
Consiliul de Supervizare al BCE analizează vulnerabilităţile din sectorul bancar
17 Martie 2023
AgerpresSurse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că scopul întâlnirii este de a monitoriza lichidităţile din sectorul bancar al zonei euro şi de a urmări orice dificultăţi cu care s-ar putea confrunta orice bancă. Sursele nu se aşteaptă să fie anunţate decizii imediat după reuniune.
Banca Centrală Europeană va avea vineri o reuniune neprogramată a Consiliului său de Supervizare pentru a discuta vulnerabilităţile şi presiunile din sectorul bancar al zonei euro, după recentele scăderi ale acţiunilor băncilor, a anunţat un purtător de cuvânt al BCE, transmite Reuters.
Săptămâna aceasta, acţiunile băncilor au înregistrat scăderi semnificative, prima dată după prăbuşirea Silicon Valley Bank din Statele Unite, apoi după problemele Credit Suisse, care s-au atenuat abia după ce Banca Centrală a Elveţiei (SNB) a confirmat că va împrumuta Credit Suisse 50 de miliarde de franci elveţieni (54 miliarde de dolari).
"Consiliul de Supervizare se întâlneşte pentru a face schimb de opinii şi pentru a furniza membrilor săi o actualizare a recentelor evoluţii din sectorul bancar", a precizat purtătorul de cuvânt al BCE pentru Reuters.
Săptămâna aceasta, acţiunile băncilor au înregistrat scăderi semnificative, prima dată după prăbuşirea Silicon Valley Bank din Statele Unite, apoi după problemele Credit Suisse, care s-au atenuat abia după ce Banca Centrală a Elveţiei (SNB) a confirmat că va împrumuta Credit Suisse 50 de miliarde de franci elveţieni (54 miliarde de dolari).
"Consiliul de Supervizare se întâlneşte pentru a face schimb de opinii şi pentru a furniza membrilor săi o actualizare a recentelor evoluţii din sectorul bancar", a precizat purtătorul de cuvânt al BCE pentru Reuters.
Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că scopul întâlnirii este de a monitoriza lichidităţile din sectorul bancar al zonei euro şi de a urmări orice dificultăţi cu care s-ar putea confrunta orice bancă. Sursele nu se aşteaptă să fie anunţate decizii imediat după reuniune.
Joi şi vineri, acţiunile băncilor s-au redresat, chiar dacă Banca Centrală Europeană a decis joi să majoreze dobânda de referinţă cu 50 puncte de bază, ignorând haosul de pe pieţele financiare şi solicitările investitorilor privind renunţarea la înăsprirea politicii monetare până la revenirea încrederii.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5836 / 18954 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...