ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman

24 Aprilie 2024   |   BizLawyer

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de cotitură care duc la abaterea de la cursul stabilit * Rezolvarea acestor provocări prin concentrarea pe oameni poate dubla probabilitatea procesului de transformare de a înregistra rezultate peste așteptări în indicatorii cheie de performanță (x 1,9 ori) și crește viteza programului (probabilitate de 2,1 ori mai mare) * Elementul uman joacă un rol esențial și crește semnificativ șansele de reușită a unei transformări, îmbunătățind performanțele de până la 12 ori

 
 
Cel mai recent studiu realizat de organizația EY în colaborare cu Saïd Business School din cadrul Universității Oxford a generat date noi despre ce se întâmplă când se consideră că un program de transformare s-a abătut sau urmează să se abată de la cursul stabilit (puncte de cotitură) și echipa de conducere intervine cu intenția de a-i îmbunătăți performanțele.

Rezultatele studiului arată că punctele de cotitură sunt prezente în aproape toate programele de transformare, 96% dintre respondenți afirmând că s-au confruntat cu cel puțin un punct crucial pe parcursul unui proiect, iar 76% le consideră inevitabile în condițiile lipsei de predictibilitate a mediului economic actual. Studiul are la bază sondarea unui grup de 846 de persoane cu funcții de conducere și a 840 de angajați, provenind din 23 de țări și 16 sectoare economice, precum și pe cinci studii de caz calitative.

Datele acestui studiu realizat în colaborare de organizația EY și Saïd Business School pe o perioadă de trei ani au evidențiat faptul că transformările nu sunt liniare și că, pe fondul volatilității globale și a ritmului accelerat al schimbărilor, este necesar un nou mod de gândire cu privire la cum trebuie să negocieze liderii aceste momente cruciale, gestionând în același timp și evoluțiile din interiorul și din exteriorul unei organizații. Datele relevă că oamenii se află în centrul acestei noi mentalități.

Studiul a constatat că, atunci când liderii nu adoptă o abordare orientată spre oameni în gestionarea punctelor de cotitură, programul de transformare prezintă o probabilitate de 1,6 ori mai mare de a înregistra performanțe sub așteptări și o probabilitate de 3,5 ori mai mare de a provoca angajaților emoții negative, precum neliniște, teamă și reticență față de schimbări viitoare.


Cei care adoptă o viziune flexibilă, orientată spre oameni în cazul atingerii unui punct crucial au șanse mai mari să readucă programul la cursul stabilit și, de asemenea, să dubleze viteza programului de transformare per total (de 2,1 ori), să îmbunătățească performanța generală a programului în raport cu indicatorii cheie de performanță de aproape două ori (1,9 ori) și să crească deschiderea angajaților față de următorul program de transformare (de 1,9 ori).

Studiul a evidențiat că o abordare orientată spre oameni se face în trei pași (detectare, conștientizare situațională și acțiune), care cresc de 12 ori șansele de succes generale ale transformării:

· Identificare: punerea accentului pe detectarea timpurie prin analiza nu doar a indicatorilor clasici cu rezultate sub așteptări, ci și a modificărilor emoționale și de comportament manifestate de oamenii implicați în transformare

· Conștientizare situațională: identificarea și soluționarea cauzelor problemelor, în colaborare cu membrii echipei de la nivelul întregului program de transformare

· Acțiune: reiterarea celor șase factori cheie care creează condițiile pentru transformări de succes, stabiliți în cartea noastră albă inițială, care sunt: conducere implicată, colaborare, cultivarea unei culturi a modelelor, responsabilizare, grijă și recunoașterea impactului emoțional al tehnologiei.


Claudia Sofianu, Partener, liderul departamentului Impozit pe venit și contribuții sociale, EY România: „Noua ediție a studiului reconfirmă faptul că, atunci când oamenii sunt implicați activ într-un proces de transformare, ei nu doar că aduc idei inovatoare, dar devin și avocati ai schimbării. Punând accent pe învățarea continuă și adaptabilitate, o abordare centrată pe oameni asigură un program care ramâne flexibil și receptiv la nevoile în evoluție, menținându-și astfel dinamismul. În timp ce punctele de cotitură sunt inevitabile într-un program de transformare în contextul actual, conform studiului și ca element de noutate observat, marea diferență o fac liderii organizației în abordarea acestora. Astfel, aceia dintre ei care văd în aceste momente de cotitură oportunități de îmbunătățire și accelerare a programului au mai multe șanse să conducă un program transformațional de succes”.

Studiul a identificat un nou standard pentru sprijinirea liderilor și echipelor acestora în realizarea optimă a programelor de transformare, standard care transcende măsurătorile clasice ale indicatorilor cheie de performanță și pune accent pe importanța înțelegerii impactului și rolului emoțiilor umane ca valori de referință într-un proces de transformare, demonstrând valoarea orientării spre oameni.

Pentru a citi raportul integral, vă invităm să vizitați: ey.com/humans

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 117 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...