ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Construcţia unui nou lot al Autostrăzii Unirii intră în licitaţie

14 Octombrie 2024   |   Agerpres

Câştigătorul contractului va avea la dispoziţie 34 de luni pentru construcţia celor 14,4 km ai acestui lot (10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie).

 
 
Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului Joseni-Ditrău al Autostrăzii Unirii a fost publicat în SEAP şi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 25 noiembrie 2024, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Construcţia unui nou lot al A8 (Autostrada Unirii) intră în licitaţie! Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului Joseni-Ditrău a fost publicat în SEAP şi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 25 noiembrie 2024. Valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă (amplasat pe raza judeţului Harghita) este de 1,2 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin PT", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.


Câştigătorul contractului va avea la dispoziţie 34 de luni pentru construcţia celor 14,4 km ai acestui lot (10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie).

Conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă din judeţul Harghita este cuprinsă între 1.021.864.803,87 şi 1.202.607.034,59 lei, iar durata de realizare este de 34 de luni, din care 10 luni pentru realizarea etapei de proiectare şi 24 de luni pentru execuţie. Perioada de garanţie este de 60 de luni.

Pe traseul lotului Joseni -Ditrău, cu o lungime de 14,4 kilometri, sunt prevăzute 21 de pasaje şi viaducte (3 dintre acestea fiind pasaje tip ecoducte pentru permeabilitatea animalelor) şi un nod rutier la Joseni. De asemenea, pe acest lot va fi amenajat câte un spaţiu de servicii (stânga/dreapta) tip S1, care include zonă comercială, benzinării, 12 spaţii de încărcare pentru maşini electrice şi toalete. Pentru a se asigura funcţionalitatea independentă a acestui lot, contractul prevede şi realizarea unei descarcări provizorii în zona de conexiune cu următorul lot (2A Ditrău-Grinţieş).

Lotul 1D Joseni-Ditrău este primul publicat în SEAP din cele patru loturi ale secţiunii montane Sărăţeni-Pipirig (116 km), urmând ca licitaţia pentru lotul 1 C Sărăţeni-Joseni să fie vizibilă în SEAP după validarea documentaţiei de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).

"Preconizăm că în cursul acestei săptămâni va fi transmisă spre validare către ANAP documentaţia pentru lotul 2 A Ditrău-Grinţieş (38 km). Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, Programul Transport 2021-2027. Secţiunea de munte Sărăţeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A 8 are o lungime de 116 kilometri şi include patru loturi: Lotul 1C Sărăţeni-Joseni (32,4 km); Lotul 1D Joseni-Ditrău (14,4 km); Lotul 2A Ditrău-Grinţieş (37,9 km); Lotul 2B Grinţieş-Pipirig (31,5 km). Toate cele patru loturi dintre Sărăţeni şi Pipirig vor fi în procedură de licitaţie deschisă până la finalul lunii noiembrie", se menţionează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 17756
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR asistă Wolt și DoorDash la achiziția Tazz, Echipa, coordonată de Vlad Stamatescu (Counsel) și Andrei Toșa (Managing Associate), sub supervizarea lui Costin Tărăcilă (Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...