ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Producţia industrială a scăzut cu 2% în primele opt luni ale anului (serie brută)

14 Octombrie 2024   |   Agerpres

Datele INS relevă faptul că, la nivelul lunii august din acest an, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 12,8%, din cauza industriei prelucrătoare (-14,3%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,8%) şi industriei extractive (-1,2%).

 
 
Producţia industrială a României a înregistrat o scădere de 2%, ca serie brută, în primele opt luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2023, respectiv cu 1,4% ca serie ajustată, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, în intervalul 1 ianuarie - 31 august 2024, ca serie brută, au fost raportate reduceri de activitate în trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,5%), industria prelucrătoare (-1,6%) şi industria extractivă (-0,6%).

Totodată, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în acelaşi interval de analiză, scăderea producţiei industriale a fost determinată de rezultatele din producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,9%), industria prelucrătoare (-1%) şi industria extractivă (-0,5%).


Datele INS relevă faptul că, la nivelul lunii august din acest an, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 12,8%, din cauza industriei prelucrătoare (-14,3%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,8%) şi industriei extractive (-1,2%).

În acelaşi timp, ca serie ajustată, s-a consemnat o creştere de 1,1% a producţiei industriale de la o lună la alta, datorită activităţilor din industria prelucrătoare (+1,7%). Pe de altă parte, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, precum şi industria extractivă au scăzut cu 4,5%, respectiv cu 1,2%.

Raportat la august 2023, în august 2024, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,3%, pe fondul diminuării rezultatelor din producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5%), industria prelucrătoare (-4,5%) şi industria extractivă (-0,4%).

Ca serie ajustată, declinul producţiei industriale a fost de 2%, efect al scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,7%) şi industria prelucrătoare (-2%). În schimb, industria extractivă a rămas la acelaşi nivel, în august, anul curent comparativ cu luna similară din anul anterior.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 32 / 17778
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...