ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

O nouă firmă de curierat rapid din România vrea să implementeze livrarea cu drone şi plata cu criptomonede

11 Martie 2021   |   Agerpres

"Efectele pandemiei de coronavirus se vor resimţi pe termen lung în activitatea din turism şi asta nu doar în România ci la nivel global", susţine Cristian Pandel.

 
 
Noua firmă de curierat rapid Memex intenţionează să utilizeze roboţi şi drone pentru a putea livra colete în zone greu accesibile din România, dar şi să implementeze plata cu monedele digitale.
 
"Cu o platformă tehnologică inovatoare, uşor de accesat şi utilizat, cu o flotă de maşini electrice în continuă creştere, Memex intră pe segmentul livrărilor de colete mici, până în 5 kilograme, propunându-şi să ofere timpi de livrare la costuri mai mici, cu o amprentă de carbon minimă şi flexibilitate în opţiuni de livrare pentru consumatori. Totodată, Memex îşi propune să revoluţioneze modul în care se desfăşoară activitatea de curierat în România şi are în plan inclusiv livrarea cu drone sau plata cu criptomonede, inspirându-se din modeluri de business de peste ocean", se arată într-un comunicat al Memento Group, care a lansat recent firma de curierat rapid Memex.
.
Piaţa de curierat rapid din România se află într-o continuă expansiune în ultima decadă, alimentată fiind de creşterea accelerată a segmentului e-commerce şi sporirea numărului de afaceri care şi-au mutat mare parte din activităţi în online. Acest avânt fiind accelerat în perioada scursă de la izbucnirea epidemiei de Covid-19, pe fondul modificării comportamentului de shopping al românilor, tot mai mulţi dintre aceştia apelează la magazine online, după cum o indică cele mai recente date statistice. Drept urmare, companiile de curierat din întreaga lume intenţionează să se extindă pentru a face faţă cererii în creştere din partea consumatorilor, să-şi extindă capacităţile de livrare şi să-şi modernizeze infrastructura reţelelor.
 
Fondatorul Memento Group, din care face parte şi brandul Christian Tour, antreprenorul Cristian Pandel, este cel care a demarat investiţia în nouă firmă de curierat rapid, după ce în ultimul an a lansat în România o companie aeriană şi un nou concept de retail pentru sănătate. Alături de Lucian Aldescu, omul care a lansat firma de curierat Pegasus şi fost CEO la DPD România, pariază pe o creştere considerabilă în domeniul curieratului şi coletăriei rapide.
 
"Efectele pandemiei de coronavirus se vor resimţi pe termen lung în activitatea din turism şi asta nu doar în România ci la nivel global", susţine Cristian Pandel.
 
Tocmai din acest motiv acesta a ales să consolideze poziţia grupului său de firme cu activităţi preponderent în turism, prin adăugarea de noi linii de business cum sunt retailul online sau curieratul rapid.
 
"Este cât se poate de plauzibil ca în următorii ani să apară flote de 'roboţi curier' capabile să acopere zone urbane extinse, dar şi puncte de livrare greu accesibile, în sate îndepărtate de munte, în Delta Dunării sau în orice loc în care un client poate fi localizat de o aplicaţie smart prin intermediul unui telefon mobil", a adăugat el.
 
Pe de altă parte, Lucian Aldescu Managing Partner şi CEO Memex, afirmă că noua firmă de curierat are avantajul de a porni fără "balastul" pe care îl au companiile consacrate din România, respectiv logistica greoaie şi costisitoare, reţeaua de distribuţie rigidă, flote învechite şi greu de întreţinut.
 
De asemenea, roboţii şi dronele nu sunt singurele care fac parte dintr-o strategie îndrăzneaţă în industrie, ci şi plata cu monedele digitale.
 
"Memex îşi propune ca pe noua sa platformă să implementeze cât de curând şi plata cu monedele digitale, Bitcoin, într-o primă etapă", spun reprezentanţii companiei.
 
Pe termen mediu, compania estimează o investiţie de două milioane de euro în sistemele informatice necesare gestionării şi organizării serviciului de curierat şi în resursa umană, respectiv reţeaua de distribuţie. În ceea ce priveşte dezvoltarea capacităţii logistice şi extinderea reţelei, este planificată deschiderea a circa 600 noi puncte de colectare şi livrare în întreaga ţară, până la finele anului 2021.
 
Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro în 2019, Memento Group, are sediul central în Amsterdam şi operaţiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Republica Moldova şi SUA.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12808 / 17349
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
Schoenherr a asistat fondurile BlackPeak Capital și Catalyst Romania Fund II în runda de finanțare Seria B de 10 milioane EUR pentru Leanpay. Partenerul Mădălina Neagu a coordonat echipele din 5 jurisdicții
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...