
Eurostat: România, printre ţările UE în care producţia industrială a crescut, în martie
15 Mai 2024
AGERPRESRomânia a înregistrat în martie o creştere lunară de 3,5% a producţiei industriale, după un declin de 1,7% luna precedentă.
Producţia industrială a scăzut cu 1% în zona euro şi în Uniunea Europeană în martie, comparativ cu perioada similară din 2023, dar Irlanda, Cipru şi România au înregistrat cea mai semnificativă creştere, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri ale producţiei industriale în martie, faţă de perioada similară din 2023, au fost în Irlanda (37%), Cipru (8,5%) şi România (3,5%), iar cel mai semnificativ declin în Finlanda (minus 7,7%), Bulgaria (minus 7,6%) şi Austria (minus 7%).
În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri ale producţiei industriale în martie, faţă de perioada similară din 2023, au fost în Irlanda (37%), Cipru (8,5%) şi România (3,5%), iar cel mai semnificativ declin în Finlanda (minus 7,7%), Bulgaria (minus 7,6%) şi Austria (minus 7%).
În cazul UE, producţia de energie a scăzut cu 2,6%, cea de bunuri intermediare cu 2,2%, cea de bunuri de folosinţă îndelungată cu 7,5%, iar cea de bunuri de folosinţă imediată cu 5,1%, în timp ce producţia de bunuri de capital a crescut cu 1,5%.
În martie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a crescut cu 0,6% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană, după ce în februarie s-a înregistrat un avans de 1% în zona euro şi de 0,9% în Uniunea Europeană.
În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri în martie, comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Irlanda (12,8%), Belgia (6,8%) şi Luxemburg (4,5%), iar cele mai semnificative scăderi în Slovenia (minus 5,9%), Polonia (minus 5,1%) şi Danemarca (minus 4,3%).
România a înregistrat în martie o creştere lunară de 3,5% a producţiei industriale, după un declin de 1,7% luna precedentă.
În cazul UE, producţia de energie a scăzut cu 0,2%, cea de bunuri intermediare cu 0,5%, cea de bunuri de folosinţă îndelungată cu 1%, iar cea de bunuri de folosinţă imediată cu 2,7%, în timp ce producţia de bunuri de capital a crescut cu 0,7%.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2494 / 19379 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
EXCLUSIV | Avocații Clifford Chance Badea coordonează de la București tranzacții globale de securitizări de peste 2,8 miliarde de lire sterline | De vorbă cu Adam Craig (Partener, Clifford Chance Londra), Radu Ropotă (Partener, București) și Dorin Giurgi (Senior Associate, București) despre modul în care acționează echipa în proiectele de mare anvergură și tranzacțiile reprezentative din acest segment
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Real Estate)
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | Patru case locale independente de avocați și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru titlul de “Firma anului în România”. NNDKP, CMS și Schoenherr, printre premianți, Popescu & Asociații, listată în trei categorii. Ce avocați români sunt în prim plan, anul acesta
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat stagiar pentru practica de Drept Societar și Comercial
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii de business de astăzi înseamnă atât provocări, cât și oportunități semnificative. Dana Bivol (Partener): ”Alături de ceilalți colegi parteneri am reușit să creăm o firmă cu un brand puternic, recunoscut pentru expertiza sa, atât pe plan local, cât și internațional. Popescu & Asociații oferă un mix ideal de oportunități profesionale, mediu de lucru pozitiv și resurse pentru dezvoltare personală și profesională”
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Proiectul eșuat de lobby, prin care liderii Alianței pentru Unirea Românilor ar fi beneficiat de o întâlnire și o ședință foto cu Donald Trump la reședința din Mar-a-Lago (Florida) se lasă cu un proces în SUA. Pretenții de 4,6 mil. USD pentru că șefii partidului AUR nu s-au întâlnit cu înalți oficiali americani, peste Ocean
Rising Stars | Raluca Biță, unul dintre cei mai buni studenți ai generației sale, a ales să profeseze în sfera Dreptului financiar-bancar în echipa Filip & Company: ” Una dintre principalele mele așteptări a fost să găsesc un mediu care să mă stimuleze intelectual și să-mi ofere ocazia de a rezolva probleme complexe și am întâlnit exact asta. Fiecare caz aduce provocări unice, care necesită o combinație de cunoștințe juridice, gândire critică și creativitate în găsirea celor mai bune soluții pentru clienți”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...