
Discuţii între România şi Israel cu privire la primirea turiştilor pe baza unei adeverinţe de vaccinare (consultant)
09 Februarie 2021
AgerpresPotrivit acestuia, oraşele mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, dar şi Valea Prahovei sau litoralul românesc, în timpul sezonului de vară, vor putea să-şi recupereze o parte dintre turiştii tradiţionali prin semnarea acestui acord.
Israel a semnat protocoale cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare şi se află în discuţii cu România, susţine consultantul româno-israelian în turism Meidan Butnaru.
"Este evident că România trebuie să se concentreze, în acest an, pe partea de incoming, pe turiştii din Israel. Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turişti pentru România, pentru 2018, 2019 şi pentru primele două luni din 2020. Pe de altă parte, statul Israel va atinge ţinta de vaccinare de 75% din populaţie în maximum 2 luni. La ora actuală, potrivit mass-media din Israel, Ministerul israelian de Externe a ajuns deja la un acord cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare - aşa numitul "paşaport verde" - şi se află în discuţii cu guvernele din România şi Serbia. Prezentând la graniţă "paşaportul verde", turiştii israelieni vor fi primiţi în aceste destinaţii fără nicio limitare şi fără carantină. Călătoriile cetăţenilor israelieni vor putea începe după ridicarea restricţiilor impuse în Israel privind zborurile internaţionale, care rămân deocamdată suspendate până pe 20 februarie", susţine Butnaru, care este director comercial al touroperatorului Meshek Wings Tours Ltd.
Potrivit acestuia, oraşele mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, dar şi Valea Prahovei sau litoralul românesc, în timpul sezonului de vară, vor putea să-şi recupereze o parte dintre turiştii tradiţionali prin semnarea acestui acord.
"Turiştilor israelieni le place să călătorească, iar în acest an vor avea, evident, mai puţine opţiuni. România este oricum una dintre destinaţiile căutate de către israelieni. Astfel, oraşele mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, dar şi Valea Prahovei sau litoralul românesc în timpul sezonului de vară o să poată să-şi recupereze o parte dintre turiştii tradiţionali. Turismul intern este important, dar turismul de incoming aduce bani în ţară, constituie export de servicii şi este vital, mai ales în această perioadă grea, de criză. Astfel, România va putea primi măcar din Israel, în acest an, mulţi turişti. Turiştii israelieni cheltuiesc zilnic, în medie, în afara costurilor pachetului turistic, 100 de euro şi sunt clienţi ai restaurantelor şi mall-urilor", subliniază Meidan Butnaru.
Acesta a adăugat că un turist israelian cheltuieşte în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc.
Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de cinci nopţi. "În concluzie, fiecare israelian cheltuieşte în total aproximativ 1.100 de euro, suma totală generată de cei peste 230.000 de vizitatori israelieni care au ales ţara noastră în 2019 fiind de peste 1,2 miliarde de lei, turiştii din această ţară fiind pe locul 1 la cheltuieli în România", conform datelor oferite de către consultantul în turism.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 15357 / 19545 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...