ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KRUK: Românii afirmă că nu-și asumă riscuri, cu toate acestea, se feresc de asigurări

02 Iulie 2019   |   T. S.

Plata datoriilor este o obligaţie, iar în ceea ce priveşte percepţia despre cei care nu îşi plătesc datoriile, 30% dintre românii fără datorii şi 22% dintre cei cu datorii sunt de părere că persoanele care evită plata datoriilor trebuie pedepsite sever, spre deosebire de 41% dintre spaniolii fără datorii şi 33% dintre cei cu datorii, care au spus acelaşi lucru.

 
 
Românii își asumă puține riscuri și se declară a fi prudenți, conform studiului comparativ comandat de Grupul KRUK la sfârşitul anului trecut, pe câteva pieţe europene unde desfăşoară operaţiuni, şi anume: Polonia, România, Italia şi Spania. Astfel, numai 17% dintre românii fără datorii și 25% dintre cei care înregistrează datorii îşi asumă riscuri, în comparație cu spaniolii, care își asumă riscuri în proporție de 30% în cazul celor cu datorii și 27% în cazul celor fără datorii.
 
Cu toate acestea, numai 10% dintre români, cu sau fără datorii, declară că preferă să încheie polițe de asigurare pentru tot ceea ce este important, cum ar fi sănătate sau viață, călătorii, mașină, locuință și altele. În cazul spaniolilor, situația este similară în rândul persoanelor fără datorii, cu un procent de 11%, în timp ce persoanele cu datorii preferă asigurările pentru orice, în proporție de 21%.  Italienii preferă să încheie numai asigurările obligatoii, au răspuns 52% dintre cei fără datorii şi 48% dintre cei cu datorii.


În rândul celor care au spus că ar încheia o poliţă de asigurare numai în cazul în care este obligatorie, procentul respondenţilor fără datorii este mai mare decât procentul celor cu datorii: 52% dintre spaniolii şi 37% dintre românii fără datorii, comparativ cu 48% spaniolii şi 36% românii cu datorii.  Pe de altă parte, 43,5% dintre  polonezii făra datorii şi 33,5% dintre cei cu datorii au răspuns că ar încheia o asigurare pentru ceea ce este valoros pentru ei, pe lângă asigurările obligatorii.

Plata datoriilor este o obligaţie, iar  în ceea ce priveşte percepţia despre cei care nu îşi plătesc datoriile, 30% dintre românii fără datorii şi 22% dintre cei cu datorii sunt de părere că persoanele care evită plata datoriilor trebuie pedepsite sever, spre deosebire de 41% dintre spaniolii fără datorii şi 33% dintre cei cu datorii, care au spus acelaşi lucru. Pe de altă parte, 62% dintre românii şi 53% dintre spaniolii fără datorii sunt de părere că cei care evită plata datoriilor greşesc, însă, poate au motive întemeiate pentru care fac acest lucru, faţă de 68% dintre români cu datorii şi 57% dintre spanioli cu datorii care sunt de aceeaşi părere, observându-se astfel că românii sunt mai toleranți decât alte nații.

În Polonia, Spania şi Italia se observă că respondenţii îşi programează banii pentru vacanţă: persoanele fără datorii şi-ar finanţa vacanţa din venituri curente, în timp ce unele persoane cu datorii ar fi înclinate să ia un împrumut, spontan, pentru vacanţă. În România însă, 43% dintre respondenţii fără datorii şi 40% dintre cei cu datorii economisesc câteva luni pentru vacanţă, iar un procent similar de 40% dintre respondenţi economisesc chiar tot anul, fie că ne referim la cei cu datorii, fie la cei fără datorii.

Cât despre grijile pentru plata unui împrumut, un procent mai mare dintre spaniolii fără datorii, 54%, faţă de 45% cei cu datorii, sunt  îngrijoraţi când vine vorba despre plata acestuia. În  România,  persoanele cu datorii, în procent de 67%, şi cele fără datorii , în procent de 56%, sunt  îngrijorate de plata unui împrumut.
În România şi Spania, studiul Obiceiurile financiare ale... românilor/spaniolilor a fost implementat la sfârşitul anului trecut de agenţia de cercetare de piaţă iSense Solutions. Cercetările de piaţă au fost realizate pe eşantioane reprezentative la nivel naţional, de 800 de persoane, în Italia de exemplu, până la 1.200 de persoane în Polonia. Respondenţii au avut vârste peste 18 ani, vârsta medie a acestora variind între 43 în Polonia şi 46 în Italia. Metodologia de cercetare implementată de iSense Solutions în România a fost sondaj online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de aproximativ 900 persoane, cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban şi rural, cu o distribuţie de 600 de respondenţi, persoane fără datorii şi aproximativ 300 de respondenţi, persoane cu datorii. De asemenea, și studiul din Spania, realizat tot de către iSense Solutions,  a fost efectuat online,  pe un eșantion de 800 de respondenti, cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban și rural, cu o distribuție de aproximativ 600 de respondenți fără datorii și aproximativ 200 cu datorii.

Despre KRUK România S.R.L
KRUK România este membră a Grupului KRUK și a fost înființată în anul 2007. KRUK S.A. este cea mai mare companie de management al creanțelor din Polonia. Compania este prezentă pe piața din România din 2007, unde este de asemenea, unul dintre liderii de piață. Grupul KRUK desfășoară operațiuni și în Republica Cehă, Slovacia, Germania, Italia și Spania. Compania a fost listată pe Bursa de Valori Varșovia îm anul 2011.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16512 / 17258
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...