ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

eJobs: 21.000 de noi locuri de muncă au fost scoase în piaţă de start-up-uri şi companiile mici

25 Octombrie 2023   |   Agerpres

De la începutul anului şi până acum, 131.000 de joburi noi au fost postate de companiile mici şi nou înfiinţate.

 
 
Start-up-urile şi companiile mici, cu maximum 50 de angajaţi, au început toamna cu 21.000 de joburi noi scoase în piaţă pentru candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, potrivit datelor publicate miercuri de eJobs.
 
De la începutul anului şi până acum, 131.000 de joburi noi au fost postate de companiile mici şi nou înfiinţate.
 
Domeniile în care s-a recrutat cel mai mult au fost servicii, retail, transport - logistică, turism, industria alimentară şi construcţii.
 
"Companiile mici şi start-up-urile rămân active pe piaţa muncii şi deţin aproximativ o treime din numărul total de joburi postate în acest an. Chiar dacă în anumite domenii, cum ar fi retailul, serviciile ori industria alimentară, se luptă cu angajatori mari, cu branduri puternice şi cu acoperire extinsă la nivel naţional, sunt o opţiune foarte bună pentru candidaţii tineri aflaţi la început de carieră, pentru cei care caută o reconversie sau pentru cei care sunt atraşi de proiectele antreprenoriale", spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.
 
Majoritatea locurilor de muncă postate se adresează candidaţilor din segmentul entry level (0 - 2 ani de experienţă), mid level (2 - 5 ani de experienţă) şi fără experienţă. De altfel, comparativ cu luna trecută, pe segmentul "fără experienţă" s-a înregistrat o creştere a numărului de locuri de muncă noi. Cel mai puţin căutaţi sunt seniorii (peste 5 ani de experienţă) şi managerii. Aproape 90% dintre angajatorii mici caută candidaţi care să lucreze full-time. Deschiderea acestora faţă de contractele part time, cele sezoniere sau faţă de internship-uri şi voluntariat este mai mică decât în cazul companiilor mari.
 
Bucureşti şi Ilfov, Cluj - Napoca, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Timişoara sunt oraşele în care există cele mai multe opţiuni pentru candidaţii care vor să lucreze într-un start-up sau într-o companie cu cel mult 50 de angajaţi.
 
"Aceşti angajatori nu fac recrutări masive, însă este o categorie de companii foarte bine reprezentată pe piaţa muncii. Spre exemplu, în ultimele două luni, aproape 4.000 de companii cu maximum 50 de angajaţi, respectiv start-up-uri şi companii mici, au fost active cu cel puţin un anunţ de angajare pe platformă", adaugă Roxana Drăghici.
 
Potrivit eJobs, 50% dintre anunţurile postate pe acest segment de companii au salariul afişat, procent care este cu 10% mai mare decât media generală a pieţei.
 
"Transparenţa, în special cea salarială, este apreciată de candidaţi şi poate fi un argument extrem de convingător pentru a aplica la un anumit angajator. Inclusiv pentru companii este o soluţie pentru a merge mai ţintit către candidaţi şi pentru a evita situaţiile în care pierd aplicanţi în urma unor negocieri salariale eşuate", mai spune Roxana Drăghici.
 
În acest moment, aproape 30.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs.ro.
 
Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro le oferă clienţilor săi cea mai relevantă bază de candidaţi, pe care o pune la dispoziţie prin metode eficiente, utilizând canale de media personale şi cunoştinţe avansate de Performance Marketing şi campanii de Employer Branding, precum şi tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu peste 5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună şi mai mult de 300.000 de companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1791 / 16904
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...