ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dentons o numește pe Kate Barton în funcția de CEO global

26 Iulie 2024   |   BizLawyer

Kate Barton îl succedă pe Elliott Portnoy, fondator și CEO global care a fost în funcție din anul 2013

 
 
Dentons, cea mai mare firmă globală de avocatură, a anunțat că în urma consultărilor purtate cu Consiliului său de Administrație și al Comitetului Consultativ Global, Kate Barton a fost aleasă CEO global. Barton se va alătura echipei Dentons, după o distinsă carieră de 35 de ani în cadrul EY, ocupând numeroase roluri de conducere executivă, cel mai recent ca Vicepreședinte Global. Ea îl va succeda pe Elliott Portnoy, fondator și CEO global, care a fost în funcție din anul 2013.

Barton a condus multiple entități de business ale grupului EY, o organizație care operează în 150 de țări din întreaga lume și evaluată la o valoare de 50 de miliarde de dolari. Dincolo de activitatea sa de Vicepreședinte Global, Barton a fost de asemenea CEO al Serviciilor de Consultanță Fiscală, Juridică și de Resurse Umane, care are o echipă globală de 70.000 de profesioniști și care, sub conducerea sa, a generat venituri care au depășit 11 miliarde de dolari. Printre alte realizări profesionale, a contribuit la transformarea practicii globale de consultanță fiscală prin investiții strategice în personal, tehnologie, centre globale de servicii, metode și procese de înaltă clasă, și a contribuit de asemenea la activitatea de fuziuni și achiziții.


Barton se va alătura echipei Dentons la începutul lunii septembrie, pentru inițierea procedurii de preluare a funcției deținute până acum de Portnoy, al cărui mandat se încheie în data de 9 noiembrie 2024. Barton își va începe mandatul la 10 noiembrie 2024.

“Kate are o experiență vastă în coordonarea unei organizații globale care furnizează servicii profesionale complexe, și deține abilități remarcabile în gestionarea echipelor, proceselor și sistemelor. Experiența încununată de succes în oferirea de servicii către clienți, combinată cu o abordare atentă a a aspectelor de integrare, o recomandă ca pe o persoană ideală pentru a coordona activitatea firmei noastre” a declarat Elliott Portnoy, Global CEO. “Are întreg sprijinul meu necondiționat, și am încredere că va călăuzi Dentons către un și mai mare succes.”

Reflectând la numirea sa, Kate Barton a declarat, “Am urmărit Dentons cum își redefinește cadrul serviciilor juridice prin strategia sa de afaceri inovatoare și serviciile oferite clienților. Sub conducerea lui Elliott, această firmă s-a diferențiat prin abordarea sa policentrică și angajamentele sale integrate transfrontaliere și multidisciplinare oferite clienților, dovedind că abordarea unitară și funcționarea ca un singur organism are un impact mult mai mare. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu Elliott în această tranziție și să cooperez cu echipele de management regional pentru a continua să provocăm normele acestei industrii și să ne adaptăm la lumea în continuă schimbare a tehnologiei și inovației. Vom aborda provocările cu care se confruntă firmele de avocatură și firmele de servicii profesionale din întreaga lume, pentru a oferi excelență în beneficiul oamenilor și clienților noștri.

În calitate de fondator și CEO global, Portnoy a supervizat dezvoltarea semnificativă a firmei – Dentons deservește clienți în 167 de birouri, în 82 de țări – în timp ce a promovat abordarea sa distinctivă “global într-o manieră unică, și în același timp profund locală” în furnizarea serviciilor profesionale. Sub conducerea lui Elliott Portnoy, Dentons a devenit una din cele mai cunoscute firme de avocatură, precum și una din cele mai apreciate firme de avocatură în sondajele celor mai importanți beneficiari de servicii de soluții juridice și de afaceri din lume.

“Atât Dentons cât și profesia juridică într-un sens larg au avut un beneficiu enorm ca urmare a realizărilor și a managementului vizionar a lui Elliott. Îi mulțumim pentru activitatea sa și pentru că a determinat Dentons să continue să prospere în mediul dinamic de astăzi”, a declarat Nicholas Howon Park, Non-Executive Chair al Global Board – Dentons. “Kate și-a arătat cel mai înalt angajament față de scopul nostru – redefinirea posibilului, și modelarea viitorului – mă adresez în numele conducerii noastre și salut venirea ei în cadrul organizației noastre.”

Procesul de numire a fost coordonat de către Gerald Singham, președinte al Comitetului Global Dentons pentru Recrutare și Guvernanță, cu sprijinul Consiliului său de Administrație și al Comitetului Consultativ Global (care include consiliile locale și regionale). Procesul a explorat atât candidați interni, cât și candidați externi din toate regiunile.

Barton a primit numeroase premii și distincții de-a lungul carierei sale, inclusiv “Female Executive of the Year” acordat de Women World Awards pentru contribuția la inovații în tehnologie în cadrul practicii de consultanță fiscală, “Woman of the Year – Business Services” conferit de Stevie Awards, precum și “Women of Influence” acordat de New York Business Journal. Este membră a consiliilor de administrație a All Stars National, Shanti Bhavan, The Ireland Funds Dinner Committee, Boston College Law Deans Advisory Council și a Boston University School of Management Advisory Council. Deține o certificare Certified Public Accountant (CPA) în New York and Massachusetts, este membră a barourilor Massachusetts și Boston, și are certificare NACD Director Certified în guvernanță corporativă. Barton a obținut diplomă de master în Drept în domeniul fiscal în cadrul Facultății de Drept a Universității din Boston, licențiată în Drept, cu diplomă de excelență academică, Order of the Coif, acordată de Facultatea de Drept a Universității din Boston pe care a absolvit-o cu distincția Magna Cum Laude, precum și licență în Administrarea Afacerilor în cadrul Universității din Boston.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 15
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...