ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurostat: România, printre ţările UE în care producţia industrială a crescut, în martie

15 Mai 2024   |   AGERPRES

România a înregistrat în martie o creştere lunară de 3,5% a producţiei industriale, după un declin de 1,7% luna precedentă.

 
 
Producţia industrială a scăzut cu 1% în zona euro şi în Uniunea Europeană în martie, comparativ cu perioada similară din 2023, dar Irlanda, Cipru şi România au înregistrat cea mai semnificativă creştere, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri ale producţiei industriale în martie, faţă de perioada similară din 2023, au fost în Irlanda (37%), Cipru (8,5%) şi România (3,5%), iar cel mai semnificativ declin în Finlanda (minus 7,7%), Bulgaria (minus 7,6%) şi Austria (minus 7%).


În cazul UE, producţia de energie a scăzut cu 2,6%, cea de bunuri intermediare cu 2,2%, cea de bunuri de folosinţă îndelungată cu 7,5%, iar cea de bunuri de folosinţă imediată cu 5,1%, în timp ce producţia de bunuri de capital a crescut cu 1,5%.

În martie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a crescut cu 0,6% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană, după ce în februarie s-a înregistrat un avans de 1% în zona euro şi de 0,9% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri în martie, comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Irlanda (12,8%), Belgia (6,8%) şi Luxemburg (4,5%), iar cele mai semnificative scăderi în Slovenia (minus 5,9%), Polonia (minus 5,1%) şi Danemarca (minus 4,3%).

România a înregistrat în martie o creştere lunară de 3,5% a producţiei industriale, după un declin de 1,7% luna precedentă.

În cazul UE, producţia de energie a scăzut cu 0,2%, cea de bunuri intermediare cu 0,5%, cea de bunuri de folosinţă îndelungată cu 1%, iar cea de bunuri de folosinţă imediată cu 2,7%, în timp ce producţia de bunuri de capital a crescut cu 0,7%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 20 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...