ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Serviciul Vamal al SUA va trimite un consultant în Portul Constanţa

28 Noiembrie 2023   |   AGERPRES

O delegaţie a Autorităţii Vamale Române va participa, în Statele Unite ale Americii, în cadrul Programului Internaţional de Vizite (IVP), la operaţiunile CBP pentru a face schimb de experienţă şi a afla metodele de lucru folosite de CBP pentru un control mai bun asupra mărfurilor şi persoanelor care intră în SUA.

 
 
Autoritatea Vamală Română a anunţat, marţi, că va beneficia, în Portul Constanţa, începând cu 2024, de sprijinul unui reprezentat al Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor al Statelor Unite ale Americii (CBP) în domeniul analizei de risc şi controlului vamal.

Preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, a avut, luni, o întrevedere cu reprezentanţii CBP, mediată de către Biroul Regional al Agenţiei pentru Reducerea Ameninţărilor din domeniul Apărării din cadrul Ambasadei SUA.

"Discuţiile s-au axat pe coordonarea proiectelor viitoare (2023-2026) privind schimbul reciproc de bune practici şi sporirea măsurilor de siguranţă în domeniul operaţiunilor vamale. Preşedintele AVR, Ion Cupă, a subliniat faptul că Autoritatea Vamală Română apreciază contribuţia CBP la crearea unei relaţii constructive şi a unor condiţii îmbunătăţite pentru control vamal în frontieră. Cupă şi-a manifestat deschiderea pentru consolidarea colaborării, exprimându-şi încrederea că sprijinul unui expert pe analiză de risc şi control vamal va fi foarte benefic pentru activitatea din Portul Constanţa", se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Vamale.


Conform sursei citate, partea americană a reafirmat ideea că securitatea schimburilor comerciale la nivel mondial şi facilitarea comerţului trebuie să fie o prioritate pentru toate agenţiile care asigură securitatea frontierelor.

"Experţii au oferit o prezentare a Programului de schimb electronic de date privind mărfurile străine, un program global de control al mărfurilor, care este totodată un instrument de verificare globală a încărcăturilor ce oferă acces la datele despre mărfuri deţinute de Statele Unite ale Americii", a precizat sursa citată.

O delegaţie a Autorităţii Vamale Române va participa, în Statele Unite ale Americii, în cadrul Programului Internaţional de Vizite (IVP), la operaţiunile CBP pentru a face schimb de experienţă şi a afla metodele de lucru folosite de CBP pentru un control mai bun asupra mărfurilor şi persoanelor care intră în SUA.

* Portul Constanţa este principala poartă de intrare şi de ieşire a mărfurilor în şi din România. Anul trecut, autorităţile portuare au raportat un volum de trafic record de 75,550 milioane de tone faţă de 67,483 milioane de tone anul precedent, anul 2022 însemnând cel mai mare volum de trafic operat de Portul Constanţa în istoria sa.

În cadrul unei cooperări determinate de recentele evenimente mondiale şi de suprapunerea misiunilor în regiunile balcanice, Agenţia pentru Reducerea Ameninţărilor din domeniul Apărării (DTRA), Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) şi Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor SUA (CBP) s-au angajat colaborativ să dezvolte o strategie de evaluare şi dezvoltare pentru a spori capacităţile de securitate la frontieră în cadrul naţiunilor aliate. Primul pas în acest demers a fost efectuarea unei evaluări a frontierelor terestre şi maritime ale României pentru a identifica capabilităţile şi provocările cu mediul operaţional, menţionează sursa citată.

Astfel, în octombrie 2022, o echipă condusă de managerul de program al DTRA din cadrul Ambasadei SUA în România şi ataşatul regional al CBP din cadrul Ambasadei SUA în Bulgaria a efectuat mai multe vizite de studiu în domeniul securităţii frontaliere la Birourile Vamale de Frontieră Constanţa, Giugiuleşti, Albiţa şi Siret.

Ca urmare a respectivelor vizite de studiu a fost elaborat un plan de măsuri care vizează îmbunătăţirea dezvoltării şi gestionării criteriilor de risc, modernizarea şi digitalizarea controalelor vamale, extinderea capacităţilor de combatere proactivă a corupţiei, precum şi investiţia în formarea profesională a angajaţilor Autorităţii Vamale Române.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 879 / 16447
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...