
Norofert anunţă finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare şi multiplicare microorganisme pentru agricultură
13 Februarie 2024
AGERPRESAcest laborator are capacitatea nu doar de a produce materii prime necesare fabricii, ci şi de a comercializa tulpini de microorganisme în formă lichidă sau solidă, cu tehnologii adaptate cerinţelor pieţelor locale şi internaţionale.
Compania Norofert anunţă finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare şi multiplicare microorganisme pentru agricultură, în urma unei investiţii de 3 milioane lei.
Potrivit unui comunicat al Norofert, laboratorul este situat în incinta fabricii de inputuri din Filipeştii de Pădure, deţinută de companie, şi este singurul de acest tip din România.
Acest laborator are capacitatea nu doar de a produce materii prime necesare fabricii, ci şi de a comercializa tulpini de microorganisme în formă lichidă sau solidă, cu tehnologii adaptate cerinţelor pieţelor locale şi internaţionale.
Un aspect important al acestei prime etape îl reprezintă colaborarea strânsă dintre echipa de cercetători şi tehnicieni ai Norofert şi Facultatea de Biotehnologii din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti. Astfel, compania are acces la expertiză ştiinţifică şi resurse universitare, contribuind la izolarea şi dezvoltarea microorganismelor deţinute şi înregistrate în nume propriu.
Potrivit unui comunicat al Norofert, laboratorul este situat în incinta fabricii de inputuri din Filipeştii de Pădure, deţinută de companie, şi este singurul de acest tip din România.
Acest laborator are capacitatea nu doar de a produce materii prime necesare fabricii, ci şi de a comercializa tulpini de microorganisme în formă lichidă sau solidă, cu tehnologii adaptate cerinţelor pieţelor locale şi internaţionale.
Un aspect important al acestei prime etape îl reprezintă colaborarea strânsă dintre echipa de cercetători şi tehnicieni ai Norofert şi Facultatea de Biotehnologii din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti. Astfel, compania are acces la expertiză ştiinţifică şi resurse universitare, contribuind la izolarea şi dezvoltarea microorganismelor deţinute şi înregistrate în nume propriu.
"Laboratorul de cercetare şi multiplicare microorganisme este dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi permite realizarea unor cercetări complexe a proceselor de multiplicare a microorganismelor. Cercetarea şi dezvoltarea de produse noi reprezintă pentru Norofert vectorul principal de creştere pe termen mediu şi lung, cel mai puternic diferenţiator într-o piaţă europeană în care marea majoritate a producătorilor nu au un departament de cercetare în companie. Astfel, un element cheie pentru investiţia în laborator este şi adresabilitatea sa internaţională", a declarat Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.
Produsele finite rezultate din activitatea de cercetare şi multiplicare a laboratorului sunt proiectate să răspundă nevoilor variate ale comunităţii agricole, oferind soluţii inovatoare şi sustenabile atât pentru agricultura convenţională, cât şi pentru cea ecologică.
"Acest laborator, unic în ţară, se distinge prin flexibilitatea în producţia de tulpini derivate noi, adaptate provocărilor schimbărilor climatice", se precizează în comunicat.
Prima etapă a proiectului marchează finalizarea construcţiei unui laborator de dimensiuni medii, reprezentând un spaţiu tehnologic avansat şi bine echipat, în care compania a investit 3 milioane de lei. Etapa a doua a proiectului va începe spre finalul anului 2024, iar valoarea totală a investiţiei se va ridica la peste 6 milioane de lei.
Norofert este liderul cercetării pentru agricultura regenerativă şi unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de familia Popescu. În plină dezvoltare a facilităţilor de producţie care să susţină practici agricole sustenabile, la nivel internaţional, Norofert demonstrează angajament faţă de obiectivul neutralităţii climatice şi capacitatea de a inova într-un domeniu crucial pentru viitorul agriculturii şi a siguranţei alimentare.
Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacităţi proprii de producţie atât în aria inputurilor, cât şi de farming agricol, linii care vor cunoaşte dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convenţională, cât şi din cea ecologică, cu o nişă nouă a produselor convenţionale lichide, cu cerere tot mai mare.
Din 2020, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO şi, din octombrie 2021, acţiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO.
De-a lungul celor 4 ani de activitate în piaţa de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital şi 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative.
Obligaţiunile corporative ale companiei sunt tranzacţionate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul NRF25 începând cu 5 iunie 2020.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2757 / 19038 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile, cu o echipă coordonată de Alexandra Manciulea (partener)
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...