ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit se alătură grupului restrâns de bănci europene cu o capitalizare de piaţă de 60 de miliarde de euro

07 Mai 2024   |   Agerpres

Titlurile UniCredit au în prezent o valoare de aproape patru ori mai mare decât cea pe care o aveau în urmă cu trei ani, când Orcel a fost numit în postul de CEO.

 
 
Capitalizarea de piaţă a UniCredit a trecut marţi pragul de 60 de miliarde de euro, grupul italian devenind una din cele patru bănci din zona euro care au trecut acest prag, transmite Bloomberg.

Acţiunile UniCredit au crescut marţi cu până la 3,5%, atingând cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, după ce banca italiană a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări. Îmbunătăţirea capitalizării de piaţă a adus UniCredit într-un grup select de bănci cu o valoare de piaţă mai mare de 60 de miliarde de euro, grup care mai include BNP Paribas SA, Banco Santander SA şi Intesa Sanpaolo SpA.

UniCredit este unul din principalii beneficiari ai majorării rapide a dobânzilor implementate de Banca Centrală Europeană în ultimii doi ani. Acest efect este posibil să se risipească pe măsură ce BCE este aşteptată să relaxeze politica monetară, începând din iunie. Pe lungă aceasta, directorul general Andrea Orcel a plasat UniCredit în fruntea programelor de recompensare a acţionarilor, în condiţiile în care începând din 2021 şi până în prezent banca italiană a returnat acţionarilor aproape 18 miliarde de euro prin răscumpărări de acţiuni şi dividende.


În aceste condiţii, acţiunile UniCredit au crescut cu aproape 46% în acest an, unele din cele mai bune performanţe înregistrate de băncile europene. Titlurile UniCredit au în prezent o valoare de aproape patru ori mai mare decât cea pe care o aveau în urmă cu trei ani, când Orcel a fost numit în postul de CEO.

Potrivit rezultatelor comunicate marţi de UniCredit, în primul trimestru al acestui an, grupul bancar a realizat un profit net de 2,6 miliarde euro, în creştere cu 24% faţă de perioada similară a anului trecut precum şi venituri nete de 6,3 miliarde de euro, în creştere cu 7%, an la an, cu un venit net din dobânzi de 3,6 miliarde euro şi comisioane de 2,1 miliarde euro, datorită unei creşteri robuste a activităţii comerciale, susţinută de concentrarea pe clienţi şi alimentată permanent de produse noi.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 75 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...