ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut cu 17% în 2023

19 Ianuarie 2024   |   AGERPRES

Faţă de anul 2019, avansul este de 6%, când au fost înregistrate 23,234 milioane de persoane pe aeroporturile din România.

 
 
Aproape 25 de milioane de pasageri au fost înregistraţi pe aeroporturile din România pe parcursul anului trecut, cu 17% mai mulţi faţă de 2022, informează Asociaţia Aeroporturilor din România.

Faţă de anul 2019, avansul este de 6%, când au fost înregistrate 23,234 milioane de persoane pe aeroporturile din România.

"Ne bucurăm să constatăm că în România traficul de pasageri a recuperat puternic, astfel că am depăşit valorile înregistrate înainte de pandemie. Spre comparaţie, traficul aerian din Europa va atinge probabil valorile din anul 2019 abia la sfârşitul acestui an. În ultimii ani, majoritatea aeroporturilor din România au derulat proiecte importante de investiţii. Au fost construite noi terminale, au fost extinse şi modernizate cele existente, sa lucrat la extinderea unor piste, căi şi platforme de rulare şi au fost achiziţionate echipamente moderne de securitate. Toate aceste investiţii ne vor permite să procesăm în condiţii optime un număr tot mai mare de pasageri. Ne aşteptăm ca valorile de trafic să crească constant şi estimăm că în anul 2040 pe aeroporturile din România vom depăşi 50 de milioane de pasageri", a declarat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România.


Comparând datele de trafic înregistrare de aeroporturile din România în ultimii doi ani, se poate observa că în anul 2023 numărul pasagerilor pe rutele interne a scăzut cu 8% faţă de anul 2022, ajungând la 1,821 milioane de persoane transportate.

În acelaşi timp numărul pasagerilor pe rutele externe a cunoscut o creştere importantă, de 19,62% în 2023 faţă de anul 2022 (22,737 milioane de pasageri).

Pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate 233.027 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), cu 5,6% mai multe decât în anul anterior.

Potrivit sursei citate, traficul aerian de marfă a scăzut anul trecut cu 5,7%. Astfel, în anul 2023 pe aeroporturile din România au fost transportate 50.786 tone de marfă, comparativ cu 53.877 în anul 2022.

Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR) a fost înfiinţată în anul 1999 şi reuneşte în prezent 24 de membri, printre care 18 aeroporturi şi firme din domeniul aeroportuar.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2414 / 18458
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...