ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Inteligenţa Artificială generează beneficii semnificative în guvernarea digitală, dar nu suficiente în a produce schimbări sistemice (raport Economist Impact)

17 Februarie 2025   |   Agerpres

Raportul realizat la solicitarea SAS arată că designul organizaţional adaptabil şi transformarea digitală reprezintă strategiile-cheie pentru creşterea productivităţii - ambele cu o importanţă aproape egală.

 
 
Investiţiile în guvernarea digitală, serviciile bazate pe date şi pe Inteligenţa Artificială (AI) generează beneficii semnificative, dar nu sunt suficiente pentru a produce schimbări sistemice, relevă rezultatele unui raport Economist Impact, dat publicităţii luni.

Raportul realizat la solicitarea SAS arată că designul organizaţional adaptabil şi transformarea digitală reprezintă strategiile-cheie pentru creşterea productivităţii - ambele cu o importanţă aproape egală.

Cu toate acestea, peste un sfert dintre respondenţi susţin că nu există în prezent iniţiative de creare a unor structuri organizaţionale adaptive şi nici investiţii în transformarea digitală, ceea ce ar putea împiedica eforturile de îmbunătăţire a productivităţii.


Guvernele sunt, în mod justificat, prudente în ceea ce priveşte asumarea riscurilor, astfel că 70% din totalul celor chestionaţi afirmă că organizaţia lor adoptă noi tehnologii doar după ce acestea şi-au dovedit eficacitatea în alte organizaţii.

De asemenea, preocupările legate de confidenţialitatea datelor (75%) şi constrângerile bugetare (64%) sunt considerate obstacole majore în adoptarea cu succes a noilor tehnologii. În plus, 47% dintre respondenţi au menţionat dificultăţile în măsurarea productivităţii drept o barieră în calea reformelor. În schimb, 90% dintre cei intervievaţi consideră că tehnologiile digitale oferă mai multe beneficii decât riscuri pentru organizaţia lor.

Potrivit sursei citate, majoritatea respondenţilor este de părere AI va avea un impact semnificativ sau critic asupra îmbunătăţirii productivităţii în organizaţia lor în următorii trei ani. Cele mai promiţătoare utilizări ale AI în administraţia publică includ analiza predictivă (66%) - utilizată pentru anticiparea şi gestionarea riscurilor - şi prevenirea fraudelor cibernetice (54%), o necesitate într-un peisaj financiar tot mai complex.

Totodată, aproape jumătate dintre respondenţi (49%) au identificat externalizarea către furnizori externi drept una dintre cele mai eficiente strategii pentru creşterea productivităţii.

În ceea ce priveşte reformele în domeniul productivităţii, 15% dintre cei chestionaţi au declarat că angajaţii şi managerii sunt implicaţi în determinarea nevoilor, selectarea tipului de tehnologie (14%) şi implementarea tehnologiei (36%).

De asemenea, respondenţii la sondaj au menţionat satisfacţia angajaţilor (58%) ca unul dintre parametrii utilizaţi în cadrul organizaţiei lor pentru a măsura productivitatea, urmat de satisfacţia cetăţenilor (56%).

Raportul "Reimagining the Future of Public Sector Productivity" se bazează pe un sondaj global realizat în rândul a peste 1.550 de angajaţi guvernamentali şi din domeniul sănătăţii publice din 26 de ţări din America, Europa, Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 637 / 19137
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | De vorbă cu Mirel Rădescu, fost procuror, cel care modelează strategic direcția departamentului de Corporate Investigation și White-Collar Crime al firmei Popescu & Asociații: „Experiența mea în investigarea fraudelor și a criminalității economice mi-a oferit o perspectivă unică asupra modului în care funcționează mecanismele economice și financiare complexe. În ultimul an am gestionat câteva dintre cele mai provocatoare cazuri din carieră”
Women Lawyers | Ileana Nicolescu (Managing Associate) a simțit că BACIU PARTNERS va fi mediul în care va evolua înconjurată de oameni ce o vor inspira nu numai profesional. ”E important pentru fiecare dintre noi să simțim că suntem în locul potrivit pentru etapa din carieră în care ne aflăm, loc care să ofere și premisele să continuăm să creștem”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A a continuat să crească în Q1 ̸ 2025 pe piețele emergente și la nivel nivel global. CMS își menține poziția fruntașă la nivel global și în Europa de Est, regiune în care și RTPR întră în Top 3
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Women Lawyers | Femeile avocat redefinesc succesul în avocatura de business. De vorbă cu Irina Picoș (Managing Associate, BSMP) despre leadership feminin, provocări profesionale și lecțiile învățate în carieră: ”Am ales această echipă datorită figurilor feminine ce reprezintă pentru mine adevărate modele în plan profesional și uman și care îmi oferă, zi de zi, inspirația, încrederea și determinarea de a continua munca în profesia de avocat”
PNSA, alături de ALD Automotive la fuziunea cu LeasePlan în Ayvens
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Bende, Partener BACIU PARTNERS și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile avocat joacă un rol important în promovarea eticii și a responsabilității sociale în afaceri, având un impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu. Ele aduc perspective diverse și abilități unice în negocieri și strategii legale”
LegiTeam | Voicu & Asociații is looking for Junior level Business Lawyers
Țuca Zbârcea & Asociații aniversează 20 de ani de activitate
ZRVP, alături de dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe la deschiderea primului hotel Radisson RED din România
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...