ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Preţuri mai mari pentru locuinţele de la periferie şi zonele limitrofe (dezvoltator imobiliar)

24 Martie 2023   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, preţul locuinţelor de lux, însă, s-a dublat, sau chiar triplat, în funcţie de zonă.

 
 
Locuitorii zonelor urbane s-au reorientat, după experienţa lockdown-ului, către achiziţia de locuinţe în zonele limitrofe sau în cartiere rezidenţiale private, ceea ce a avut un impact puternic asupra preţurilor din piaţă, diferenţa dintre preţul unui apartament în zona centrală/semicentrală şi unul la periferie fiind tot mai mică, semnalează un dezvoltator imobiliar printr-un comunicat remis AGERPRES.
 
Potrivit sursei citate, preţul locuinţelor de lux, însă, s-a dublat, sau chiar triplat, în funcţie de zonă.
 
"Din fericire, Capitala se extinde uşor-uşor, transformând zonele limitrofe în aşa-zisele "suburbii" ale metropolelor internaţionale, oferind locuitorilor toate facilităţile pe care le-ar avea şi în centrul oraşului. Ba mai mult, pentru a fugi de agitaţia urbană, mulţi s-au relocat în zone mai liniştite, la marginea oraşului sau chiar în localităţile din apropiere. Conform raportului trimestrial imobiliare.ro, preţul locuinţelor de la periferie a crescut cu 4,8% la final de 2022 faţă de anul anterior, în timp ce zona semicentrală a înregistrat o creştere de doar 0,7%", a declarat Elena Dumitrache, director de vânzări Eden Capital.
 
Aceasta a subliniat că piaţa imobiliară medium-high nu a avut atât de mult de suferit în această perioadă, întrucât bani există în piaţă. Conform datelor ANCPI, peste 50% dintre tranzacţiile imobiliare din anul 2022 au fost făcute cash, un fapt confirmat şi de compania imobiliară.
 
Raportul cerere-ofertă este factor important în construirea preţului unei locuinţe, mai semnalează comunicatul. Pe lângă o creştere naturală a costurilor de construcţie şi, implicit, a preţului de vânzare, cauzate de inflaţie şi evenimentele globale recente (război, pandemie), preţul în piaţa imobiliară a suferit modificări şi ca urmare a tendinţelor de cumpărare.
 
"Cererea a crescut substanţial pentru zone în care oferta era oricum scăzută, adică în special pentru locuinţe cu grădină sau cât mai apropiate de zone verzi (păduri, parcuri) sau în ansambluri cu cât mai multe facilităţi de recreere (bazin de înot, zone de fitness şi wellness, piste de alergare etc.) - cu 14% în trimestrul II din 2020", a spus Elena Dumitrache.
 
Compania Eden Capital are capital integral românesc a livrat în ultimii 7 ani circa 1.600 de locuinţe în Bucureşti, în special în zona de nord, şi are în dezvoltare alte 1.700 apartamente. Eden Capital Development este prezentă pe piaţa rezidenţială din Bucureşti din anul 2009. Compania are în portofoliu, sub marca Cortina, cinci ansambluri construite deja sau aflate în curs de dezvoltare - Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina Forest si Cortina 126. Separat de conceptul Cortina, compania a mai dezvoltat ansamblurile Dinamic City (166 apartamente), Four City North (568 apartamente) şi Delta City (333 apartamente).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4719 / 17945
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
Bondoc și Asociații SCA a asistat UniCredit SpA în legătură cu achiziția Alpha Bank România SA | Echipa extinsă, formată din peste 20 de avocați, dintre care șase parteneri, a fost coordonată de Lucian Bondoc (Managing Partner) și Simona Petrișor (Partener). White & Case a asigurat asistența cu privire la legea engleză
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...