ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Colliers România îl promovează pe Alexandru Atanasiu în poziția de Head of Construction Services și membru în board

09 Iulie 2024   |   BizLawyer

Cu o experiență vastă în domeniul serviciilor de Asset, Property, Facility și Project Management și în operarea clădirilor de birouri și industriale, Alexandru Atanasiu își propune să sprijine creșterea pe termen lung a tuturor liniilor de business ale companiei Colliers Construction - Project Management, Design & Build, Monitoring si Technical Due Diligence, măsurători tip BOMA și IPMS

 
 
Compania de consultanţă imobiliară Colliers anunță promovarea lui Alexandru Atanasiu în poziția de Head of Construction Services și membru în consiliul de administrație, după ce anterior a ocupat poziția de Deputy Head în cadrul aceluiași department și în departamentul de Asset Services.

Cu o experiență vastă în domeniul serviciilor de Asset, Property, Facility și Project Management și în operarea clădirilor de birouri și industriale, Alexandru Atanasiu își propune să sprijine creșterea pe termen lung a tuturor liniilor de business ale companiei Colliers Construction - Project Management, Design & Build, Monitoring si Technical Due Diligence, măsurători tip BOMA și IPMS -, contribuind astfel la strategia Colliers de a consolida poziția sa ca partener „one-stop shop” prin serviciile destinate atât chiriașilor, cât și proprietarilor de spații imobiliare.


Echipa Colliers a încheiat anul 2023 cu un portofoliu de peste 17.000 de metri pătrați de birouri pentru care a oferit servicii de project management și antrepriză generală, și cu un portofoliu de peste 700.000 de metri pătrați pentru care a oferit servicii de monitorizare a fazelor de execuție și aprobare a tragerilor bancare.

Colliers Construction a devenit astfel un punct de contact central pentru toate părțile implicate în procesul de închiriere și mutare a unei companii, pentru monitorizarea tragerilor de finanțare pentru dezvoltatori, realizarea rapoartelor tehnice detaliate pentru achiziții imobiliare și alte servicii de consultanță. Această implicare a dus la optimizarea cu cel puțin 10% a valorii finale a proiectelor de amenajare a birourilor și la reducerea timpului necesar pentru realizarea investițiilor. În ultimii doi ani, bugetele gestionate de Colliers pentru serviciile de amenajare a birourilor au depășit 10 milioane de euro, iar lucrările de construcții verificate în proiectele de monitorizare și alte servicii de consultanță au însumat peste 160 de milioane de euro.

„Această avansare reprezintă un pas important în cariera mea și în dezvoltarea serviciilor tehnice sub umbrela Colliers. Viziunea acestui mandat este să facilităm accesul la soluții complete și integrate, cu scopul de a maximiza eficiența, de a reduce costurile și de a crește calitatea pentru fiecare proiect din portofoliul nostru. Ne dorim să devenim un jucător important în această zonă de business, de antrepriză generală și construcții, după ce, în ultimii ani, am dezvoltat alături de colegii mei echipa de Asset și Property Management, cu care astăzi suntem lideri de piață pe sectorul Office. Folosindu-mă de toată această experiență tehnică, operațională și comercială, ne vom concentra strategic pe generarea de beneficii pe termen lung, derularea optimă și maximizarea calității proiectelor, dezvoltarea și consolidarea relațiilor cu clienții și colaboratorii noștri, precum și dezvoltarea organică a echipei interne de specialiști și a expertizei acestora”,  spune  Alexandru Atanasiu, Board Member &  Head of Construction Services în cadrul Colliers.

Pe parcursul carierei sale profesionale de peste 18 ani, Alexandru Atanasiu și-a dezvoltat o vastă experiență în furnizarea de consultanță comercială, operațională și tehnică în domeniile de consultanță imobiliară, Facility, Property și Asset management în ultimii 12 ani. El a construit echipe și a gestionat împreună cu acestea probleme semnificative la nivelul clădirilor, identificând metode adecvate pentru realizarea de îmbunătățiri tehnice și comerciale. Totodată, și-a dezvoltat abilități în gestionarea proiectelor cu o abordare multidisciplinară, supervizând împreună cu colegii săi contracte cu furnizorii în valoare de peste 30 de milioane de euro anual.

„La Colliers, credem că oamenii sunt motorul businessului. Ne străduim să cultivăm lideri inspirați și dedicați din interiorul organizației, deoarece suntem conștienți că aceștia aduc o energie proaspătă și sunt fundamentali pentru viitorul dezvoltării noastre și al întregii piețe. În parcursul său profesional, Alex a demonstrat abilitatea de a aborda diversele aspecte ale managementului cu o perspectivă multidisciplinară și o înțelegere profundă a nevoilor clienților, echipelor și cerințelor operaționale, comerciale și tehnice. Educația sa inițială în informatică, diploma universitară în Inginerie Civilă de la Universitatea Ovidius din Constanța și specializarea în Științe Politice și Politici Publice de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București au contribuit la pregătirea sa pentru a deveni un lider valoros în domeniul consultanței imobiliare și în echipa noastră”, completează  Laurențiu Lazăr, Managing Director at Colliers România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 68 / 17265
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...