
Raport KPMG: Majoritatea companiilor din România publică informaţii privind sustenabilitatea
28 Noiembrie 2024
AgerpresLa nivelul României, dintre cele o sută de companii analizate, 78 au publicat informaţii privind sustenabilitatea fie într-un raport de sine stătător, fie ca parte a raportului de management.
Peste jumătate dintre cele mai mari 250 de companiile globale (56%) au, în prezent, un lider de sustenabilitate, în creştere de la 45%, în 2022, în timp ce la nivel local, majoritatea entităţilor publică informaţii referitoare la sustenabilitate, reiese dintr-un raport KPMG, publicat joi.
În acelaşi context, 95% din eşantionul de companii analizate publică la ora actuală ţintele de reducere a emisiilor de carbon, faţă de 80% în urmă cu doi ani, în timp ce trei din zece (30%) dintre cele mai mari o sută de companii iau în considerare obiectivele de sustenabilitate în stabilirea remunerării liderilor executivi, comparativ cu 24%, în 2022.
La nivelul României, dintre cele o sută de companii analizate, 78 au publicat informaţii privind sustenabilitatea fie într-un raport de sine stătător, fie ca parte a raportului de management. Comparativ cu studiul anterior realizat în 2022, s-a înregistrat o creştere de patru puncte procentuale a numărului de companii raportoare.
În acelaşi context, 95% din eşantionul de companii analizate publică la ora actuală ţintele de reducere a emisiilor de carbon, faţă de 80% în urmă cu doi ani, în timp ce trei din zece (30%) dintre cele mai mari o sută de companii iau în considerare obiectivele de sustenabilitate în stabilirea remunerării liderilor executivi, comparativ cu 24%, în 2022.
La nivelul României, dintre cele o sută de companii analizate, 78 au publicat informaţii privind sustenabilitatea fie într-un raport de sine stătător, fie ca parte a raportului de management. Comparativ cu studiul anterior realizat în 2022, s-a înregistrat o creştere de patru puncte procentuale a numărului de companii raportoare.
Potrivit sursei citate, dintre cele 78 de companii, 30 publică un raport local la nivel de entitate sau subsidiară, ceea ce reprezintă o creştere de 43% în comparaţie cu cercetarea din perioada anterioară. Totodată, dintre cele 30 de companii care publică un raport local, opt sunt entităţi cu acţionariat românesc, ceea ce reprezintă, din nou, o creştere de 33% faţă de 2022 în ceea ce priveşte companiile locale care publică un raport de sustenabilitate.
În ceea ce priveşte standardele de raportare, GRI (Global Reporting Initiative, n.r.) rămâne alegerea preferată pentru 93% dintre companiile locale, iar 47% dintre acestea utilizând concomitent şi standardele SASB (Sustainability Accounting Standards Board, n.r.). Printre companiile analizate se numără şi una care a publicat primul său raport CSRD (Directiva privind raportarea corporativă în materie de sustenabilitate, n.r.).
De asemenea, doar 70% dintre companiile locale şi-au publicat analiza de Taxonomie şi 37% au declarat că au început să se pregătească pentru implementarea CSRD prin realizarea analizei de dublă materialitate.
Lansat pentru prima dată în anul 1993, studiul KPMG privind Raportarea Sustenabilităţii este realizat la fiecare doi ani şi oferă o analiză a rapoartelor de sustenabilitate şi ESG emise de 5.800 de companii din 58 de ţări şi jurisdicţii, inclusiv România. Cu peste 180.000 de puncte de date combinate într-un singur set de informaţii, raportul oferă o analiză exhaustivă a progresului în raportarea ESG de către cele mai mari companii din lume.
Analiza include date despre "N100" - cele mai mari 100 de companii din lume şi "G250" - cele mai mari 250 de companii din lume după venituri, pe baza clasamentului Fortune 500 din 2023.
KPMG este o organizaţie globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor, cu activitate în 143 de ţări şi aproape 273.000 de angajaţi în firmele-membre din întreaga lume.
În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanta, Iaşi, Timişoara şi Chişinău.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1367 / 19431 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
CMS, alături de Bitdefender la achiziția Mesh Security | Horea Popescu (Managing Partner CMS România) și Mircea Moraru (Senior Counsel), în echipa multidisciplinară coordonată de la Londra, care a oferit consultanță cumpărătorului în toate aspectele tranzacției supusă acum aprobărilor din partea autorităților de reglementare
“Schimbare” este cuvântul de ordine pe piața muncii, spun avocații de Employment de la Mușat & Asociații, fenomenul fiind potențat de avansul tehnologic rapid, evoluția așteptărilor angajaților și necesitatea adaptării la noile realități economice și sociale | Echipa gestionează un număr mare de proiecte care implică restructurări ample ale companiilor multinaționale, creşterea numărului de litigii fiind evidențiată în analiza tendințelor observate. De vorbă cu membrii echipei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2025
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Real Estate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...