ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raport KPMG: Majoritatea companiilor din România publică informaţii privind sustenabilitatea

28 Noiembrie 2024   |   Agerpres

La nivelul României, dintre cele o sută de companii analizate, 78 au publicat informaţii privind sustenabilitatea fie într-un raport de sine stătător, fie ca parte a raportului de management.

 
 
Peste jumătate dintre cele mai mari 250 de companiile globale (56%) au, în prezent, un lider de sustenabilitate, în creştere de la 45%, în 2022, în timp ce la nivel local, majoritatea entităţilor publică informaţii referitoare la sustenabilitate, reiese dintr-un raport KPMG, publicat joi.

În acelaşi context, 95% din eşantionul de companii analizate publică la ora actuală ţintele de reducere a emisiilor de carbon, faţă de 80% în urmă cu doi ani, în timp ce trei din zece (30%) dintre cele mai mari o sută de companii iau în considerare obiectivele de sustenabilitate în stabilirea remunerării liderilor executivi, comparativ cu 24%, în 2022.

La nivelul României, dintre cele o sută de companii analizate, 78 au publicat informaţii privind sustenabilitatea fie într-un raport de sine stătător, fie ca parte a raportului de management. Comparativ cu studiul anterior realizat în 2022, s-a înregistrat o creştere de patru puncte procentuale a numărului de companii raportoare.


Potrivit sursei citate, dintre cele 78 de companii, 30 publică un raport local la nivel de entitate sau subsidiară, ceea ce reprezintă o creştere de 43% în comparaţie cu cercetarea din perioada anterioară. Totodată, dintre cele 30 de companii care publică un raport local, opt sunt entităţi cu acţionariat românesc, ceea ce reprezintă, din nou, o creştere de 33% faţă de 2022 în ceea ce priveşte companiile locale care publică un raport de sustenabilitate.

În ceea ce priveşte standardele de raportare, GRI (Global Reporting Initiative, n.r.) rămâne alegerea preferată pentru 93% dintre companiile locale, iar 47% dintre acestea utilizând concomitent şi standardele SASB (Sustainability Accounting Standards Board, n.r.). Printre companiile analizate se numără şi una care a publicat primul său raport CSRD (Directiva privind raportarea corporativă în materie de sustenabilitate, n.r.).

De asemenea, doar 70% dintre companiile locale şi-au publicat analiza de Taxonomie şi 37% au declarat că au început să se pregătească pentru implementarea CSRD prin realizarea analizei de dublă materialitate.

Lansat pentru prima dată în anul 1993, studiul KPMG privind Raportarea Sustenabilităţii este realizat la fiecare doi ani şi oferă o analiză a rapoartelor de sustenabilitate şi ESG emise de 5.800 de companii din 58 de ţări şi jurisdicţii, inclusiv România. Cu peste 180.000 de puncte de date combinate într-un singur set de informaţii, raportul oferă o analiză exhaustivă a progresului în raportarea ESG de către cele mai mari companii din lume.

Analiza include date despre "N100" - cele mai mari 100 de companii din lume şi "G250" - cele mai mari 250 de companii din lume după venituri, pe baza clasamentului Fortune 500 din 2023.

KPMG este o organizaţie globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor, cu activitate în 143 de ţări şi aproape 273.000 de angajaţi în firmele-membre din întreaga lume.

În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanta, Iaşi, Timişoara şi Chişinău.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 83 / 18147
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR semnează a 28-a tranzacție de private equity din ultimii 2 ani. Firma de avocați a asistat cu succes Abris Capital Partners în exit-ul din Pehart Grup
Consolidare pe piață agricolă pentru un jucător important din domeniul comerțului cu produse agricole și de morărit, prin finanțarea asistată de Bulboacă și Asociații
Schoenherr își extinde Italian Desk într-o structură inovatoare la nivelul Europei Centrale și de Est
Wolf Theiss a asistat BCR cu privire la acordarea unei finanțări de 29,5 mil. € pentru clădirea de birouri Unirii View din București. Claudia Chiper (partener) a coordonat echipa
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Client Choice by Lexology | Patru avocați din România au primit recunoaștere anul acesta și au fost incluși în categoria Global Elite Thought Leader. Georgiana Bădescu (partener Schoenherr) și Luminița Popa (fondator Popa Legal), printre profesioniștii români recomandați de clienți pentru serviciile ireproșabile și calitatea asistenței oferite
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Irina Stănică, absolventă „Magna cum Laude” a Facultății de Drept și coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii de la Toncescu și Asociații - KPMG Legal, promovată recent pe poziția de Partener: ”Evoluția unui avocat depinde de un echilibru între talent, muncă și capacitatea de adaptare la schimbare. Consider că un comportament etic, împreună cu competența tehnică și relațiile interpersonale, fac ca un avocat să facă un pas în față într-un mediu competitiv”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...