UNSAR: Despăgubirile achitate anul trecut în baza asigurărilor pentru locuinţe au crescut cu 63%
03 Aprilie 2024
AgerpresPeste 85% din valoarea acestor despăgubiri, respectiv 145 milioane lei, au fost plătite în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, în creştere cu circa 44% faţă de cele din 2022.
Companiile de asigurări au achitat anul trecut despăgubiri de peste 169 milioane de lei în baza asigurărilor pentru locuinţe, în creştere cu 63% faţă de valoarea achitată în 2022, respectiv peste 103 milioane lei, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Peste 85% din valoarea acestor despăgubiri, respectiv 145 milioane lei, au fost plătite în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, în creştere cu circa 44% faţă de cele din 2022.
"Anul trecut a fost unul marcat de multe evenimente care au afectat inclusiv locuinţele noastre. Acest fapt este confirmat şi de despăgubirile plătite de către companiile de asigurări, care au crescut. În acest context, este cu atât mai important să avem grijă de locuinţele noastre, pentru ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASA, alături de cei dragi", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.
Peste 85% din valoarea acestor despăgubiri, respectiv 145 milioane lei, au fost plătite în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, în creştere cu circa 44% faţă de cele din 2022.
"Anul trecut a fost unul marcat de multe evenimente care au afectat inclusiv locuinţele noastre. Acest fapt este confirmat şi de despăgubirile plătite de către companiile de asigurări, care au crescut. În acest context, este cu atât mai important să avem grijă de locuinţele noastre, pentru ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASA, alături de cei dragi", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.
Asigurarea facultativă de locuinţă poate oferi garanţia reparării sau a înlocuirii bunurilor afectate în caz de dezastre naturale (cutremure, inundaţii sau alunecări de teren) sau de incendii, explozii, furtuni, spargeri de conducte, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice sau chiar ale panourilor fotovoltaice.
"Ca în fiecare an, primăvara încep să-şi facă simţită prezenţa diverse fenomene atmosferice care pot produce daune semnificative locuinţelor noastre. Cu doar 1 din 10 români pregătit financiar în cazul unui dezastru, accesarea unei asigurări facultative ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi", a declarat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.
În România, asigurările facultative se pot încheia doar pentru acele locuinţe care sunt deja protejate printr-o poliţă obligatorie PAD. Poliţele facultative oferă un nivel de protecţie extins, la valoarea reală a clădirii şi/sau a bunurilor deţinute. De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale dedicate, în funcţie de specificul fiecărei locuinţei şi de nevoile individuale ale clienţilor - de exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor.
Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 22 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1680 / 18330 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații Teis și Asociații întorc rezultatul anulării unei proceduri de achiziție publică în etapa reevaluării ofertelor
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...