ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cushman & Wakefield Echinox a înregistrat venituri în creştere cu 15% în 2023

03 Iunie 2024   |   Agerpres

Departamentul de birouri a fost cel mai performant din companie, din punct de vedere al veniturilor generate, cu tranzacţii de închiriere care au totalizat 113.000 metri pătraţi şi o cotă de piaţă de peste 26%.

 
 
Cushman & Wakefield Echinox a încheiat anul 2023 cu venituri de 12 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, evoluţie care a propulsat compania pe locul doi în topul celor mai mari consultanţi imobiliari din România, într-un an caracterizat în principal de o stagnare a acestei pieţe.

Potrivit unui comunicat al companiei, motoarele de creştere au fost atât liniile de business, care oferă servicii de brokeraj - birouri, retail, industrial şi capital markets, cât şi cele de servicii profesionale - asset management, project & development, certificări, evaluare şi research.

Departamentul de birouri a fost cel mai performant din companie, din punct de vedere al veniturilor generate, cu tranzacţii de închiriere care au totalizat 113.000 metri pătraţi şi o cotă de piaţă de peste 26%. Această performanţă a plasat Cushman & Wakefield Echinox pe poziţia de lider al pieţei de închiriere de spaţii de birouri la nivel naţional.


De asemenea, Departamentul Retail Agency al Cushman & Wakefield Echinox a intermediat anul trecut 26 de tranzacţii de închiriere, totalizând aproximativ 30.000 de metri pătraţi în Bucureşti şi în principalele oraşe din ţară în 2023, pentru clienţi precum Leroy Merlin, Peek & Cloppenburg, Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.

În acelaşi timp, pe segmentul de industrial, compania a intermediat tranzacţii de aproape 40.000 metri pătraţi, iar vânzarea hotelului K+K din Bucureşti, în prima parte a anului trecut, cea mai importantă tranzacţie de pe piaţa hotelieră din 2023, a contribuit de asemenea la evoluţia Cushman & Wakefield Echinox.

Departamentul de Asset Services si-a extins portofoliul cu noi proprietăţi şi cu noi chiriaşi, ajungând să administreze proiecte de aproape 500.000 de metri pătraţi, în timp ce echipa de evaluări a evaluat peste 400 de proprietăţi.

"Extraordinara evoluţie a business-ului nostru este rezultatul efortului întregii echipe, care, prin capacitatea de a anticipa schimbările de pe piaţă, a reuşit să valorifice la maxim oportunităţile aduse de noile trenduri. Pe lângă rezultatul din 2023, trebuie să remarc faptul că, între 2020 şi 2023, una dintre cele mai provocatoare şi incerte perioade atât pentru chiriaşi, cât şi pentru proprietarii de active imobiliare, Cushman & Wakefield Echinox a reuşit să-şi majoreze cifra de afaceri de peste 2,5 ori", a declarat Oana Iliescu, Managing Director Cushman & Wakefield Echinox.

Compania a continuat să crească şi pe partea de project management prin câştigarea unor noi mandate, dar şi pe cea a serviciilor de certificări verzi, cel mai important proiect realizat fiind portofoliul eMag din România şi Ungaria.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanţă imobiliară de top pe piaţa locală, activând în toate segmentele pieţei imobiliare. Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesionişti şi colaboratori, ce oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor.

Cushman & Wakefield este unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 52.000 de angajaţi în aproape 400 de birouri şi peste 60 de ţări şi venituri de 9,5 miliarde de dolari. Serviciile principale ale companiei sunt: consultanţă în gestionarea activelor şi investiţiilor, pieţe de capital, închirieri, administrarea proprietăţilor, reprezentarea chiriaşilor, servicii de proiect şi evaluare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 153 / 17134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...