ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Numărul furnizorilor de Internet a scăzut de aproape cinci ori în România, în ultimii 17 ani (asociaţie)

18 Septembrie 2024   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, 43% dintre utilizatorii de Internet nu cunosc viteza serviciului la Internet pe care l-au contractat, iar 61% dintre respondenţi au spus că au achiziţionat serviciul pentru preţul cel mai mic.

 
 
Numărul furnizorilor de servicii de Internet a scăzut în România de aproape cinci ori, în ultimii 17 ani, de la 1.400 la circa 300, în prezent, conform datelor prezentate, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, de preşedintele Asociaţiei InterLAN, Eric Băleanu.

"Posibilitatea consumatorului final de a alege între mai multe oferte concurente este, în ultimul timp, din ce în ce mai limitată, în timp ce costurile cu infrastructura şi cu serviciile sunt în creştere, lucrul acesta defavorizând operatorii de reţele. În acelaşi timp, există presiune pe preţuri, iar piaţa de telecomunicaţii din România este dictată cumva de operatorii majoritari. Avem nişte preţuri care sunt de ani de zile îngheţate şi costuri care cresc de la an la an. Numărul de operatori este într-o continuă scădere. Am plecat de la peste 1.400 de operatori şi am ajuns, în momentul de faţă, în România, la puţin peste 300 de operatori de servicii de acces la Internet. În general, majoritatea operatorilor mici operează în unu, maximum două judeţe. Deci, dacă împărţim numărul total de operatori la numărul de judeţe, o să vedem că nu sunt chiar foarte mulţi şi oferta nu este chiar aşa de diversă. Competitorul principal deţine, în momentul de faţă, peste 70% din numărul de conexiuni, iar împreună cu ceilalţi doi operatori care domină piaţa, practic au aproape 99% din piaţă. Aşadar, toţi ceilalţi furnizori din piaţa de servicii de telecomunicaţii deţin 1% din total", a spus Băleanu.


Potrivit sursei citate, 43% dintre utilizatorii de Internet nu cunosc viteza serviciului la Internet pe care l-au contractat, iar 61% dintre respondenţi au spus că au achiziţionat serviciul pentru preţul cel mai mic.

În ceea ce priveşte preţurile pentru serviciile de Internet, România se află în topul primelor zece ţări care practică cele mai mici tarife.

"Costul internetului în România, pe baza datelor raportate de utilizatori, a rămas plat timp de foarte mulţi ani. Am extras un top al preţului conexiunilor la internet în ţările din regiune. După cum vedeţi, România este în afara zonei ţărilor din Uniunii Europene cu cu preţul la internet în general. În Uniunea Europeană cel mai mic preţ, în afară de România, este în Bulgaria, de 12 euro. În regiune, în general, intervalul este între 12 şi 17-18 euro. Am investigat în mai multe ţări din lume care este costul conexiunii la internet. Este un top care are peste o sută de poziţii şi am extras primele zece poziţii. România este, în momentul de faţă, pe locul şase la nivel global în topul celor mai ieftine conexiuni de acces la internet", a menţionat şeful Asociaţiei IntreLAN.

Reprezentanţi ai unor instituţii şi asociaţii de profil participă, miercuri, la evenimentul de specialitate "Internet.ro încotro în vremuri AI?", organizat de Digital Transformation Council.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5 / 17577
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...