
Restart Energy finalizează încă un proiect fotovoltaic
09 Octombrie 2024
AgerpresPanourile acoperă o suprafaţă de 3.500 mp şi vor produce 430 MWh de energie pe an, acoperind aproximativ 12% din consumul energetic al companiei.
Restart Energy a finalizat implementarea unui proiect fotovoltaic pentru Fileca Industry, companie specializată în producţia de fire pentru tricotaje şi ţesături, în valoare de peste 300.000 de euro, investiţia beneficiarului urmând să fie amortizată în aproximativ 4 ani, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
Conform sursei citate, proiectul este format din 852 panouri situate pe acoperişul imobilului aparţinând beneficiarului, din localitatea Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud.
Panourile acoperă o suprafaţă de 3.500 mp şi vor produce 430 MWh de energie pe an, acoperind aproximativ 12% din consumul energetic al companiei.
"Centrala fotovoltaică construită de Restart Energy ne ajută să evităm eliberarea în atmosferă a peste 3.300 de tone de CO2 în următorii 25 de ani, ceea ce echivalează cu o reducere de peste 2 milioane de euro a costurilor cu energia pe întreaga perioadă de viaţă a proiectului", a afirmat Giacomo Livi, Administrator Fileca Industry, citat în comunicat.
Conform sursei citate, proiectul este format din 852 panouri situate pe acoperişul imobilului aparţinând beneficiarului, din localitatea Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud.
Panourile acoperă o suprafaţă de 3.500 mp şi vor produce 430 MWh de energie pe an, acoperind aproximativ 12% din consumul energetic al companiei.
"Centrala fotovoltaică construită de Restart Energy ne ajută să evităm eliberarea în atmosferă a peste 3.300 de tone de CO2 în următorii 25 de ani, ceea ce echivalează cu o reducere de peste 2 milioane de euro a costurilor cu energia pe întreaga perioadă de viaţă a proiectului", a afirmat Giacomo Livi, Administrator Fileca Industry, citat în comunicat.
La rândul său, Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy, a subliniat că echipa Restart Energy asigură integral un proiect de eficientizare energetică, de la consultanţă şi documentaţie, până la proiectare şi montare.
"Orice suprafaţă disponibilă - o hală industrială, un teren sau chiar şi o parcare - poate fi folosită pentru instalarea cu succes a unui sistem fotovoltaic care va reduce semnificativ costurile cu energia şi va contribui la atenuarea efectelor schimbărilor climatice", a adăugat Armand Domuţa.
În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.
În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.
În iunie 2024, grupul Restart Energy a încheiat un contract de racordare cu Transelectrica în valoare de 56 de milioane de lei pentru un parc fotovoltaic de 500 MW, în urma căruia peste 200.000 de gospodării vor fi alimentate cu energie verde. Parcul fotovoltaic va produce anual peste 800 000 MWh şi va ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 400.000 tone pe an, respectiv 12 milioane de tone de CO2 evitate, pe toată perioada de viaţă a proiectului, însemnând beneficii de mediu în valoare de peste 1 miliard de dolari.
Portofoliul de proiecte fotovoltaice al Grupului Restart Energy în curs de dezvoltare este de peste 1.000 MWp.
În iunie 2024, Restart Energy a emis cea de-a doua emisiune de obligaţiuni corporative, după cea din 2021, REO29E, care urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti.
Restart Energy este o companie din prima linie în domeniul energiei care deţine capital mixt româno-american. Cu o expertiză de peste 15 ani a echipei de management, Armand Domuţa şi Renato Doicaru înfiinţează în 2015 Restart Energy ajungând în prezent la un portofoliu de peste 150 de proiecte de energie solară regenerabilă.
Înfiinţată în 2003, la Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud ca afacere de familie specializată în producţia de fire pentru tricotaje şi ţesături, Fileca Industry este în prezent una dintre companiile lider din domeniu şi face parte din grupul italian Ecafil Best Spa fondat în Calenzano, Italia, în 1948.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1745 / 19463 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...