ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Inteligenţa Artificială generează beneficii semnificative în guvernarea digitală, dar nu suficiente în a produce schimbări sistemice (raport Economist Impact)

17 Februarie 2025   |   Agerpres

Raportul realizat la solicitarea SAS arată că designul organizaţional adaptabil şi transformarea digitală reprezintă strategiile-cheie pentru creşterea productivităţii - ambele cu o importanţă aproape egală.

 
 
Investiţiile în guvernarea digitală, serviciile bazate pe date şi pe Inteligenţa Artificială (AI) generează beneficii semnificative, dar nu sunt suficiente pentru a produce schimbări sistemice, relevă rezultatele unui raport Economist Impact, dat publicităţii luni.

Raportul realizat la solicitarea SAS arată că designul organizaţional adaptabil şi transformarea digitală reprezintă strategiile-cheie pentru creşterea productivităţii - ambele cu o importanţă aproape egală.

Cu toate acestea, peste un sfert dintre respondenţi susţin că nu există în prezent iniţiative de creare a unor structuri organizaţionale adaptive şi nici investiţii în transformarea digitală, ceea ce ar putea împiedica eforturile de îmbunătăţire a productivităţii.


Guvernele sunt, în mod justificat, prudente în ceea ce priveşte asumarea riscurilor, astfel că 70% din totalul celor chestionaţi afirmă că organizaţia lor adoptă noi tehnologii doar după ce acestea şi-au dovedit eficacitatea în alte organizaţii.

De asemenea, preocupările legate de confidenţialitatea datelor (75%) şi constrângerile bugetare (64%) sunt considerate obstacole majore în adoptarea cu succes a noilor tehnologii. În plus, 47% dintre respondenţi au menţionat dificultăţile în măsurarea productivităţii drept o barieră în calea reformelor. În schimb, 90% dintre cei intervievaţi consideră că tehnologiile digitale oferă mai multe beneficii decât riscuri pentru organizaţia lor.

Potrivit sursei citate, majoritatea respondenţilor este de părere AI va avea un impact semnificativ sau critic asupra îmbunătăţirii productivităţii în organizaţia lor în următorii trei ani. Cele mai promiţătoare utilizări ale AI în administraţia publică includ analiza predictivă (66%) - utilizată pentru anticiparea şi gestionarea riscurilor - şi prevenirea fraudelor cibernetice (54%), o necesitate într-un peisaj financiar tot mai complex.

Totodată, aproape jumătate dintre respondenţi (49%) au identificat externalizarea către furnizori externi drept una dintre cele mai eficiente strategii pentru creşterea productivităţii.

În ceea ce priveşte reformele în domeniul productivităţii, 15% dintre cei chestionaţi au declarat că angajaţii şi managerii sunt implicaţi în determinarea nevoilor, selectarea tipului de tehnologie (14%) şi implementarea tehnologiei (36%).

De asemenea, respondenţii la sondaj au menţionat satisfacţia angajaţilor (58%) ca unul dintre parametrii utilizaţi în cadrul organizaţiei lor pentru a măsura productivitatea, urmat de satisfacţia cetăţenilor (56%).

Raportul "Reimagining the Future of Public Sector Productivity" se bazează pe un sondaj global realizat în rândul a peste 1.550 de angajaţi guvernamentali şi din domeniul sănătăţii publice din 26 de ţări din America, Europa, Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 322 / 18822
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Women Lawyers | Cultura organizațională din cadrul BSMP promovează leadershipul feminin și echitatea de gen. Andreea Roman, Managing Associate: ”Doamnele au dat dovadă de tenacitate, venind cu soluții inovative, deseori cu o altă perspectivă și, desigur, cu atenție sporită la detalii, ceea ce atrage aprecierile clienților în mandatele gestionate”
EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
CMS asistă SYNLAB cu privire la vânzarea unor părți semnificative din operațiunile sale de diagnostic de laborator din Europa de Est. Echipa care a acordat asistență pe aspectele de drept românesc, coordonată de Rodica Manea (Partener)
Women Lawyers | De vorbă cu Ioana Șampek, avocat ce a împlinit 20 de ani de când face parte din colectivitatea PNSA, în care a evoluat până la rolul de Partener și a construit împreună cu colegii o echipă omogenă, bazată pe respect și sinceritate: “Suntem de ani buni una dintre cele mai puternice echipe de specialiști de pe piața locală de avocatură. Prețuim inteligența, forța loialității, onestitatea, tenacitatea și dorim ca întotdeauna să fim ‘more than just expertise’ ”
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Eveniment Schoenherr pentru companii active în domeniul alimentar - reglementări, tendințe și practică: 8 mai 2025, București
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2025, ceremonie ce va avea loc joi | NNDKP, Schoenherr și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut de peste 54,7 mil. € în România și a unui împrumut de 275 mil. € în Spania | Alexandru Bîrsan (co-managing partener) și Rebecca Marina (counsel), în prim plan
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Rundă de promovări la ZRVP | Echipa de seniori a firmei crește cu șapte avocați. Dr. Cosmin Vasile: ”Ceea ce definește avocatul ZRVP este căutarea obsesivă a soluției juridice care să răspundă cel mai bine nevoilor clientului, iar aceasta este calitatea cheie a fiecărui membru al echipei ZRVP și primul criteriu care stă la baza promovărilor anuale”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...