
Construcţia unui nou lot al Autostrăzii Unirii intră în licitaţie
14 Octombrie 2024
AgerpresCâştigătorul contractului va avea la dispoziţie 34 de luni pentru construcţia celor 14,4 km ai acestui lot (10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie).
Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului Joseni-Ditrău al Autostrăzii Unirii a fost publicat în SEAP şi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 25 noiembrie 2024, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
"Construcţia unui nou lot al A8 (Autostrada Unirii) intră în licitaţie! Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului Joseni-Ditrău a fost publicat în SEAP şi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 25 noiembrie 2024. Valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă (amplasat pe raza judeţului Harghita) este de 1,2 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin PT", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
"Construcţia unui nou lot al A8 (Autostrada Unirii) intră în licitaţie! Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului Joseni-Ditrău a fost publicat în SEAP şi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 25 noiembrie 2024. Valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă (amplasat pe raza judeţului Harghita) este de 1,2 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin PT", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
Câştigătorul contractului va avea la dispoziţie 34 de luni pentru construcţia celor 14,4 km ai acestui lot (10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie).
Conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă din judeţul Harghita este cuprinsă între 1.021.864.803,87 şi 1.202.607.034,59 lei, iar durata de realizare este de 34 de luni, din care 10 luni pentru realizarea etapei de proiectare şi 24 de luni pentru execuţie. Perioada de garanţie este de 60 de luni.
Pe traseul lotului Joseni -Ditrău, cu o lungime de 14,4 kilometri, sunt prevăzute 21 de pasaje şi viaducte (3 dintre acestea fiind pasaje tip ecoducte pentru permeabilitatea animalelor) şi un nod rutier la Joseni. De asemenea, pe acest lot va fi amenajat câte un spaţiu de servicii (stânga/dreapta) tip S1, care include zonă comercială, benzinării, 12 spaţii de încărcare pentru maşini electrice şi toalete. Pentru a se asigura funcţionalitatea independentă a acestui lot, contractul prevede şi realizarea unei descarcări provizorii în zona de conexiune cu următorul lot (2A Ditrău-Grinţieş).
Lotul 1D Joseni-Ditrău este primul publicat în SEAP din cele patru loturi ale secţiunii montane Sărăţeni-Pipirig (116 km), urmând ca licitaţia pentru lotul 1 C Sărăţeni-Joseni să fie vizibilă în SEAP după validarea documentaţiei de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).
"Preconizăm că în cursul acestei săptămâni va fi transmisă spre validare către ANAP documentaţia pentru lotul 2 A Ditrău-Grinţieş (38 km). Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, Programul Transport 2021-2027. Secţiunea de munte Sărăţeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A 8 are o lungime de 116 kilometri şi include patru loturi: Lotul 1C Sărăţeni-Joseni (32,4 km); Lotul 1D Joseni-Ditrău (14,4 km); Lotul 2A Ditrău-Grinţieş (37,9 km); Lotul 2B Grinţieş-Pipirig (31,5 km). Toate cele patru loturi dintre Sărăţeni şi Pipirig vor fi în procedură de licitaţie deschisă până la finalul lunii noiembrie", se menţionează în comunicat.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1214 / 18969 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...