ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Colliers România îl promovează pe Alexandru Atanasiu în poziția de Head of Construction Services și membru în board

09 Iulie 2024   |   BizLawyer

Cu o experiență vastă în domeniul serviciilor de Asset, Property, Facility și Project Management și în operarea clădirilor de birouri și industriale, Alexandru Atanasiu își propune să sprijine creșterea pe termen lung a tuturor liniilor de business ale companiei Colliers Construction - Project Management, Design & Build, Monitoring si Technical Due Diligence, măsurători tip BOMA și IPMS

 
 
Compania de consultanţă imobiliară Colliers anunță promovarea lui Alexandru Atanasiu în poziția de Head of Construction Services și membru în consiliul de administrație, după ce anterior a ocupat poziția de Deputy Head în cadrul aceluiași department și în departamentul de Asset Services.

Cu o experiență vastă în domeniul serviciilor de Asset, Property, Facility și Project Management și în operarea clădirilor de birouri și industriale, Alexandru Atanasiu își propune să sprijine creșterea pe termen lung a tuturor liniilor de business ale companiei Colliers Construction - Project Management, Design & Build, Monitoring si Technical Due Diligence, măsurători tip BOMA și IPMS -, contribuind astfel la strategia Colliers de a consolida poziția sa ca partener „one-stop shop” prin serviciile destinate atât chiriașilor, cât și proprietarilor de spații imobiliare.


Echipa Colliers a încheiat anul 2023 cu un portofoliu de peste 17.000 de metri pătrați de birouri pentru care a oferit servicii de project management și antrepriză generală, și cu un portofoliu de peste 700.000 de metri pătrați pentru care a oferit servicii de monitorizare a fazelor de execuție și aprobare a tragerilor bancare.

Colliers Construction a devenit astfel un punct de contact central pentru toate părțile implicate în procesul de închiriere și mutare a unei companii, pentru monitorizarea tragerilor de finanțare pentru dezvoltatori, realizarea rapoartelor tehnice detaliate pentru achiziții imobiliare și alte servicii de consultanță. Această implicare a dus la optimizarea cu cel puțin 10% a valorii finale a proiectelor de amenajare a birourilor și la reducerea timpului necesar pentru realizarea investițiilor. În ultimii doi ani, bugetele gestionate de Colliers pentru serviciile de amenajare a birourilor au depășit 10 milioane de euro, iar lucrările de construcții verificate în proiectele de monitorizare și alte servicii de consultanță au însumat peste 160 de milioane de euro.

„Această avansare reprezintă un pas important în cariera mea și în dezvoltarea serviciilor tehnice sub umbrela Colliers. Viziunea acestui mandat este să facilităm accesul la soluții complete și integrate, cu scopul de a maximiza eficiența, de a reduce costurile și de a crește calitatea pentru fiecare proiect din portofoliul nostru. Ne dorim să devenim un jucător important în această zonă de business, de antrepriză generală și construcții, după ce, în ultimii ani, am dezvoltat alături de colegii mei echipa de Asset și Property Management, cu care astăzi suntem lideri de piață pe sectorul Office. Folosindu-mă de toată această experiență tehnică, operațională și comercială, ne vom concentra strategic pe generarea de beneficii pe termen lung, derularea optimă și maximizarea calității proiectelor, dezvoltarea și consolidarea relațiilor cu clienții și colaboratorii noștri, precum și dezvoltarea organică a echipei interne de specialiști și a expertizei acestora”,  spune  Alexandru Atanasiu, Board Member &  Head of Construction Services în cadrul Colliers.

Pe parcursul carierei sale profesionale de peste 18 ani, Alexandru Atanasiu și-a dezvoltat o vastă experiență în furnizarea de consultanță comercială, operațională și tehnică în domeniile de consultanță imobiliară, Facility, Property și Asset management în ultimii 12 ani. El a construit echipe și a gestionat împreună cu acestea probleme semnificative la nivelul clădirilor, identificând metode adecvate pentru realizarea de îmbunătățiri tehnice și comerciale. Totodată, și-a dezvoltat abilități în gestionarea proiectelor cu o abordare multidisciplinară, supervizând împreună cu colegii săi contracte cu furnizorii în valoare de peste 30 de milioane de euro anual.

„La Colliers, credem că oamenii sunt motorul businessului. Ne străduim să cultivăm lideri inspirați și dedicați din interiorul organizației, deoarece suntem conștienți că aceștia aduc o energie proaspătă și sunt fundamentali pentru viitorul dezvoltării noastre și al întregii piețe. În parcursul său profesional, Alex a demonstrat abilitatea de a aborda diversele aspecte ale managementului cu o perspectivă multidisciplinară și o înțelegere profundă a nevoilor clienților, echipelor și cerințelor operaționale, comerciale și tehnice. Educația sa inițială în informatică, diploma universitară în Inginerie Civilă de la Universitatea Ovidius din Constanța și specializarea în Științe Politice și Politici Publice de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București au contribuit la pregătirea sa pentru a deveni un lider valoros în domeniul consultanței imobiliare și în echipa noastră”, completează  Laurențiu Lazăr, Managing Director at Colliers România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 17199
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a consiliat firma de investiții cu capital privat Omnia Capital în tranzacția prin care a preuat o participație în Cargo Buddy
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Kinstellar a stat alături de acționarii majoritari ai Agrotex în vânzarea unui pachet semnificativ de acțiuni către Promat Comimpex, companie controlată de grupul Ameropa. Cumpărătorul a fost asistat de avocații PNSA
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Stratulat Albulescu a asistat ASIROM, membra a Vienna Insurance Group, cu privire la achizitia activelor Aegon in Romania. Echipa a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristian Vlaicu (Partner)
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...