![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Turbomecanica a înregistrat în primul trimestru o scădere a cifrei de afaceri cu aproape 30%
17 Mai 2021
AgerpresDiferenţe semnificative faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut sunt la clienţii IAR Braşov, MApN, GE Hungary.
Cifra de afaceri a Tubomecanica s-a diminuat în primele trei luni ale acestui an cu 29,8% faţă de perioada similară din 2020, şi a ajuns la 21,806 milioane lei, ca urmare a decalării livrării unor produse din trimestrul I în trimestrul II, conform raportului remis Bursei de Valori Bucureşti.
Diferenţe semnificative faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut sunt la clienţii IAR Braşov, MApN, GE Hungary.
"Turbomecanica a înregistrat o cifră de afaceri sub nivelul bugetat cu aproximativ 19%, dar - în acelaşi timp - peste media cifrei de afaceri înregistrată pe primul trimestru din ultimii 5 ani, în valoare de aproximativ 19 milioane lei. Deşi scăderea pare semnificativa faţă de cifra de afaceri de 31 milioane lei din T1 2020, trebuie avut în vedere că valoarea din acel trimestru reprezintă o excepţie, valoarea din 2021 fiind apropiată de cea din anii 2017 - 2019. De asemenea, privind prin prisma încadrării în valorile bugetate, pe perioada analizată avem o nerealizare de 4,1 milioane lei, din care suma de 3,6 milioane lei este aferenta IAR Braşov în luna martie. Trebuie să avem în vedere că această evoluţie se datorează specificului activităţii de întreţinere, afectată în lunile februarie - martie de cazurile de COVID înregistrate în rândul angajaţilor direct productivi. Se intenţionează recuperarea întârzierilor, prin urmare aşteptările indică încadrarea Cifrei da afaceri la finalul anului 2021 în prevederile bugetare de 117,6 milioane lei", se menţionează în raport.
Societatea a realizat în perioada ianuarie-martie 2021 venituri din exploatare în sumă de 23,717 milioane lei şi cheltuieli din exploatare în sumă de 24,384 milioane lei. Astfel, la finele lunii martie, Turbomecanica înregistra o pierdere în valoare de 849.860 lei. Conducerea societăţii se angajează ca în trimestrul al doilea această pierdere să fie recuperată.
La 31 martie, compania avea creanţe de recuperat în sumă de 10,091 milioane lei şi datorii de achitat de 44,163 milioane lei.
Turbomecanica este furnizor de componente şi reparaţii pentru industria aeronautică şi pentru alte domenii de înalt nivel tehnologic.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 13106 / 18425 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...