
AIR CLAIM atrage capital prin plasament privat urmat de listarea la BVB, oferind investitorilor expunere pe industria transportului aerian
20 Mai 2021
BizLawyer* În 2020, compania a realizat profituri de 1 mil. lei, cu o marjă de profit 53% * Capitalul care va fi atras va finanța deschidere de puncte fix în terminalele de sosiri și dezvoltarea unei aplicații de mobil * După plasamentul privat, acțiunile vor fi listate la BVB, piața AeRO
AIR CLAIM, lider pe piața din România în domeniul facilitării obținerii drepturilor pasagerilor aerieni, intenționează să își finanțeze dezvoltarea prin piața de capital. Într-o primă rundă de finanțare, compania urmărește să atragă 570.000 euro prin emisiune de noi acțiuni. Majorarea de capital se va desfășura prin intermediul unui plasament privat intermediat de Goldring, care se va derula la finalul lunii mai.
În 2019, AIR CLAIM a obținut o cifra de afaceri de 2.99 mil. RON (+6795 % față de 2018) și un profit net de 2.57 mil RON, echivalentul unei marje de profit de 85%. În 2020, pe fondul crizei sanitare și a întreruperii zborurilor, AIR CLAIM a obținut un profit de 1 mil. RON, echivalentul unei marje de profit de 53%.
În 2019, AIR CLAIM a obținut o cifra de afaceri de 2.99 mil. RON (+6795 % față de 2018) și un profit net de 2.57 mil RON, echivalentul unei marje de profit de 85%. În 2020, pe fondul crizei sanitare și a întreruperii zborurilor, AIR CLAIM a obținut un profit de 1 mil. RON, echivalentul unei marje de profit de 53%.
„În ipoteza în care zborul este anulat sau are o întârziere mai mare de 3 ore, pasagerul beneficiază de anumite drepturi, printre care primirea unei compensații cuprinse între 250 și 600 euro. Este estimat că doar 5% din pasageri își cunosc aceste drepturi. AIR CLAIM facilitează obținerea acestor drepturi fie prin intermedierea cu operatorul aerian, fie prin achitarea imediată a unei părți din despăgubire în schimbul cesionării dreptului” spune Coteș Mihail, CEO-ul AIR CLAIM.
Imediat după plasament, compania va iniția procedurile de listare a acțiunilor pe piața AeRO.
„AIR CLAIM va putea oferi investitorilor expunere indirecta pe domeniul transportului aerian. Numărul zborurilor este direct corelat cu numărul de solicitări de despăgubire primite de AIR CLAIM. Capitalul atras va fi folosit pentru implementarea unor puncte fixe în terminalele de sosiri ale aeroporturilor din România, pentru un contact direct cu pasagerii zborurilor întârziate sau anulate. O altă direcție de alocare constă în dezvoltarea unei aplicații pentru mobil care va putea identifica automat, prin accesul la e-mail, zborurile eligibile din trecut ale utilizatorului ori notificarea unui zbor eligibil curent”, spune Coteș Mihail.
„Fiind și investitor pe piața de capital, cunosc așteptările investitorilor. AIR CLAIM intenționează să își remunereze investitorii atât prin acordarea de acțiuni gratuite, cât și prin acordarea de dividende. În ceea ce privește perspectivele, pe fondul revenirii turismului și implicit a traficului aerian la nivelurile anterioare crizei sanitare, păstrând constant o marjă a profitului net cuprinsă între 40% și 50%, AIR CLAIM estimează venituri de 34 mil. RON în 2022, 95 mil. RON în 2023, urmate de o creștere constantă și semnificativă a veniturilor, atât în 2024 cât și în 2025”, a arătat CEO-ul AIR CLAIM.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4470 / 8660 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...