OMV Petrom semnează un acord de achiziţie directă de energie electrică din surse fotovoltaice
20 Decembrie 2024
AgerpresAcordul include trei PPA-uri (contracte bilaterale negociate direct în domeniul energiei sau aşa-numitele Power Purchase Agreements - n.r.) care vizează diferite proiecte fotovoltaice din portofoliul DRI din România, ce se întinde pe o durată de 8,5 ani şi acoperă aproximativ 100 GWh pe an la un preţ fix.
OMV Petrom semnează cu DRI, subsidiara Grupului DTEK, cel mai mare investitor privat în sectorul energetic din Ucraina, un acord de achiziţie directă de energie electrică din surse fotovoltaice, potrivit unui comunicat al companiei.
Acordul include trei PPA-uri (contracte bilaterale negociate direct în domeniul energiei sau aşa-numitele Power Purchase Agreements - n.r.) care vizează diferite proiecte fotovoltaice din portofoliul DRI din România, ce se întinde pe o durată de 8,5 ani şi acoperă aproximativ 100 GWh pe an la un preţ fix.
"Acordul va ajuta la accelerarea tranziţiei energetice a României şi la realizarea obiectivelor strategice ale OMV Petrom. PPA-ul este un acord pachet, care reuneşte trei PPA-uri încheiate între DRI şi OMV Petrom, pe o perioadă de 8,5 ani, pentru aproximativ 100 GWh pe an la un preţ fix, incluzând vânzarea directă de electricitate şi Garanţii de Origine", se menţionează în comunicat.
Acordul include trei PPA-uri (contracte bilaterale negociate direct în domeniul energiei sau aşa-numitele Power Purchase Agreements - n.r.) care vizează diferite proiecte fotovoltaice din portofoliul DRI din România, ce se întinde pe o durată de 8,5 ani şi acoperă aproximativ 100 GWh pe an la un preţ fix.
"Acordul va ajuta la accelerarea tranziţiei energetice a României şi la realizarea obiectivelor strategice ale OMV Petrom. PPA-ul este un acord pachet, care reuneşte trei PPA-uri încheiate între DRI şi OMV Petrom, pe o perioadă de 8,5 ani, pentru aproximativ 100 GWh pe an la un preţ fix, incluzând vânzarea directă de electricitate şi Garanţii de Origine", se menţionează în comunicat.
Conform sursei citate, livrarea directă a energiei electrice va începe în ianuarie 2026, OMV Petrom urmând să achiziţioneze 62% din energia produsă de centralele fotovoltaice Glodeni I şi Glodeni II ale DRI, proiecte cu o capacitate combinată de 113 MWp.
Începând din ianuarie 2027, OMV Petrom va achiziţiona 50% din producţia parcului fotovoltaic Văcăreşti al DRI, cu o capacitate de 126 MWp, a cărui construcţie va începe în 2025.
"Este un acord important pentru DRI şi pentru sectorul regenerabil din România, fiind cel mai mare acord de achiziţie directă de energie solară din ţară. Asigurarea unor acorduri pe termen lung de achiziţie a energiei este esenţială pentru a facilita creşterea energiei regenerabile şi demonstrează că energia curată reprezintă o alternativă competitivă. Suntem încântaţi să semnăm acest acord cu OMV Petrom, una dintre cele mai mari şi puternice companii din România. Prin acest acord, contribuim la accelerarea tranziţiei energetice a României şi la realizarea obiectivelor strategice ale OMV Petrom", a afirmat John Stuart, directorul general al DRI, citat în comunicat.
Energia produsă de proiectele DRI care nu va fi vândută prin PPA-ul cu OMV Petrom va fi tranzacţionată pe piaţă prin subsidiara DTEK, D.Trading, se mai arată în comunicat.
DRI deţine în prezent 299 MW în portofoliul său din România, inclusiv primul parc eolian construit în ţară în ultimul deceniu. Compania îşi propune să construiască 1 GW de energie regenerabilă şi proiecte de stocare a energiei în România până în 2030. În total, în pieţele sale prioritare, DRI are un portofoliu de 1,3 GW de proiecte operaţionale, în construcţie şi în diverse etape de dezvoltare - în linie cu obiectivul său de a construi un portofoliu de 5 GW până în 2030.
DRI este o companie dedicată să accelereze tranziţia energetică în Europa Centrală şi de Sud-Est. Misiunea companiei este de a lucra în ţări cu potenţial din Europa pentru a contribui la atingerea obiectivelor net zero, prin dezvoltarea unui portofoliu de 5 GW de energie regenerabilă şi baterii de stocare până în 2030. DRI lucrează în acest moment în Croaţia, Italia, Polonia şi România. A dezvoltat deja un portofoliu de energie eoliană onshore şi solară, iar la finalul anului 2023 a finalizat construcţia primelor parcuri solare şi eoliene în România, care acum produc energie.
DRI este subsidiară a Grupului DTEK, cel mai mare investitor privat în sectorul energetic din Ucraina, care dezvoltă proiecte de energie regenerabilă în UE.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 184 / 18383 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...