ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sectorul bancar al UE este rezilient, cu un nivel solid al capitalului şi al lichidităţilor

24 Martie 2023   |   Agerpres

"Uniunea bancară a consolidat semnificativ rezilienţa sistemului bancar al UE. Sectorul nostru bancar este rezilient, cu un nivel solid al capitalului şi al lichidităţilor", se arată în comunicat.

 
 
Sectorul bancar al Uniunii Europene este rezilient, deoarece are un nivel solid al capitalului şi al lichidităţilor, potrivit unui comunicat al liderilor UE, după summitul de vineri, transmite Reuters.
 
"Uniunea bancară a consolidat semnificativ rezilienţa sistemului bancar al UE. Sectorul nostru bancar este rezilient, cu un nivel solid al capitalului şi al lichidităţilor", se arată în comunicat.
 
Analiştii apreciază că zona euro va evita recesiunea şi, cel puţin pe termen scurt, economia regiunii rezistă turbulenţelor, ceea ce ar putea determina BCE să continue înăsprirea politicii monetare. Dar încrederea rămâne fragilă, după problemele din sectorul bancar european şi american din ultimele două săptămâni, care au readus în memorie criza financiară globală din 2008.
 
Este foarte puţin probabil ca zona euro să se confrunte cu o nouă criză bancară, a dat asigurări premierul olandez Mark Rutte, după summitul de la Bruxelles. Acesta a explicat că sectorul bancar este de departe mult mai puternic decât era în urmă cu un deceniu, în special în privinţa rezervelor de capital (capital buffers) şi a testelor de stres, iar economia este şi ea solidă.
 
"Cred că este foarte puţin probabil dacă vedeţi cum am organizat lucrurile în Europa", a răspuns Rutte, când a fost întrebat dacă vede o repetare a crizei financiare.
 
"Este o reacţie la ceea ce s-a întâmplat atunci şi este o situaţie diferită de cea din SUA şi Elveţia", a adăugat premierul.
 
La rândul său, premierul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat că nu crede că există temeri în special legate de stabilitatea economică a Europei, când a fost întrebată în legătură cu turbulenţele care afectează sectorul bancar şi în special Deutsche Bank.
 
"Fundamentele sectorului bancar sunt solide", le-a spus jurnaliştilor premierul italian, după summitul de vineri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3884 / 17114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...