
Romsilva: Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn pe picior, la licitaţia pentru anul 2023
20 Ianuarie 2023
AgerpresAstfel, din cei 2,515 milioane mc de lemn oferit, agenţii economic au adjudecat 2,266 milioane mc, iar faţă de licitaţia principală organizată în anul 2022, procentul de adjudecare raportat la volumul oferit a fost cu 6% mai mare, de la an la an.
Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn pe picior oferit de Romsilva în cadrul licitaţiei principale, pentru anul de producţie 2023, informează Regia Naţională a Pădurilor (RNP), într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.
Astfel, din cei 2,515 milioane mc de lemn oferit, agenţii economic au adjudecat 2,266 milioane mc, iar faţă de licitaţia principală organizată în anul 2022, procentul de adjudecare raportat la volumul oferit a fost cu 6% mai mare, de la an la an.
Potrivit sursei citate, licitaţia principală s-a derulat în lunile noiembrie şi decembrie, la nivelul Direcţiilor Silvice, prin intermediul platformei electronice de licitaţii, care asigură transparenţă totală, reducerea birocraţiei, echidistanţă, acces nelimitat ca număr de participanţi, precum şi condiţii sporite de concurenţialitate.
Preţul mediu de pornire în cadrul licitaţiei principale, pentru lemnul oferit pe picior, a fost de 269,91 lei/metru cub, iar preţul mediu de adjudecare a fost de 410,22 lei/metru cub, cu 5% mai mare decât preţul mediu obţinut în 2022.
Romsilva menţionează că va pune pe piaţă în acest an un volum de 10 milioane de metri cubi recoltaţi din pădurile proprietatea publică a statului, din care 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forţe proprii sau contracte de prestări servicii de exploatare forestieră, iar 50% prin licitaţii de vânzare a lemnului pe picior, urmând ca acesta să fie exploatat şi valorificat de către agenţii economici atestaţi.
RNP - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, instituţia administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6457 / 18948 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...