comerciale cu toleranţă la erori din lume; UAB INOVATYVI MEDICINA (Lituania), care a dezvoltat un sistem robotic inteligent, senzorial, operat de la distanţă, care permite efectuarea unei proceduri endovasculare fără expunere la raze X nocive şi
Bluegrove AS (Norvegia), care a introdus cea mai avansată soluţie de monitorizare şi predicţie a calităţii vieţii somonului, contribuind la calitatea vieţii peştilor.
 
Cele 65 de întreprinderi câştigătoare sunt stabilite în 16 ţări. Cererea de investiţii de capital prin intermediul noului Fond al CEI a fost deosebit de ridicată (60 din cele 65 de întreprinderi). Aceasta înseamnă că se preconizează că 227 de milioane de euro din totalul de 363 de milioane de euro vor fi sub formă de investiţii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12071 / 18929
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...